Kuhinje so se s tekom časa močno spremenile

izris kuhinje Prevc

Kuhinja je v zgodovini doživela mnogo preobrazb in s časom postala eden najpomembnejših prostorov našega doma. Ker kuhinjsko pohištvo kupujemo za deset in več let, je kakovost materialov iz katerih je izdelano izrednega pomena. Pri podobi kuhinje pa imajo pomembno vlogo tudi trendi, ki se z leta v leto spreminjajo, nekateri ostajajo dlje časa, na druge pa hitreje pozabimo.

Kakšna je najlepša kuhinja letos

V letošnjem letu so se na mednarodnih pohištvenih sejmih za najlepše kuhinje izkazale tiste, ki vsebujejo temno pohištvo in stene, obilico lesa (orehovega, hrastovega ter drugih temnejših vrst), odprte police, kovinske detajle v črni barvi in temne armature. V sodobnih kuhinjah je poudarek na kakovostnih in trajnih materialih. V ospredju so naravni materiali, s katerimi vnesemo v stanovanje domačnost in toplino, veliko pa je tudi je lesa v kombinaciji s kamnom, marmorjem in kovino, iz katere so delovne površine.

V modi so visoke omare, zaprte z gladkimi površinami z dodatki stekla, skozi katero vidimo njihovo vsebino. Še vedno je popularen karseda velik delovni otok s shranjevalnimi, delovnimi in kuhalnimi površinami, znova pa so se pojavile tudi odprte police. Kuhinja ostaja središče družinskega dogajanja in prostor kjer nismo zgolj z namenom priprave hrane in prehranjevanja, temveč ga, ko smo doma, uporabljamo tudi za druženje in skupno preživljanje časa. Vanjo povabimo prijatelje ali sorodnike, ki se nam lahko pridružijo pri kuhanju, ali pa nas pri tem le opazujejo. Osamljena gospodinja je torej pojem preteklosti.

Dodatki za kuhinje

Kuhinje so lahko zasnovane tako, da je vse lepo pospravljeno v omaricah za gladkimi vratci, vendar pa popolnoma vsega ne moremo skriti, saj pripomočke pri kuhinjskih opravilih pogosto potrebujemo na dosegu roke. Ti predmeti, če so primerno zasnovani, zlahka prispevajo tudi k estetiki prostora, zato bi bilo nekatere škoda skriti. Sem lahko spadajo kakovostni pekači iz nerjavečega jekla, sodobno oblikovane sklede, ročno izdelane keramične vaze, steklenice za olje in kis, posode za hlajenje vina, celo dovršen ekonom lonec lahko deluje kot paša za oči.dodatki za kuhinjo

Uporabnost kuhinje je pogosto pogojena z izborom kuhinjskih dodatkov in pripomočkov, ki je v veliki meri odvisen od našega življenjskega stila. Pravilna organizacija predalov in omar nam bo gotovo olajšala vsakdan in povečala preglednost, pameten izbor in postavitev luči pa bo v prostoru ustvaril atmosfero po želji. Naj ne pozabimo omeniti dodatkov, kot so različne vtičnice in stikala za male kuhinjske pripomočke.

Nepogrešljiv del vsake, še tako skromne kuhinje pa dandanes predstavljajo tudi številni gospodinjski aparati. Kuhanja si skoraj več ne moremo zamisliti brez steklo-keramične, plinske ali indukcijske kuhalne plošče, za hlajenje in shranjevanje živil brez izjeme uporabljamo hladilnike in zamrzovalnike, posodo pomivamo s pomočjo pomivalnega stroja, za samo pripravo hrane pa, poleg omenjenih, uporabljamo tudi nešteto malih električnih gospodinjskih pripomočkov. Dandanes pametne naprave počasi izpodrivajo ustaljene, stare in potratne pa nadomeščamo z novimi, energijsko varčnimi aparati. Z nakupom slednjih se nam nekoliko višji vložek sčasoma povrne, saj bistveno znižajo porabo električne energije.

Izris kuhinj

Podjetje Prevc ponuja brezplačen izris in svetovanje na domu ali v enem od njihovih prodajnih salonov.

Da bi njihovi strokovnjaki prišli in natančno izmerili naš bivalni prostor, inštalacije, okna, vrata itd., je potrebno vnaprej rezervirati primeren termin, kar lahko storimo tudi na njihovi spletni strani. S pomočjo katalogov in vzorcev lesa bodo z veseljem predstavili razpoložljive materiale ter nam pomagali pri izbiri. Izris pohištva lahko naredijo takoj, na licu mesta, ali po dogovoru, v njihovem salonu. Svetujejo nam tudi glede izbire bele tehnike, barv sten, priprave inštalacij, primerne osvetlitve ipd.

brezplačen izris kuhinje

Njihova salona z razstavljenimi kuhinjami sta Alples studio v BTC-ju (Hala 10, 1. nadstropje), na Šmartinski 152, v Ljubljani, ki je odprt od ponedeljka do petka od 9h do 20h in ob sobotah od 9h do 15h in Salon pohištva Dorfarje, v Dorfarju 17, v Žabnici (Kranj), odprt od ponedeljka do petka od 8h do 19h in v soboto od 8h do 13h. Za vse dodatne informacije so na voljo tudi na njihovi spletni strani in telefonski številki.

REZERVIRAJ SI SVOJH TERMIN