Pošlji povpraševanje

Lesena protivlomna vrata so odlična izbira za notranja varnostna vrata.

Pri mizarstvu Oblak so specialisti za lesena protivlomna vrata. Njihova notranja varnostna vrata so odlične kakovosti in obenem iz enega najprijaznejših materialov, kar jih najdemo v naravi - iz lesa.


Zakaj izbrati protivlomna vrata Oblak?

  • ker imamo znanje in izkušnje,
  • ker gradimo individualen pristop z strankami,
  • ker smo eden največjih ponudnikov masivnih varnostnih vrat v Sloveniji,
  • ker smo cenovno konkurenčni.

Lesena protivlomna vrata imajo številne odlične lastnosti, ki so pomembne za vašo varnost in za vaše udobje. Za varnost poskrbi protivlomna ključavnica Krpan s pet točkovnim zaklepanjem, notranja varnostna vrata pa so primerna predvsem za stanovanja v blokih in večstanovanjskih hišah.

Poleg varnosti nudijo lesena protivlomna vrata tudi druge prednosti. So odporna na požar, na toplotne spremembe in odlično zvočno izolirana.

Naj bodo tudi vaša notranja vhodna vrata protivlomna.

V mizarstvu Oblak svetujejo, naj bodo tudi vaša notranja vhodna vrata protivlomna in vam obenem nudijo akcijske pogoje nakupa. Vaša notranja varnostna vrata bodo brezplačno montirali kjerkoli po Sloveniji, za zgodnja naročila pa vam bodo priznali še dodaten popust.

Če ste se odločili, da bodo vaša notranja vhodna vrata protivlomna, potem bodo pri mizarstvu Oblak za vas hitro naredili izmero, nato pa izdelali notranja varnostna vrata in podboj, dodali pa bodo po vaših željah tudi kukalo.


Kovinska ali lesena protivlomna vrata?

Najpogostejša dilema ob izbiri novih protivlomnih vrat je ta, ali izbrati kovinska ali masivna lesena varnostna vrata. Obe izvedbi imata svoje prednosti in slabosti. Kar se tiče varnostnega vidika, robustna kovinska varnostna vrata verjetno dosegajo višji varnostni nivo kot lesena, saj ponavadi nudijo več kot pet točkovni sistem zapiranja. Glede na trende na področju vlomov je glede na raziskave možno trditi, da vlomilci načrtno izbirajo stanovanja, ki imajo starejša vhodna vrata, opremljena z eno točkovnim sistemom zaklepanja ter navadno kljuko. Vsa nova varnostna vrata, bodisi so kovinska ali lesena so v veliki večini opremljena z večtočkovnimi ključavnicami. Drug vidik pri protivlomnih vratih pa je ta, da najvišja varnostna stopnja ni nujno najboljša rešitev, saj so znani primeri, kjer so ob okvari mehanizma, izgubi ključa ali kakšni osebni nesreči v stanovanju, lastniki morali poklicati celo gasilce, da so jim vdrli v stanovanje in pri tem poškodovali ne le vrat, temveč tudi velik del sten. Veliko naših strank se za izbiro naših masivnih lesenih varnostnih vrat odloči prav zaradi primerov, kot so opisani v prejšnjem stavku.

TOPLOTNA IZOLATIVNOST
Če primerjamo osnovne gradnike med lesenimi in kovinskimi protivlomnimi vrati, torej kovino in les z vidika toplotne in zvočne izolativnosti, vidimo sledeče:

Toplotna prevodnost λ [W/mK] je enota, ki podaja toplotno izolativnost materialov. Čim manjša je toplotna prevodnost λ, tem boljše toplotno izolativen je material.
λLES = 0.12 - 0.25 W/mK
λKOVINA = 35 - 65 W/mK
Pri kovinskih vratih so podboji, letve ter okvir vratnega krila iz kovine, pri masivni leseni izvedbi pa iz masivnega lesa. Z vidika toplotne prevodnosti osnovnih materialov je moč razbrati, da je les več kot 250 krat boljši toplotni izolator kot kovina. Pri obeh izvedbah velikih razlik v toplotni izolativnosti ni opaziti, saj so temperaturne razlike med hodnikom in stanovanjem majhne, površine podbojev letev ter okvirna pa glede na celotno površino vrat ne presegajo 25%. Velik del k toplotni izolativnosti protivlomnih vrat prispeva polnilo vratnega krila, ki je v sistemu Oblak debelejše od 40 mm.

