Kako pomembno vam je, kako spite?

Kar tretjino našega življenja prespimo, v svoji postelji, v svoji spalnici. Pa investiramo v dobro počutje in krepčilen spanec toliko truda in denarja, kot ga, na primer, v nov avto (ker smo res veliko na cesti), ali pa v novo kuhinjo (ker vsak vikend kuhamo za vso družino)?

Na dober spanec vpliva mnogo dejavnikov, eden od pomembnejših je, v kakšnem prostoru spimo. Znana japonska urejevalka prostorov in svetovalka Marie Kondo, v svoji knjigi o pospravljanju priporoča spalni prostor brez navlake. V spalnico po vaši meri ne sodijo kupi oblačil, ki jih nikdar ne nosite, dokumenti, članki, izrezki in literatura z različnih seminarjev, ki ste jih obiskali in nikoli več ne pregledali zapiskov, praholovci – drobni predmeti, ki so vsak zase ljubki, v resnici pa gruča neusklajenih okraskov, ki ne služi drugemu, kot da jemlje prostor, ter police z metri in metri prašnih knjig, na katere ste čustveno navezani, berete pa jih že dolgo ne več…

Opremljanje spalnice

Ustvarite si spalnico po meri

Opremljanje spalnice naj bo minimalistično in sila preprosto. Izberite posteljo mer, ki vam ustrezajo in ne varčujte pri nakupu kvalitetne vzmetnice. Privoščite si bombažno, svileno ali laneno posteljnino, ni potrebe, da jih imate posteljnine več kot tri komplete, ti pa naj bodo natančno takšni, kot so vam všeč. Pri opremljanju spalnice najprej prostor očistite krame in obdržite le, kar vam resnično nekaj pomeni – tako med oblačili, knjigami, zapiski in dekorativnimi predmeti. Ko je predmetov v sobi bistveno manj kot prej, je čas za razmislek o omarah in komodah. Ne ustvarjajte več shranjevalnega prostora, kot ga resnično potrebujete. Vaša spalnica po meri naj bo zračna, pretočna in svetla. Vsak predmet naj dobi svoje mesto in naj se tja redno vrača. Ko se obrabi ali se ga naveličate, ga zavrzite ali podarite ter na njegovo mesto postavite nekaj, kar vam je všeč. Tako se vam v spalnici krama nikoli več ne bo nakopičila.

V spalnici po vaši meri tudi ni prostora za elektronske naprave, ki dokazano motijo spanec in nas nenehno spravljajo v stres. Iz spalnice odnesite televizor, računalnik, elektronsko uro, tablico in pametni telefon ter si privoščite spanec brez motenj.

Več o Opremljanju spalnice

Luksuzna spalnica za vas

Luksuzna spalnica ni nujno draga, le razmisliti morate, kaj v spalnici je za vas nepogrešljivo. Za dizajnerski videz spalnice je potrebno manj, ne več. Očiščen prostor z malo, a kvalitetno opremo ter premišljenimi stilskimi poudarki, dela čudeže. V luksuzno spalnico dodajte ogledala in nanizajte svetila s pritajeno, toplo svetlobo. Pri barvah izbirajte kontraste in se držite izbranih odtenkov. Zelo posebna postane spalnica, kjer je strop prebarvan z nežnejšim odtenkom. Strokovnjaki svetujejo, da strop pobarvamo vsaj en odtenek svetleje kot stene, in sicer s sijajno barvo, ki odseva svetlobo. Kakovostne blazine na ujemajoči se posteljnini iz naravnih materialov da udoben, večplasten videz vaši postelji. Zelo prestižno deluje dvignjeno posteljno vzglavje, pri čemer vam končnico postelje lahko izdela mizar, preobleči pa jo date v želeno, barvno ujemajočo se tkanino, denimo žamet ali umetno usnje. Postelja je namreč središčna točka spalnega prostora, zato se vsak pogled vedno ustavi na njej.

Spalnice po meri

 

Ne znate sami? Brezplačni izris spalnice za vas

Če vam opremljanje spalnice ni blizu in se vam zdi, da opreme in dekoracije ne znate izbrati in kombinirati sami, stopite do priznanega izdelovalca spalnic po meri in zahtevajte izris svoje sanjske spalnice, z veseljem vam bodo pomagali strokovnjaki, usposobljeni prav za to. Skupaj z vami bodo v izris vnesli mere prostora in upoštevali vaše želje glede opreme. Če si želite spalnice z garderobno omaro, vam bodo v izris spalnice vnesli natančno takšno, kot si jo želite in jo potrebujete. Skrajni čas je namreč že, da svoje dobro počutje postavite na prvo mesto in si privoščite spalnico po lastni meri.

Preberite si več o spalnici z garderobno omaro