IR paneli za varčno, zdravo in naravno ogrevanje

IR paneliOgrevanje stanovanja je eden večjih stroškov, ki jih moramo plačevati vsi, lastniki ali najemniki nepremičnin. Razlike v stroških so seveda odvisne od več dejavnikov, med drugim tudi od oblike osnovne surovine, ki jo uporabljamo za ogrevanje. Alternativna oblika klasičnemu ogrevalnemu sistemu in toplotnim črpalkam so IR paneli oz. infrardeči paneli. IR paneli oz. ogrevanje je v Sloveniji precej neznan in za zdaj razmeroma nerazširjen način ogrevanja.

Kako delujejo IR paneli? Infrardeči oz. toplotni valovi ogrevajo predmete in živa bitja, ki to energijo absorbirajo in jo oddajajo v obliki toplote. Ne ogrevamo torej zraka, na čemer temeljijo običajni ogrevalni sistemi, ampak ogrevamo stvari v neposredni bližini panela: tla, stene, pohištvo, druge predmete in nenazadnje živa bitja, ki toploto nato oddajajo v okolico. Na ta način lahko prostor ogrejete na le 20 °C, občutili pa boste enako toploto kot pri klasičnem načinu ogrevanja, ko zrak ogrejemo na 23 °C. Z IR paneli stroške ogrevanja zmanjšate tudi do 50 %. Obenem pa z IR paneli zaradi neposrednega ogrevanja predmetov ni velikih izgub, tudi če ves čas odpiramo vrata in okna stanovanja. Prostor se bolj enakomerno in hitreje ogreje, temperature vseh predmetov v prostoru pa se izenačijo. Stanovalec se tako doma počuti dobro in sproščeno.

IR OGREVANJE S PANELI VITALHEIZUNG

IR ogrevanje- IR paneli delujejo na elektriko

IR paneli delujejo na električno energijo, katere cena, v primerjavi z drugimi načini ogrevanja, raste počasneje. Sistem infrardečega ogrevanja je mogoče namestiti kamor koli, bodisi v dnevno sobo, jedilnico ali kopalnico bodisi v garažo ali delavnico. Vgradnja je preprosta, IR paneli pa ne zavzamejo veliko prostora, saj ni potrebe po kurilni peči, radiatorjih ali vodovodnih ceveh. Zaradi nizke teže (približno 4 kilograme) jih lahko namestimo tako na strop kot na stene. IR paneli so lahko tudi okras, predvsem pri izbiri panelov z umetniško poslikavo, saj spominjajo na stensko sliko.

Pri standardnih in manjših ogrevalnih površinah vas bo investicija v ogrevanje hiše z IR paneli stala manj, kot če bi v bivalne prostore vgradili drug sistem ogrevanja. V primerjavi z ogrevanjem na olje ali plin pa je prihranek energije z IR paneli tudi do 60 %.

IR paneli Petrol VITALHEIZUNG za dogrevanje

IR paneli so vam pri Petrolu na izbiro za dogrevanje stanovanja ali hiše moči od 100 kW do 900 kW. IR paneli Petrol VITALHEIZUNG se ponašajo s 23-letno tradicijo, njihovo delovanje je tiho, prilagodijo pa se prav vsakemu prostoru. Toplota je enakomerno porazdeljena med tlemi in stropom, vsak ogrevan prostor pa ima tudi svoj termostat.

IR paneli po ugodnih cenah. Vabljeni na našo spletno stran!

Petrol d.d. | IR paneli, IR ogrevanje - povezava do naše spletne strani: