Pošlji povpraševanje

Lesena vhodna vrata imajo številne prednosti

Vrata so mejnik med zunanjo okolico in intimno našega doma, zato se veliko ljudi odloča za na dotik vedno topla in prijetna lesena vhodna vrata. Les je material, ki ga človek ceni že od nekdaj. Je naraven, okolju prijazen in trajnosten, zato se zanj odločajo številni arhitekti in oblikovalci notranje opreme. Je nepogrešljiv del vsakega doma in prav je tako, saj ima Slovenija gozdov v izobilju. Les je zato pri nas zelo dostopen in nam ga ni treba masovno uvažati, s čimer skrbimo tudi za ekologijo. Je neizmerno močan: ko so leseni gradbeni elementi pravilno konstruirani, imajo višjo konstrukcijsko trdnost od jekla in ohranijo nosilnost tudi v primeru požara. Les omogoča različne možnosti za oblikovanje, hkrati pa deluje trdno. Njegova tekstura in vonj nas v trenutku povežeta z gozdovi in naravnim okoljem. Lesena vhodna vrata lahko enostavno vzdržujemo in jih kadar koli obnovimo. Sicer pa je les uporaben tako pri tradicionalnih kot sodobnih dizajnih. Vrhunska lesena vhodna vrata, kot so tista, izdelana v podjetju Pirnar, omogočajo poljubne kombinacije z aluminijem in steklom, kar nam omogoča, da ustvarimo vrata, kot si jih želimo. Zaradi večslojne zgradbe so njihova lesena vhodna vrata varna in ščitijo dom pred nepridipravi. Les je material, ki diha, zato ob veliko lesnih elementih v domu ustvarimo prijeten zrak in poskrbimo, da ne nastaja vlaga. Les nudi tudi zvočno in toplotno izolacijo, zato je življenje za takimi vrati nadvse prijetno.

Vhodna vrata iz aluminija so izjemno odporna

Vhodna vrata iz aluminija so po lastnostih v marsičem podobna lesenim, razlikujejo pa se seveda po videzu in možnostih obdelave. Aluminijasta vrata so zvočno in toplotno izjemno dobro izolirana ter odporna na najvišje temperature in najbolj ekstremne vremenske pojave. Če si ogledamo prašno lakirana alu vrata, bomo takoj videli, da se z leti sploh ne spreminjajo in stalno izgledajo, kot bi ravnokar prispela iz delavnice. Aluminij je trpežen in odporen material, ki se ponaša z enostavnostjo vzdrževanja in trajnostjo. Alu vrata so lažja od lesenih in omogočajo neskončne možnosti za estetsko oblikovanje, ki poudarja našo osebnost. So protivlomna in protipožarna, zato smo v domu s takimi vrati v vsakem trenutku varni. Sodobni arhitekturni objekti predvidevajo vrata nestandardnih, večjih dimenzij, zaradi česar morajo biti vhodna vrata statično stabilna. Pirnarjeva inovativna aluminijasta vrata so izdelana tako, da so stabilna tudi pri zelo velikih velikostih.

vhodna vrata za hiše

Katera vhodna vrata izbrati?

Pirnarjeva vhodna vrata za hiše niso samo navadna vhodna vrata. So naložba, ki dviguje ceno nepremičnini in jo naredi privlačnejšo za potencialnega kupca, investitorja ali nepremičninskega posrednika. Zagotavljajo nadpovprečno udobje, dizajn, izjemno natančno izdelavo in raznolikost, ki ne pusti hladnih niti najzahtevnejših. So edinstvena na trgu in že navzven odsevajo naš karakter in lastnosti, ki jih želimo poudariti – trdnost, moč, neodvisnost. So pisana na kožo ljudem, ki se ne zadovoljijo z malim, imajo visoke cilje, ambicije in pričakovanja ter si želijo samo najboljše.

Lesena ali alu vhodna vrata?

Ne glede na to, ali se odločimo za topla in domačna lesena vrata ali za trdna in elegantna aluminijasta vrata, s svojo izbiro ne bomo zgrešili. Podjetje Pirnar izdeluje vrata iz vseh materialov po najvišjih kakovostnih standardih. Tako alu kot lesena vhodna vrata lahko poljubno kombiniramo z drugimi materiali. Steklo, les, aluminij, kamen … vse je združljivo, s temi kombinaciji pa ustvarimo edinstveno zgodbo in igro barv, tekstur in svetlobe, ki jo pripovedujejo naša vhodna vrata. Aluminij daje možnost izdelave vrat v več različnih barvah in teksturah. Različne odtenke lesa medtem dosegamo z barvanjem z lazurami ter s premazovanjem z olji. V splošnem velja, da je smrekov les svetlejši, macesnov bolj rdečkast, hrastov pa temnejši. Les je vsestransko uporaben, saj daje razgibane vzorce, ki nikoli niso enaki in so neponovljivi.

vhodna vrata iz lesa