Pošlji povpraševanje

Spalnica kot sodobna oaza sprostitve in regeneracije

Leonardo da Vinci, italijanski slikar in izumitelj, je nekoč dejal: »Lepo preživet dan prinaša vesel spanec.« Dober, krepčilen spanec nas napolni z energijo in nam da zagona za izzive novega dne. Pomembno je, da čas spanja preživimo v prijetnem ambientu, v mirni in primerno ogreti spalnici. Spalnica je tudi prostor, kjer velja pravilo manj je več. Več predmetov kot jih hranimo v našem spalnem prostoru, bolj ti vplivajo na sposobnost našega organizma, da si spočije in regenerira.

Spalnica mora biti dobro prezračena, očiščena, svetla, vendar z možnostmi zatemnitve oken, če nas med spancem moti vdor svetlobe v prostor. Običajno je v spalnem prostoru le osnoven nabor pohištvenih elementov, pri izbiri katerih pa si vzemimo čas in pri nakupu ne varčujmo. Poleg udobne, ravno prav velike in mehke postelje, potrebujemo v spalnici nočno omarico, manjšo komodo in omaro. Če si želimo minimalistično opremljenega prostora, si privoščimo vgradno garderobno omaro, ki bo naš spalni prostor spremenila v enovito celoto brez izstopajočega pohištva.

najlepše spalnice

Trendi najlepših spalnic

Monokromatske barve, ki so že nekaj let vodilne pri opremljanju spalnic, ostajajo med oblikovalci in kupci spalnic po meri še vedno zelo zaželene. Umirjen prostor spalnice je zaslužen za dobro spanje, učinkovito sprostitev in meditacijo. Pri barvah v spalnicah je vse bolj priljubljena kombinacija odtenkov sive, bele in črne. Za popestritev naše spalnice po meri dodajamo detajle – vaze, blazine, okvire slik, razne dodatke – v živahno modri ali rumeni barvi, vse bolj so priljubljeni tudi geometrijski in cvetlični vzorci.

Priljubljen element za pohištvo v spalnici po meri je kovina, ki se najpogosteje pojavlja v obliki okvirjev ogledal, postelje ali pa svečanih in baročnih svetil. Priljubljen postaja tudi marmor, ki sicer velja za hladen material, pohištvu vaše spalnice pa doda prestižni skandinavski pridih. Čudovito kombinacijo kovinskim svetilom predstavlja tudi les, ki je eden izmed najbolj zastopanih materialov.

5 pomembnih dejstev pri opremljanju spalnice

Obnavljanje spalnice pomeni skrb za svoje zdravje, prav tako kot zdravo prehranjevanje in redna telesna aktivnost. Pri obnavljanju spalnice pa nam bo prav prišlo pet nepogrešljivih nasvetov, s katerimi bomo naš spalen prostor naredili po naši meri. Najlepša spalnica v salonu pohištva morda za nas ni najboljša izbira, če jo izberemo zgolj na podlagi estetike.

Dobra spalnica ima kvalitetno posteljo z vrhunsko vzmetnico. Ker se naša telesa med seboj razlikujejo, poiščite vzmetnico, ki vam bo ustrezala glede trdote in debeline. Samo na takšni vzmetnici si bo naše telo resnično odpočilo in se regeneriralo. V spalnico tako ne sodijo televizijski sprejemnik, računalnik in druge elektronske naprave. Spalnica ni prostor za skladiščenje stvari, z garderobno omaro v spalnici rešimo marsikatero težavo s shranjevanjem oblačil, dodatkov in posteljnine. Pri opremljanju spalnice razmislite o primerni razsvetljavi. Poleg luči na stropu, potrebujete dobro močno nočno lučko, če pred spanjem radi berete in ambientalno luč z nežno, toplo svetlobo, če je spalnica tudi prostor sproščanja, nežne vadbe ali meditacije. Položaj postelje je v sobi izredno pomemben. Postavitev postelje pod okno ali v bližino vrat lahko moti neželen prepih. Postelja naj bo postavljena z vzglavjem ob trdno steno. Posteljo čez dan prekrijte s simpatičnim pregrinjalom, ki bo zaščitilo vašo posteljnino in popestrilo vaš prostor.

spalnica z garderobno omaro

Občutek v naši spalnici

Ko vstopimo v naš spalni prostor, je pomemben občutek miru in spokoja. Ohranimo v spalnici občutek zračnosti in pretočnosti. Izogibajmo se težkim zavesam, temnim debelim preprogam ali težkim masivnim omaram. V spalnici si lahko privoščimo nežnejše, mehkejše teksture, ki prostoru dodajo pridih udobja. Oblazinjena posteljna vzglavja ter mehke odeje in blazine so odlična izbira. V spalnici je vedno dobrodošel tudi les in drugi naravni materiali, saj v prostor vnesejo naravno toplino. Pri izbiri tekstila bodimo pozorni na sestavo materialov. Naravni material, bombaž in lan sta odlična izbira za najlepšo spalnico.

NE SPREGLEJTE AKCIJSKE PONUDBE POHIŠTVA