Postelja kot osrednji element vaše nove spalnice


Postelja je vsak večer naše zatočišče. Kar tretjino življenja ljudje prespimo, zato mora biti počitek na njej nujno kakovosten in udoben. Ko izbirate spalnico, naj bo premislek o postelji na prvem mestu, nato pa dodajte še ostale elemente, ki bodo poskrbeli, da si uredite prostor vaših sanj. Pohištvo Prevc ponuja postelje s predalom, postelje z dodatnim ležiščem, pa različne omare, tudi kot most nad posteljo in druge dizajnerske rešitve za opremljanje. Zaupajte nam svoje želje in našli vam bomo idealno spalnico, kjer boste sproščeno preživljali svoj čas.

Nujna oprema v vaši spalnici

Izbira pohištva za v spalnico je izjemno pomembna. Najpomembnejša je udobna postelja, a ne morete niti brez garderobne omare in nočne omarice ali dveh. Če imate dovolj prostora, izberite še komodo, kak predalnik, nizke omarice in po potrebi police. Vseeno pa vam bi svetovali, da raje izberite manj elementov kot preveč. Prostor je namreč lahko hitro prenatrpan in postane utesnjujoč. Da si boste lažje predstavljali, kako bo spalnica videti, vam pripravimo brezplačni izris, lahko tudi več izvedb. Naši svetovalci vam bodo pri tem z veseljem pomagali s svojimi bogatimi izkušnjami in nasveti.

Spalnica ima tudi praktične funkcije, najpomembnejša med njimi je shranjevanje oblek in drugih osebnih stvari. Danes lahko takšno vlogo prevzame tudi postelja, ki ima lahko vključen predal oz. omaro.

Postelja

več o postelji s predalom

Postelja s predalom - odlična rešitev za dodaten prostor za shranjevanje

Ne le v otroških sobah, postelje s predalom se danes uporabljajo v najrazličnejših spalnicah. Največja prednost? Priročna dodatna možnost za shranjevanje, ne da bi bilo treba "žrtvovati" drug prostor v spalnici. Takšen predal se največkrat uporablja za posteljnino, odeje, blazine ali garderobo. Postelja ima lahko en večji predal (običajno na kolescih) ali pa več manjših predalov, ki omogočajo še bolj organizirano pospravljanje.

V otroških sobah so v uporabi tudi postelje z dodatnim ležiščem. To se izvleče iz dna in se lahko pospravi, ko ga ne potrebujemo. Na ta način si sobo lahko delita dva malčka ali pa imamo ležišče hitro pripravljeno še za kakšnega sorodnika ali prijatelja.

Postelja z ločeno omaro ali postelja z mostom?

Razporeditev omar ob postelji in nad njo je naslednje veliko vprašanje. Vsekakor je dobro, da imamo ločeno veliko garderobno omaro. Tako je lahko dovolj visoka, da vanjo oblačila tudi obesimo. Poleg ležišča je skoraj vedno manjša omarica, kamor lahko odložimo osebne stvari in nanjo položimo svetilko za večerno branje (če osvetlitve nismo uredili kako drugače). Ostale omare pa se razporedi po željah in prostorskih zmožnostih. Pogosta rešitev je postelja z mostom, kjer so omare in police razporejene v loku nad ležiščem. To omogoča večji izkoristek prostora, a se moramo zavedati, da do višjih omar lahko pridemo le tako, da stopimo na posteljo. V vsakem primeru je treba zagotoviti dovolj prostora za vse stvari, zato tudi postelja z omaro ostala osnovna enota spalnice.

Postelja s predalom

Več o postelji z dodatnim ležiščem

Kombinacija okvirja in vzmetnice za popolno posteljo

Okvir lahko dobite po meri, čeprav večina izbira standardne velikosti. Vse je odvisno od oblike in velikosti sobe. Idealno je, če imamo do postelje dostop z leve in desne strani, če je prostora manj pa to uredimo s spodnjega roba, saj gre za nizko pohištvo. Okvir postelje je lahko na nogah, kar prinaša boljše zračenje in enostavno čiščenje. Pred nakupom vzmetnice je zelo priporočljivo, da jo preverimo, in sicer kar tako, da se nanjo uležemo. Le tako lahko preizkusimo, ali nam trdota ustreza. Ljudje imamo različne potrebe in navade, zato je vzmetnico vedno treba kupiti po individualnih željah. Pri modernih posteljah je veliko poudarka tudi na vzglavju. To je lahko zelo preprosto in ravno, na voljo pa so tudi različno kompleksne oblike. Vzglavje veliko doda k videzu postelje, če je oblazinjeno pa tudi k udobju.