ZVOČNA IZOLATIVNOST
Zvočna izolativnost lesa je mnogo višja od zvočne izolativnosti kovine, saj zvok po kovini potuje hitreje kot v lesu. Glede na podatek da je približno 25% celotne površine varnostnih vrat iz kovine ali lesa odvisno od izbire vrat je možno sklepati, da lesena protivlomna vrata zmanjšajo jakost hrupa, v primerjavi z kovinskimi vrati.

Izgled protivlomnih vrat:

Izgled varnostnih vrat Oblak je očesu prijeten, saj ni nikjer videti nobene kovine ali kovinskih robov. V osnovni ponudbi lahko izbirate med 5 različnimi barvami in furnirji, vseh barvnih in furniranih možnosti pa več kot sto.

  • bela notranja varnostna vrata,
  • hrast,
  • bukev,
  • mahagonij,
  • jesen.


Pri izbiri varnostnih vrat je možna tudi kombinacija dekorjev in barv. Tako so lahko protivlomna vrata iz zunanje strani drugačne barve kot notranja stran. S to rešitvijo lahko enostavno uskladite in ohranite zunanji izgled stopnišča enoten, na notranji strani pa izberete barvo, ki je najbolj primerna glede na prostor in obstoječe pohištvo.

Varovanje stanovanja, vašega premoženja in vaše družine z varnostnimi vrati je preprosto in učinkovito. Izkušnje so pokazale, da je vlamljanje običajnih lesenih vrat, ki jih najdemo v večini blokov in večstanovanjskih stavb enostavno, hitro in brez hrupa, zato posledično tudi pogosto neopazno. Vlomilci pa imajo bistveno več dela in težav, če bi želeli vlomiti in ugotovili, da so notranja vhodna vrata protivlomna. Tak vlom je praktično nemogoč v običajnih razmerah.

Imate še navadna lesena vhodna vrata v vaše stanovanje? Če bi jih želeli zamenjati, ne bi imeli večjih neprijetnosti. Zamenjava vrat je suhomontažna in zato hitra, čista in ne povzroča škode ali dodatnega dela. Lahko se sicer odločite za nadgradnjo obstoječih vrat z dodatno ključavnico, varnostno verižico, prečno zaporo ali ojačitvami za tečaje vrat in podboja pri ključavnici. A nič od tega ne bo zelo učinkovito, če ne bo vgrajeno v močna, trdna varnostna vrata, katerih krilo in podboj sta narejena iz močnih, masivnih materialov.


Ali je 5 točkovni sistem zapiranja dovolj?

Glede na možne načine vloma je klasičen 1 točkovni način zaklepanja premalo, saj z primernim orodjem omogoča zlom tega zaklepa in dokaj hiter vstop v prostor.
Pet točkovni sistem zaklepanja, katera zapirala so enakomerno razporejena na celotni dolžini vratnega krila onemogoča takšen način vloma. V primeru 10 in več točkovnega zapiranja, kjer so zaklepi tudi ob strani vratnega krila, na enaki strani kot so nasadila, se varnost zaradi večjega števila zaklepov ne poveča bistveno.
Na strani, kjer so nasadila oziroma panti so zaklepi popolnoma odveč, saj že 3D nastavljiva nasadila ob zaprtih vratih onemogočijo dvig vrat, kar je ena izmed tehnik vlomov.

Mizarstvo Oblak. Naj bodo tudi vaša notranja vhodna vrata protivlomna.