Spalnice pisane vam na kožo

Spalnica je tisti prostor stanovanja, kjer bi se morali počutiti najbolje. Je prostor počitka, sprostitve in čas, preživet v spalnici, je čas samo za nas. Ker v spalnici preživimo največ časa, ko se naše telo regenerira in si privošči počitek, je dobro, da se obkrožimo z naravnimi materiali in iz spalnice odstranimo vse, kar bi nam lahko škodilo. Spalni prostor naj bi deloval pomirjujoče in sproščujoče, hkrati pa naj bi se v spalnici začutilo toplino in domačnost. Pomembna je tudi izbira barv, izbirajmo spalnico v hladnih barvah – modri, peščeni ali zeleni, ki telesu sporočajo, da se lahko umiri od vsakdanjega stresa.

V spalnico ne sodijo televizor, računalnik, mobilni telefon in elektronske ure, saj z oddajanjem elektromagnetnih valov, ki niso skladni z našimi telesi, motijo naravne telesne ritme. Tudi umetna svetloba elektronskih naprav je za možgane moteča, saj ne umirja možganskega delovanja, pač pa ga v času, ki je namenjen počitku, vznemirja. Prisotnost elektronskih naprav v naši spalnici dolgoročno vpliva na naše zdravje, saj dokazano moti naš počitek in s tem regeneracijo našega telesa.

Spalnice

V spalnici le naravni materiali

Ko si urejamo spalnico – naš prostor počitka, pomislimo, kaj vse lahko iz prostora odstranimo. Naše počutje bo boljše, če nas bo obdajalo okolje brez odvečne krame, če bo prostor svetel in zračen. Takšen spalni prostor bomo zlahka očistili in prenovili, kadar si bomo zaželeli prenove spalnice. Zato pri urejanju spalnice izbirajmo le naravne materiale – les, kamen, glino, bombaž in lan.

Če je prostor, ki smo ga namenili spanju, manjši, je morda ustrezna rešitev izris spalnice po meri. Izkušeni strokovnjaki nam bodo ob tem znali svetovati in hkrati upoštevati naše želje. Omare v spalnici lahko v primeru pomanjkanja prostora postanejo spodnji del visoke postelje ali stranski del pisalne mize. Različic ob izrisu spalnice je res veliko in vsakdo lahko ustvari spalnico, v kateri se bo zares dobro počutil in odpočil.

IZDELAJTE SVOJO SPalnico

Spalnice po meri

Glede prostora, namenjenega počitku, ima vsak od nas svoje predstave in želje. Nekateri si želijo udobne postelje večjih dimenzij, drugi spet funkcionalne omare z elegantnimi drsnimi vrati. Spalnice po meri upoštevajo naročnikove želje in jih udejanjijo na najbolj optimalen način. Si v spalnici želite le nizke komode ali pa želite spalnico urediti v določenem slogu? Stilov in možnosti je res veliko. Prav tako se želje in potrebe glede spalnega prostora med družinskimi člani razlikujejo. Z izrisom spalnice si boste prostor, ki ga opremljate, lažje in bolje predstavljali ter ga prilagodili svojim željam.

Pozornost predvsem namenite omaram v spalnici. Kaj vse bi radi v omarah shranjevali, koliko stvari bo našlo prostor v omari vaše spalnice? Morda prostor ne omogoča omare z klasičnimi vrati in so boljša rešitev drsna vrata omare v spalnici? Določeni slogi spalnic omare sploh ne vključujejo, pač pa ponujajo možnost shranjevanja oblačil v nižjih komodah in predalnikih, ter v prostor vnašajo zračnost in pretočnost.

Spalnice po meri

Omare namenjene vam

Pomlad je kot nalašč za prenovo spalnice

Spomladi pogostokrat začutimo željo po prenovi svojega doma in če v vašo spalnico že dolgo ni zapihal svež veter, je letošnja pomlad pravi čas za to. Pred začetkom prenove se umirjeno sprehodite po prostoru, ki ga želite polepšati in določite kose pohištva, ki v spalnici ostanejo, ter kose, od katerih se boste poslovili. Prenove spalnice se lahko lotimo s spremembo barv sten ali drugačnim kosom pohištva. Kupimo novo posteljnino v barvnih kombinacijah, ki že obstajajo v naši spalnici in kakšen dodatek – vazo, lončnico, novo uokvirjeno sliko ali zavese – pomembno je le, da so nam res všeč.

Pri prenovi spalnice upoštevajmo pravilo: manj je več. Dekorativni izdelek bo resnično zaživel in polepšal prostor, ko okrog njega ne bo drugih predmetov, zato izbirajmo le izdelke, ob katerih čutimo veselje. Pozitivni občutki bodo tako vedno del najpomembnejšega prostora našega doma – spalnice.