Alu vrata so najsodobnejše vhodna vrata

Alu vrata, oziroma aluminijasta vhodna vrata, spadajo med najbolj sodobna vhodna vrata. Zelo dolgo časa so se uporabljala za impresivne vhode poslovnih zgradb, z razmahom sodobne arhitekture za zasebne domove pa jih je moč najti tudi pri družinskih domovih. Aluminijasta vrata so prestižna tako po videzu kot po izvedbi, zato se dobro usklajujejo s prijemi sodobnega oblikovanja, ki je nadgrajeno z uporabo najnovejših tehnologij. Aluminijasta vhodna vrata na prstni odtis so izbira za najbolj zahtevne naročnike, ki pričakujejo le najboljše.

Aluminijasta vhodna vrata odlikuje mnogo prednosti

Aluminijasta vhodna vrata so zelo trpežna in odporna na fizične poškodbe. Njihova trdnost se z leti ne zmanjša, saj je aluminij ne rjavi in je na sploh odporen proti temperaturnim nihanjem in vlagi. To pomeni, da se fizične lastnosti takšnih vrat z leti ne spreminjajo, ne prihaja do napenjanja ali povešanja kot pri nekaterih lesenih izvedbah, obenem pa aluminijasta vhodna vrata ne zahtevajo praktično nobenega vzdrževanja. Prav to so razlogi, zakaj so alu vrata prva izbira za najprestižnejše naročnike, ki dovolj cenijo vrhunsko kvaliteto uporabljenih materialov in izvedbe, da jih nekoliko višja cena ne odvrne od nakupa.

Aluminijsta vrataAlu vrata z marmorjem

Sodobna vhodna vrata na prstni odtis

Vhodna vrata so integralni del sodobnega doma in kot taka postajajo vse bolj “pametna”. Njihova visoka tehnologija omogoča odklepanje in zaklepanje zgolj na prstni odtis. Posebni odčitalniki že samo z dotikom prepoznajo lastnika in njegove družinske člane ter s tem omogočajo zares preprosto vsakdanjo uporabo. Najnovejša vhodna vrata imajo vgrajen celo sistem za prepoznavanje obrazov, ki še bolj poenostavi odklepanje. Visoka tehnologija, ki je integrirana v vrhunska vhodna vrata, ima lastno napajanje, zaradi česar uporaba nove tehnologije ni povezana z varnostnim tveganjem. Med ostale vidike moderne tehnologije, ki so postali skorajda že standardna oprema vrhunskih alu vrat, spadajo še samodejna osvetlitev, ko se kdo približa vhodu, kot tudi samodejno zaklepanje ob vstopu v notranjost hiše.

Izdelava vhodnih vrat po meri zadovolji vse naročnikove zahteve

Sodobna alu vrata so pogosto nestandardnih dimenzij, saj hočejo arhitekti že z nenavadnimi dimenzijami vhoda pričarati vtis enkratnosti in posebnosti. Vse bolj se pojavljajo dvokrilni modeli, ki so podaljšani do stropa in delujejo kot stena, ki se razpira pred obiskovalci, ko stopajo v posvečen prostor zasebnosti lastnika. Takšen model zahteva izdelavo po meri zaradi posebnih dimenzij, pa tudi zaradi unikatnega oblikovanja, ki se mora kar najbolj skladati s prostorom, v katerega so vrata umeščena. Izdelava alu vrat po naročilu obenem zagotavlja, da se bo proizvajalec izdelku še posebej posvetil, kar je nujno za brezhibno izvedbo najmanjšega detajla. Osebno naročilo vključuje še natančno montažo, ki bo zadovoljila vse zahteve po končni umestitvi tega vrhunskega izdelka.

Preverite našo kolekcijo visoko kvalitetnih in nagrajenih vrat

Katera vhodna vrata izbrati za svoj dom?

Sodobna alu vrata so na voljo v več izvedbah. Ko smo se odločili za nakup aluminijastih vrat, smo s tem sicer res zožili svojo izbiro, a se še zdaleč nismo približai dokončni odločitvi. Alu vrata je mogoče namreč izbrati v enokrilni ali dvokrilni izvedbi, prav tako pa se moramo odločiti, ali bomo alu vrata kombinirali s steklenimi površinami. Te so lahko integrirane v osrednji del ali pa smiselno obkrožajo alu vrata kot obsvetlobe. Obsvetlobe so pogosto močan dekorativni element, njihova primarna funkcija pa je spuščanje naravne svetlobe v predsobo. Ko se odločamo, katera vhodna vrata izbrati, je najbolje, da se odpravimo v razstavni salon, kjer si je mogoče najbolj priljubljene modele alu vhodnih vrat ogledati v živo. Tako dobimo boljši občutek, katera se vizualno najbolj skladajo z zunanjostjo našega doma. V razstavnih salonih je mogoče povsem fizično izkusiti, kako je rokovati z njimi, hkrati pa lahko za nasvet povprašamo strokovnjake, ki imajo bogate izkušnje in se z izdelavo alu vrat po meri ukvarjajo že mnogo let.