Vhodna vrata za stanovanje – na kaj moramo biti pozorni pri izbiri?

Vhodna vrata za stanovanje imajo funkcijo zaščite lastnine pred nepridipravi in preprečevanje nepooblaščenega vstopa, vendar pa imajo prav tako tudi estetsko funkcijo. Danes se najpogosteje odločamo za  lesena vhodna vrata za stanovanje v bloku, ki so tako na pogled, kot tudi na dotik prijetna, hkrati pa nam nudijo visoko stopnjo varnosti. Les je naravni material, na pogled veliko lepši od kovine, hkrati pa so sodobne lesene konstrukcije enako zanesljive kot kovina. Vhodna vrata za stanovanje naj bodo premišljeno izbrana.  V bloku je največja težava hrup na hodniku in dejstvo, da se vsak pogovor sliši na hodnik zgradbe, kar je izjemno moteče, vendar je mogoče z ustrezno izbranimi vhodnimi vrati za stanovanje hrup preprečiti, denimo s protihrupnimi vrati za stanovanje. Čeprav so vhodna vrata za stanovanje na prvi pogled zelo podobna notranjim, obstaja bistvena razlika v njihovi konstrukciji, saj velikokrat vsebujejo protizvočno sredico, tesnilno gumo, talno tesnilo, leseni prag in dvojno tesnjenje. Za zagotavljanje najvišje stopnje varnosti v lesena vhodna vrata za stanovanje v bloku vgradimo varnostno ključavnico in kljuko ter protivlomno ojačan cilinder. Vhodna vrata za stanovanje morajo biti praktična za uporabo, varna, trdna in nenazadnje tudi privlačna na pogled. Pri izbiri vedno upoštevamo razlog, zaradi katerega smo se odločili za menjavo vhodnih vrat za stanovanje. Morda so ta dotrajana, poškodovana ali pa jih želimo menjati zaradi prenove ali preprosto zato, ker ne ustrezajo več stilu ostale opreme. Kadar vrata menjamo zaradi nastalih poškodb, vedno izberemo odpornejša in bolj trpežna, da se izognemo morebitnim poškodbam. Če pa jih želimo menjati zaradi nefunkcionalnosti, pa je prav tako potrebno pri izbiri postopati premišljeno.

Protihrupna vrata za stanovanje

Preverite ponudbo

Moderna ali klasična protihrupna vrata za stanovanje?

Moderna vhodna vrata za stanovanje so oblikovana tako, da poudarijo dizajn v hodniku bloka, hkrati pa združujejo vse lastnosti, ki jih pričakujemo od vhodnih vrat za blok – so protihrupna in protivlomna. Odločimo se lahko za unikatna vhodna vrata za stanovanje, izdelana po meri. Pirnar vhodna vrata za stanovanje po meri imajo povsem oseben izraz naročnika. Oblikovalci do potankosti upoštevajo želje naročnika in ustvarijo unikatna vrata, katera opremijo z lasersko gravirano ploščico, ki predstavlja certifikat podjetja. Na ploščici pa je lahko tudi poljubno sporočilo ali posvetilo naročnika. Tako izbranim vhodnim vratom za stanovanje ni para, saj jim imamo možnost dodati osebno noto. So edinstvena in uresničujejo želje stranke, hkrati pa pričarajo nasmeh na obrazu ob vsakem vstopu.

Lesena vhodna vrata za stanovanje v bloku

Preberite si več

Kaj je še potrebno upoštevati pri izbiri vhodnih vrat za blok?

V prvi vrsti razmislimo o nakupu protivlomnih in protihrupnih vrat, pri čemer smo pozorni na certifikat, ki je dokaz, da izbrana vrata izpolnjujejo standarde kakovosti. S protizvočno zaščito si zagotovimo varovanje pred hrupom na hodniku in ohranjanje zasebnosti znotraj stanovanja. Prav tako moramo paziti, da izberemo vhodna vrata za stanovanje, ki preprečujejo uhajanje toplote na hodnik. Ker hodnike vsak dan prečka veliko število ljudi, v bloku običajno ne opazimo steklenih vrat, pogosto pa izbiramo vhodna vrata z določenimi detajli, kot sta kukalo in pisemska reža. Priporočamo, da izberete takšna vhodna vrata za stanovanje, ki imajo vsaj 3 ali več točkovno zaklepanje. Mojstrsko ročno delo je tisto, kar zagotavlja vhodnim vratom Pirnar odličnost. Noben stroj ne zmore takšne popolnosti, kot jo lahko dosežejo mojstri z ročnim delom. Prav vsak naročnik je popolnoma navdušen, ko mojstri ročno izdelajo podrobnosti na vhodnih vratih, ki si jih je zamislil sam. Če si želite unikatnih vhodnih vrat za stanovanje, se obrnite na strokovnjake iz podjetja Pirnar.