Moderna lesena vhodna vrata

Kljub dejstvu, da aluminij vedno bolj pridobiva na svoji priljubljenosti, les na tem področju vseeno še vedno zaseda prvo mesto, saj je odlična izbira tako za tradicionalne kot tudi sodobne domove, ki jim želimo vdahniti občutek domačnosti in povezanosti z naravo. Čeprav na videz niso tako veličastna in trdna kakor aluminijasta, lesena vhodna vrata navdušijo s toplino materiala.

Les je nadvse čvrst in topel material ter odličen naravni izolator. Kombiniramo ga lahko s steklom ali aluminijem ter mu z različnimi detajli vtisnemo pridih sodobnosti, ali pa njegovo klasično lepoto poudarimo s tradicionalno umeščenimi obsvetlobami. Njegov čar je tudi v prilagodljivosti, saj dopušča številne načine površinske obdelave, lahko je barvan, pogosto pa so najlepši  prav njegova naravna struktura in naravni odtenki.

Les, v primerjavi z nekaterimi drugimi materiali, zahteva nekoliko več nege in vzdrževanja. Lesena vrata je treba občasno prebarvati, nadvse pa se priporoča tudi zaščita vhoda z ustreznim nadstreškom, ki jih bo zaščitil pred vremenskimi vplivi. Nekaj omejitev se pokaže tudi pri dimenzijah. Največja višina lesenih vrat je namreč 2,4 metra.

Podjetje Pirnar ponuja izbor lesenih vrat primeren za različne okuse. Na voljo so nam njihove edinstvene oblike, številne barve, možnosti osvetlitve kljuk, različne možnosti odpiranja ipd.

moderna vhodna vrata iz lesa

Vzdrževanje lesenih vhodnih vrat

Kakovostna moderna lesena vrata so že med samo izdelavo odlično zaščitena. Ker pa so po montaži izpostavljena različnim vremenskim razmeram, jih je, da bi podaljšali njihovo življenjsko dobo, potrebno primerno vzdrževati.

Prvi korak je čiščenje, saj se zlasti na njihovi zunanji strani nabira umazanija. Pri tem moramo seveda paziti, da ne uporabljamo agresivnih čistilnih sredstev. Zadostuje, da jih večkrat zgolj nežno obrišemo z vlažno krpo, nato pa še do suhega.

Po nekaj letih vrata potrebujejo tudi novo barvanje. Če niso preveč poškodovana, se lahko tega opravila lotimo sami, vendar pa je potrebno preveriti s kakšnimi premazi so predhodno barvana, saj bomo morali uporabiti barve na enaki osnovi. Tega dela se je najbolje lotiti poleti, v zgodnjih jutranjih ali poznih popoldanskih urah, ko sonce ne pripeka preveč. Pri tem vrata snamemo s tečajev in položimo na stolice, nato pa odstranimo vse okovje in zaščitimo morebitne steklene dele.

Lesena vhodna vrata po meri

Kaj pravzaprav pomenijo vhodna vrata? Za nekatere predstavljajo le oviro, ki vsiljivcem in nezaželjenim obiskovalcem preprečuje vstop v njihovo domovanje, drugi pa jih doživljajo kot okras in osebno noto, ki igra pomembno vlogo pri načrtovanju celostne podobe bivališča. Zlasti slednjim se torej, kakšna so in kako mimoidočim in obiskovalcem predstavijo njihov dom, zdi zelo pomembno. Zato najbrž ni naključje, da je ena izmed  zelo razširjenih različic za nakup in izdelavo novih vhodnih vrat ravno načrtovanje po meri, saj je to verjetno edini način, ki ob pravilnem načrtovanju zadosti prav vsem našim željam in potrebam, ne glede na to kako zahtevni smo.

Vsakdo ima različne želje in predstave o tem, kakšen vhod za svoje domovanje si želi, velik procent pa jih še vedno prisega na tradicijo lesenih vrat, kombiniranih z nekaterimi drugimi materiali ali aluminijastimi ojačitvami. Vhodna vrata po meri, izdelana v podjetju Pirnar, bodo garantirano prilagojena vsakemu domu, saj pri načrtovanju ves čas sodelujejo z naročnikom. Prizadevajo si uresničiti želje tudi najbolj zahtevnih strank, njihovi oblikovalci pa ob upoštevanju individualnih idej z njimi delijo tudi koristne nasvete in bogate izkušnje. V podjetju Pirnar verjamejo v slogan »nič ni nemogoče«. Njihova inovativnost je bila že nagrajena s številnimi najprestižnejšimi mednarodnimi nagradami in priznanji.

alu les vhodna vrata

Alu les vhodna vrata

Les-aluminij vhodna vrata niso le estetsko dovršena, temveč predstavljajo tudi  vrhunsko kvaliteto ročne izdelave, vgrajenih materialov in funkcionalnosti. Tovrstna vrata se ponašajo z izjemno konstrukcijo kombinacije lesa in aluminija, ki skrbi za njihovo visoko stabilnost, nudijo pa tudi odlično zaščito pred vremenskimi vplivi. Prav tako pripomorejo k vzdrževanju naravne klime v notranjosti našega doma in kakovosti bivanja, podkrepljene z vizualno noto, v obliki naravne lepote lesa. Njihova nega je relativno preprosta, izbiramo pa lahko tudi med modeli nizkoenergijskih ali pasivnih izvedb.

OBIŠČITE SALON PIRNAR