Pošlji povpraševanje

Prefinjena eleganca vhodnih vrat pozitivno deluje na obiskovalce

Najbrž o vhodnih vratih še nikoli niste razmišljali na tak način – toda vhodna vrata našega bivališča so tista, ki ločujejo naš zasebni svet od javnega. So nekakšna ločnica med tem, kako delujemo navzven in kakšni smo, ko smo sproščeni v svojem domu. Ko vhodna vrata zapremo za seboj, smo bodisi že vstopili v svet, kjer igramo različne vloge, ali pa smo uradne maske končno odvrgli in se domačim pokazali takšni, kot smo v resnici.

Ne delujejo pa vhodna vrata tako le na stanovalce hiše, kjer so vgrajena. Psihološki učinek imajo tudi na naše obiskovalce. Če so vhodna vrata estetska, čistih linij in kakovostne izdelave, bo vtis na naše goste pozitiven. Začutili bodo, da vstopajo v urejen in čist dom, ter se bodo vedli spoštljivo in omikano. Nekoliko drugače lahko na prišleke vplivajo vhodna vrata slabe kakovosti, škripajoča, umazana in povešena. Prostori za vrati se jim bodo zazdeli ceneni in neprivlačni in to lahko vpliva tudi na njihovo vedenje.

Vhodna vrata razstavni eksponat

Potrebujem nova vhodna vrata!

Nakup novih vhodnih vrat je odlična naložba. Opazijo jih ne le naši obiskovalci, pač pa tudi nepremičninske agencije, investitorji in potencialni kupci hiše. Če želimo zvišati vrednost svoje hiše brez večjih obnov in  vlaganj, so prestižna vhodna vrata odlična in relativno majhna naložba, ki pa ima velik vpliv na kupčevo zaznavanje vrednosti nepremičnine.

Katera vhodna vrata torej izbrati? Na tržišču je ponudnikov vhodnih vrat res veliko, prav tako je tudi izbira materialov, iz katerih so vhodna vrata narejena, precejšnja. Najprej torej pomislimo, kakšen slog vhodnih vrat nam je všeč in kako se bodo vrata skladala z zunanjo podobo naše hiše. Gre namreč za precej osebni izbor, vhodna vrata odsevajo našo osebnost in so osebni del naše hiše. O nas in o našem bivališču pripovedujejo zgodbo. Prvi vtis vhodnih vrat je zato zelo pomemben.

Sodi naša hiša med sodobne gradnje z izčiščenimi linijami in modernim arhitekturnim pristopom ali pa je gradnja tradicionalna, z veliko lesenimi dodatki in manjšimi steklenimi površinami? Aluminij, les, jeklo in steklo so materiali, ki vhodnim vratom dajejo trdnost, varnost, eleganco in kakovost. Pri vstopu v hišo nas lahko tako pozdravi brezkompromisna čvrstost ravne kovinske plošče ali pa pobožata naravna toplina in domačnost lesa. Srce in prsti nam lahko zaigrajo ob globokih valovitih reliefih ali pa občudujemo svoj odsev v steklu poljubne barve. Kombinacij, oblik in detajlov vhodnih vrat je res veliko.

salon vhodnih vrat Pirnar

Salon vhodnih vrat nam bo odprl nov svet

Slovensko družinsko podjetje Pirnar vhodna vrata izdeluje že več kot 50 let. Danes so na področju vhodov vodilni evropski inovator in v preteklosti so bili za svoje pristope pri izdelavi vhodnih vrat, že večkrat nagrajeni. Imajo edinstven pristop, način razmišljanja in dela. Vedo, da je končni namen vhodnih vrat občudovanje, zato je vsak vhod izpiljen v elegantno mojstrovino. Med kupci so Pirnarjeva vhodna vrata že dolgo znana po mojstrski natančnosti in ročno dodelanih detajlih, ki jih ni mogoče izdelati strojno.

V dveh salonih vhodnih vrat, v Ljubljani in v Mariboru, razstavlje eksponate vhodnih vrat ne le občudujemo, pač pa lahko začutimo njihovo eleganco, ko s prsti zdrsnemo pa površini. Pirnarjev salon je pravo malo mesto, na njegovih ulicah je ves čas na ogled jagodni izbor 50 do 60 najlepših in najbolj prodajanih modelov vhodnih vrat. Njihovi svetovalci tudi prijazno svetujejo in pomagajo pri zagatah glede izbire vhodnih vrat za naš dom.

Ljudje se pri vhodnih vratih še vedno najpogosteje odločamo za les. Lesena vhoda vrata naši hiši vdahnejo občutek trdnosti, topline in povezanosti z naravo. Les je topel in čvrst material, ga je mogoče površinsko obdelati na številne načine, mogoče ga je pobarvati ali pa izbrati katerokoli naravno barvo lesa. Za razliko od alu vhodnih vrat, lesena zahtevajo nekoliko več nege in vzdrževanja. Če bi se temu radi izognili, so aluminijasta vhodna vrata izredno odporna, saj dolga leta uspešno kljubujejo vremenskim vplivom in temperaturnim nihanjem. Strukturne lastnosti aluminija omogočajo izdelavo vhodnih vrat v poljubnih dimenzijah ter neskončne možnosti površinskih obdelav, s čimer dajejo alu vratom izjemno estetsko vrednost. Alu vrata so dostopna v največji paleti barv, od gladkih mat barv do kovinskih. Aluminijasta vhodna vrata so v zadnjih letih postala sinonim za moderen, eleganten in privlačen vhod v naš dom. 

ZAKAJ SO VHODNA VRATA PO MERI TAKO POSEBNA?