Pošlji povpraševanje

Vrata brez podboja vgrajujemo nekoliko drugače

Moderna notranja vrata s skritimi podboji trenutno predstavljajo novost v lesno predelovalni industriji. Ker so želje naših kupcev čedalje večje, se v Mizarstvu Oblak, podajamo v to novost med prvimi.
Notranja vrata brez podbojev (oz. z nevidnim podbojem) so, tako z vidika vgradnje, kot estetike, nekaj posebnega, saj njihova moderna minimalistična izvedba omogoča popolno poravnanost vratnega krila z zidom. Zaradi elegance, ki jo na ta način ustvarjajo, se odlično podajo v minimalistično zasnovane prostore, pogosto pa jih najdemo tudi v ambientih, kjer želimo zagotoviti diskretne prehode ter omogočiti lažjo prilagoditev detajlom.

Notranja vrata brez podboja v beli barvi

Notranja vrata brez vidnih podbojev so primerna za vse prostore. Omejitev za njihovo vgradnjo tako rekoč ni, saj so povsem primerna tako za novogradnje kakor adaptacije, vgraditi pa jih je mogoče v vse vrste sten, tako zidane kot mavčno-kartonske. Pri njihovi vgradnji je potrebno nekaj pozornosti nameniti debelini stene, ki mora biti vsaj toliko debela, kakor je širok aluminijasti profil, ki bo vanjo vgrajen.
Značilnost notranjih vrat o katerih govorimo je, da so le-ta poravnana z zidom, kar pomeni da njihov nevidni aluminjasti podboj vgradimo v zidno odprtino namenjeno za njihovo vgradnjo pred finalno obdelavo zidu, na to pa izdelamo močno vratno krilo s skritimi tečaji in magnetno ključavnico. Postopek vgradnje vratnega krila in aluminijastega podboja zahteva malce drugačen vrstni red izvedbe, kot pri klasičnih notranjih vratih. Idealen čas vgradnje aluminijastega podboja v zidno odprtino je pred izdelavo ometov, tako zidarski mojstri lažje zaključijo zidne odprtine glede na pozicijo vrat, ki so poravnana s steno. Dobro pa je tudi, da na mestu alu podboja ni dograjenih delov, saj lahko v tem primeru, ob silovitem vrat, pride do razpoke med zidno odprtino in aluminijastim delom podboja. V primeru da vaši prostori že vsebujejo ometane in zaključene stene, postopek vgradnje opravi naš mizarski monter, pleskarji pa zidni del med stikom podboja in že narejenega ometa, naknadno izenačijo in pokitajo. Spoj mora biti seveda tudi primerno utrjen z mrežico in kvalitetno maso, ki na dolgi rok ostane trdna in prožna. V tem primeru naredimo izdelavo vratnih kril na aluminjasti podboj istočasno. Če pa je bil alu profil v zidno odprtino vgrajen pred ometi, krila izdelamo tik pred vselitvijo v novo stanovanje, s čimer preprečimo morebitne poškodbe vrat, ki bi bile lahko povzročene z zaključnimi deli izgradnje stanovanja, hkrati pa v končnem delu takega sistema, vrata lahko prilagajamo situaciji predhodno izdelanih tlakov in vseh ostalih elementov.
Tako izdelana vrata so na koncu poravnana z zidom, pri čemer sta vratno krilo ter alu profil v isti liniji. Skriti podboj igra vlogo mesta za pritrditev skritih nasadil in vgradnjo magnetne ključavnice s prijemnikom na podboju, hkrati pa se nanj namesti tesnilna guma, ki funkcijsko poskrbi za kvalitetno tesnjenje in blaženje zapiranja ter odpiranja vratnih kril.
V Mizarstvu Oblak smo edini v Sloveniji, ki za sistem izdelave vrat brez podbojev nudimo celovito rešitev tudi v kombinaciji vrat s steklom. Steklena vratna krila naredimo iz aluminijastega profila, ki ga oblečemo v dvostransko steklo. Pri tem sistemu dela uporabimo posebna skrita nasadila, ki so prilagojena za steklena notranja vrata.

Vgradnja notranjih vratDrugi način vgradnje notranjih vrat

Notranja vrata brez podbojev cena

V Mizarstvu Oblak osnovno informativno ceno za notranja vrata svojim kupcem lahko podamo preko telefona ali informativne ponudbe. Ker gre za unikatna vrata, je naš cenik oblikovan na osnovi povpraševanja. V primeru strinjanja s ceno se s svojimi strankami najprej dogovorimo za obisk na domu in ogled posamezne situacije. V primeru odločitve za nakup, naredimo izmero povsem brezplačno, sicer pa jo zaračunamo. Če so predpriprave pravilno narejene in dokončane, vam posredujemo koristne informacije in nasvete za montažo vrat, istočasno pa sami izvedemo točne izmere. Pred nakupom se skupaj posvetujemo in na podlagi končnih dogovorov izdelamo končno ponudbo. Po plačanem avansu ponujamo tudi različne popuste, ob enem pa prične veljati rok izdelave, ki se ga striktno držimo.