3D izris kuhinje pripomore k boljši prostorski predstavi

Nakup vsake kuhinje se navadno prične z izrisom kuhinje, saj si brez njega le stežka predstavljamo kako bo kuhinja izgledala, poleg tega pa nam izris kuhinje pomaga tudi pri odločitvi, ali smo prostor, ki je namenjen, dodobra izkoristili.

Več o dankuchen kuhinjah >>

Katero barvo kuhinje je najbolje izbrati glede na prostor, ki je kuhinji namenjen?

Pred izrisom kuhinje se veliko ljudi sprašuje, katero barvo kuhinje si želi ter tudi o tem, ali se odločiti za kuhinjo visokega sijaja ali mat kuhinjo. Pri barvah se moramo zavedati, da je veliko odvisno tudi od prostora, kamor bomo kuhinjo postavili. Če je prostor manjših razsežnosti, je priporočljivo v kuhinji uporabiti nekoliko svetlejše tone, saj svetle barve prostor optično povečajo, kuhinja pa tako izgleda prostornejša. Če pa se soočamo s prostorom večjih dimenzij, se lahko odločimo tudi za nekoliko temnejše barve kuhinje. V vsakem primeru lahko barvne fronte kombiniramo tudi z lesenimi deli kuhinje, kuhinjam pa se odlično poda kamnit pult, ki se lahko poleg estetskega vidika pohvali tudi z dolgo življenjsko dobo.  Ostane torej še vprašanje o tem, ali se je bolje odločiti za kuhinjo v visokem sijaju ali za mat kuhinjo. Kuhinje visokega sijaja velikokrat – vendar neupravičeno – spremlja pečat, da bo takšno kuhinjo težje vzdrževati. Če se odločimo za kakovosten material, bo tudi čiščenje kuhinje visokega sijaja enostavno, največkrat je dovolj navadna krpa in razmaščevalno sredstvo, ki je še posebej uporabno, če se odločimo za naročilo brezročajne kuhinje.

Izris kuhinj v Prevcu

Pri izrisu kuhinje pa moramo biti pozorni tudi na razporeditev kuhalnega in pomivalnega dela kuhinje ter hladilnika – t.i. ”kuhinjskega trikotnika”. Vsi trije elementi si morajo slediti v logičnem sosledju, poleg tega pa moramo med njimi ohraniti dovolj prostora, da lahko med kuho nemoteno odlagamo živila ter kuhinjske pripomočke.

Kuhinja mora imeti dovolj delovne površine in shranjevalnega prostora

Pri izrisu kuhinje pa moramo poskrbeti tudi, da bo v kuhinji dovolj prostora tako za delo kot tudi za shranjevanje živil in posode. V ta namen se v modernih kuhinjah velikokrat odločimo za namestitev kuhinjskega otoka, ki ponuja obilico delovne površine, poleg tega pa predstavlja tudi dovolj prostora za shranjevanje posode, kuhinjskih pripomočkov in živil. Ob otoku, ali pa v primeru, ko nam prostor namestitve otoka ne dopušča, se lahko odločimo za namestitev izvlečnih shramb. Gre za omaro, iz katere izvlečemo predale, ki jih lahko napolnimo z živili. Vsa živila so nam tako hitro in enostavno dostopna, prav tako enostavno pa jih tudi pospravimo. Dobro je, da se že pri izrisu kuhinje zavedamo, da kuhinja veliko prostornejša deluje, kadar je pospravljena, zato jo je dobro zasnovati tako, da večino stvari po uporabi pospravimo za vrata elementov.

V salonu pohištva Prevc omogočamo tudi 3D izris kuhinje z jedilnico

Nemalokrat se stranke odločajo tudi za naročilo kuhinje z jedilnico. Slednje je izjemno praktično, saj lahko kuhinjski prostor prilagodimo oz. smiselno povežemo z jedilnico, kuhinja in jedilnica pa tako zadihata kot celota. Kadar se odločamo za kuhinje z jedilnico lahko kuhinjo visokega sijaja dopolnimo z lesenimi elementi, ki jih uporabimo tudi v jedilnici, prostor pa je tako povezan v celoto. Velikokrat se stranke odločijo tudi za namestitev t.i. ”zajtrkovalnika” oz. šanka, ki ga kasneje uporabljajo namesto jedilne mize za manjše obroke.

V salonu pohištva Prevc se bomo pred 3D izrisom kuhinje z vami pogovorili in do potankosti spoznali vaše želje in zahteve ter tako poskrbeli, da bo kuhinja, ki jo boste naročili, zadostila vsemu, kar zahtevate. Za dodatna vprašanja smo na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo odgovorili hitro in natančno.

Kuhinja visoki sijaj ali mat

Alples kuhinje >>>