Pošlji povpraševanje

Lesena vhodna vrata za občudovanje

Lepa in funkcionalna vhodna vrata zaokrožujejo zunanjo podobo našega doma. Ko jih izbiramo, je pomembno tudi, kolikšno varnost in zaščito nam nudijo. Izbira pravih vhodnih vrat zato ni preprosta odločitev. Hitro se znajdemo pred ogromno ponudbo različnih modelov in barv ter spoznamo, da imamo pri vhodnih vratih na voljo različne materiale. Ti se med seboj razlikujejo po dolžini življenjske dobe, mehanskih in toplotnoizolativnih lastnostih, vzdrževanju ter seveda, ceni.

Najpogosteje se ljudje še vedno odločamo za lesena vhodna vrata, na voljo pa so tudi drugi, preizkušeni materiali; aluminij, plastične mase, steklo, jeklo, oziroma različne kombinacije naštetih materialov. Kakovostna vhodna vrata morajo izpolnjevati določene zahteve, da bomo z njimi zadovoljni dolgo vrsto let. Dobro morajo tesniti, tehnološko morajo biti izpopolnjena in funkcionalna, imeti morajo dolgo življenjsko dobo, odlično zvočno izolacijo, biti trpežna, vzdržljiva in odporna ter ustrezati najvišjim standardom varnosti in zaščite.

moderna vhodna vrata

Brezčasnost lesenih vhodnih vrat

Ne glede na to, ali izbiramo vhodna vrata hiše s sodobno zasnovano arhitekturo ali za tradicionalno gradnjo, lesena vrata pri obiskovalcih vselej vzbudijo občutek domačnosti, gostoljubja in povezanosti z naravo. Običajno so lesena vhodna vrata izdelana iz lesa smreke, macesna ali hrasta. Vsak les ima svoje specifične lastnosti – zato jih je dobro poznati, da bo odločitev za moderna lesena vhodna vrata, lažja.

Smrekov les se pri nas zelo pogosto uporablja v lesni industriji, saj je smreka ena najbolj poznanih in priljubljenih drevesnih vrst. Smrekov les je tipične svetle barve in ima razločno vidne ravne maroge. Z različnimi lazurami ali prekrivnimi barvami lahko dosežemo različne barve lesenih vhodnih vrat iz smrekovega lesa, ki jih lahko poljubno uskladimo s stilom hiše in barvo fasade. Macesen je predstavnik gorskih drevesnih vrst. Ima značilno strukturo, rdečkasto rjavo barvo in odlične lastnosti, zato macesnov les navdušuje številne ljubitelje lesa in oblikovalce. Hrast velja za simbol trdnosti in dolgoživosti, njegov les pa je trd, težak, odporen in trajen. Prav to so ključne lastnosti lesa za izdelavo kakovostnih lesenih vhodnih vrat. Les svetlo sive ali rahlo rjavkaste barve lahko z leti postane precej temnejši. Z lazurami in olji lahko pri kreiranju modernih lesenih vhodnih vrat dosežemo prav posebne, skoraj eksotične barvne odtenke.

vhodna vrata na prstni odtis

Fuzija sodobnih elementov s tradicijo lesa

Les se odlično ujema z aluminijem, zato so alu lesena vhodna vrata odlična kombinacija naravnega lesa in aluminijastih profilov. Tudi najsodobnejši trendi oblikovanja vrat se vračajo k tradiciji lesa, njegova obdelava še vedno navdihuje najboljše oblikovalce in arhitekte po vsem svetu. Smo namreč v času, ko se ljudje vse bolj zavedamo, da je prijazno ravnanje z naravo pomembno in da je bivanje v okolju, obdanem z naravnimi materiali, prijetnejše. Les se zato intenzivno vrača v naše hiše in domove. Izdelki iz lesa, med njimi tudi vhodna vrata, so vse bolj cenjeni, ker so naravni, ekološki in trajnostni. Moderna lesena vhodna vrata so vse bolj izpopolnjena s sodobno tehnologijo. Taka vrata imajo debelejša vratna krila, kar vpliva tako na toplotno izolativnost kot na stopnjo varnosti. Varnostni standard ali protivlomni razred RC nam pove, kako težko bi bilo morebitnemu vlomilcu skozi vhodna vrata vdreti v naš dom. Ob nakupu lesenih vhodnih vrat se odločite za razred RC2.

V korak s časom gredo tudi sistemi zaklepanja sodobnih vhodnih vrat. Elektronsko zaklepanje udobno nadomešča mehansko različico. Kupci lesenih vhodnih vrat se vse pogosteje odločajo za vhodna vrata na kodo ali vhodna vrata na prstni odtis. Takšen sodoben elektronski način zaklepanja namreč omogoča, da lahko celoten sistem v primeru težav programiramo in reprogramiramo, s čimer se izognemo menjavi ključavnic. Sistema odklepanja vhodnih vrat s prstnim odtisom onemogoča izgubo ključev, nemogoča pa je tudi vsakršna manipulacija ključavnice, kar trenutno v svetu zagotavlja najvišjo raven varnosti.