Spalnice po meri za nadstandardno bivanje

Spalnice po meri so najbolj racionalna odločitev pri opremljanju tega počitku namenjenega prostora. Da bo opremljanje spalnice po meri res po našem okusu in željah, si je za boljšo predstavo dobro zagotoviti brezplačen izris spalnice. Pohištvo, osvetlitev in dodatki morajo v prostoru ustvarjati prijetno in mirno ozračje. Dodatki in dekoracija spalnice dodajajo posebno osebno noto, a z njimi ne gre pretiravati, da ne porušijo umirjenega tona v prostoru. Prenova spalnice nas nagovarja k razmisleku, kako čim bolje izrabiti vsak kotiček in kako razporediti osnovno pohištvu pri opremljanju spalnice, to so postelja, garderobne omare in nočne omarice, kako dodati morda še kakšno bolj intimno razsvetljavo, mizico za ličila, knjižni regal ali polico – vse to rešimo, če se prepustimo nasvetom strokovnjakov v salonu pohištva in izberemo zase spalnico po meri.   

Izris spalnice


Individualna izbira pohištva za opremljanje spalnice

Nekateri se bolje počutijo, če jih obdajajo hladne barve pohištva, čiste linije, brez dodatkov, drugi spet ob bolj toplih tonih, mehkih, zaobljenih linijah, tretji ob naravnih materialih. To je treba upoštevati pri izbiri pohištva za spalnice, da ustvarimo vzdušje, v katerem se najbolje počutimo, kar je za popoln počitek v tem prostoru odločilnega pomena. Spalnice po meri lahko kombiniramo v enakih ali različnih barvnih odtenkih garderobnih omar, ki se ujemajo z drugimi elementi, kot so postelje, police ali nočne omarice, vse pa ustvarja harmonično celoto, v kateri se prijetno počutimo. Omare so večdelne, lahko so kotne, najboljše izrabljen prostor pa imamo, če ob prenovi spalnice izberemo vgradno omaro, ki zasede prostor čisto do stropa. Da je takšna omara res po meri, opravijo pri izrisu spalnice po meri še izris vgradne omare. Notranjost omar lahko sestavimo po lastnem izboru– število polic, predalov, polic za obešanje in drugih notranjih elementov. Vrata so drsna ali klasična.

Barve pohištva so umirjene, od bele do svetlih in drugih bolj zamolklih tonov. Lahko si izberemo omaro z velikim ogledalom, lahko pa je to skrito na notranji strani vrat.   

Spalnice po meri


Ležišča in vzmetnice naj nas zazibljejo v zdravilen sen

Celotno vzdušje v spalnici gradi vsak element zase in pripomore k čim udobnejšemu občutku, da se lažje prepustimo sproščujočemu spancu. Najpomembnejši dejavnik za zdravilen spanec pri opremljanju spalnice pa je postelja. V spalnicah po meri lahko izbiramo med različnimi ležišči in vzmetnicami, odločamo pa se glede na potrebe, želje in morebitne zdravstvene težave. Ležišču se mora ustrezno prilegati posteljno dno, ki omogoča zračenje vzmetnice in poskrbi za udobje. Lahko je dvižno za maksimalno udobje. Postelje v spalnicah po meri imajo lahko oblazinjeno vzglavje, nekatere so dvižne, tu pridobimo še dodaten prostor za shranjevanje posteljnine, lahko pa višino dna postelje nastavljamo po osebnih željah.

Posebno skrbno se je treba posvetiti izbiri vzmetnice in vzglavnika. Strokovnjaki priporočajo redno menjavo vzmetnic zaradi higienskih in funkcionalnih razlogov, saj izgubljajo obliko in telesu ne dajejo več potrebne optimalne opore. Vzmetnice so večconske, lahko z žepkastim vzmetenjem, odlično se prilegajo telesu, trdoto pa prilagodimo svojim željam in zdravstvenemu stanju.  

Več o dekoraciji spalnice


Dodatki in dekoracija spalnice za končni učinek

K lepemu in skladnemu pohištvu v spalnicah po meri se podajo še drobni uporabni dodatki in dekoracije, ki končnemu videzu dodajo čisto osebni pridih. Tako lahko postavimo na polico posebno oblikovano svetilko s pridušeno svetlobo, na posteljo pogrnemo pregrinjalo nam ljube barve iz kakovostne tkanine, na tla mehko preprogo, na steno obesimo sliko ali v kak kot postavimo posebej lepo oblikovano mizico, izbira dekoracije za spalnice je široka, pri opremljanju prisluhnimo predvsem svojim željam.

V salonih pohištva Prevc v Ljubljani in Žabnici bodo prisluhnili vsem vašim potrebam in željam ter vam svetovali nakup spalnice po meri, k temu pa spada tudi brezplačen izris spalnice. Navdušila vas bo bogata ponudba in odlične izvedbe spalnic po meri s kakovostnimi posteljami, vzmetnicami in garderobnimi omarami, da bo ta prostor za počitek prijetna oaza miru.