Izolacija balkona, terase, poda in tlaka z izolacijskim Thermoblokom


Izolacija je danes ključna beseda pri vsaki gradnji ali obnovi in pomeni širok pojem, ki vključuje poleg gradnje z visoko kvalitetnimi materiali, tudi premišljen pristop k obnovi izolacije balkona oz balkonske plošče ali terase, poda, tlaka, podstrehe, itd, saj le ti predstavljajo toplotne mostove vsake zgradbe in objekta. Le odlična izolacija balkonov in balkonskih plošč, teras, poda oz tlaka, lahko učinkovito varčuje z našo porabo energije. Varčevanje z energijo in uporaba okolju prijaznih ter ekoloških izdelkov je cilj človeštva, zanimivo pa je, da so dokazano ravno naravni in ekološki materiali, ki prijetno vplivajo na človeka in njegovo okolje, istočasno tudi eni izmed najboljših materialov za odlično izolacijo objektov in njegovih toplotnih mostov, ki se pojavljajo predvsem pri spoju balkona in balkonske plošče, terase ali spoju stene s streho. Želja po uporabi naravnih materialov za izolacijo, v kombinaciji z napredno tehnologijo in znanjem, nam omogoča uporabo čedalje bolj inovativnih, kakovostnih ter energetsko učinkovitih izdelkov za gradnjo in obnovo naših domov.

VEČ O IZOLACIJI TERASE


Izolacija Thermoblok za učinkovito izolacijo balkona, terase, poda oz tlaka

IzolacijaThermoblock je izolacijski element, ki se uporablja pri različnih gradbenih elementih, npr: balkonskih ploščah in terasah, lahko pa se ga uporabi tudi kot gradbeni material za gradnjo nizkoenergijskih A + ter pasivnih hiš oz objektov, brez potrebe po dodatni izolaciji. Odlična učinkovitost izolacijskega materiala Thermoblock iz Neoporja zagotavlja veliko zmanjšanje toplotne prevodnosti, predvsem na področju izolacije toplotnih blokov, ki jih predstavljajo spoji balkonskih plošč, teras, podstreh, podov, tlakov, ipd. Prepustnost toplote Thermoblock je nižja od običajnih izolacij do 20% zaradi večje učinkovitosti materiala Neopor, to pa pomeni, da je izolacija tega materiala do 20% večja od ostalih vrst izolacij.

CENE TOPLOTNE IZOLACIJE


Prednosti izolacijskega gradbenega elementa Thermoblock

Izolacijski gradbeni element Thermoblock je trden, kompakten in dimenzijsko stabilen, vendar izredno lahek ter okolju prijazen material z visoko ekološko učinkovitostjo, brez prahu in dražilnih učinkov, medtem, ko je njegova namestitev neodvisna od vremenskih razmer, polaganje pa hitro in enostavno.


Vrste elementov Thermoblock

Sistem gradnje s Thermoblock gradbenimi elementi omogoča odlično izolacijsko in dolgoročno gradnjo nizkoenergijskih A + ter pasivnih objektov z velikimi prihranki energije s pomočjo izolacije balkonov in balkonskih plošč, teras, podov in tlakov, po principu enostavnega sestavljanja elementov, ki se med seboj idealno ujemajo:

  • Thermoblock za zidove 25, 35 cm in 44 cm


Osnovni element debeline 25 cm oz 44 cm je namenjen izolacijski gradnji nosilnih zidov ter balkonov in balkonskih plošč ali izolaciji teras, ter primeren za gradnjo nizkoenergijskih A + ter pasivnih objektov. Elemente se sestavlja po principu lego kock, ki služi kot opaž, ki po izlitju betonskega preliva postane zid z debelino 25, 35 cm oz 44 cm visoke nosilnosti z odlično toplotno izolacijo.

  • Thermoblock L-element 25, 35 cm in 44 cm


Element 'L' se uporablja za vzpostavitev izolacijske povezave med steno in stropom, ter se popolnoma prilega v sistem gradnje Thermoblock. Thermoblock L-element 25, 35 cm oz 44 cm na suho povezuje zgornjo steno debeline 25, 35 cm oz 44 cm brez lepljenja spojev ali vdolbin na elementih. Elemente 'L' je na vogalih potrebno rezati pod kotom 45 stopinj do neprekinjene zunanje izolacije brez toplotnih mostov.

  • Thermoblock pregradni element - zaklop


Pregradni element je namenjen zapiranju konca sten na vogalih ter pri odprtinah za okna in vrata, balkone in balkonskih plošč, ipd. Med betoniranjem preprečuje prelivanje svežega betona po zidu in zagotavlja termično kontinuiteto.

  • Thermoblock U-element 25, 35 cm in 44 cm


“U” element se uporablja kot izolacijska povezava odprtin za okna in vrata. Idealno se prilega debelini stene 25, 35 cm oz 44 ter zagotavlja popolno toplotno izolacijo preklade nad okni, vrati in balkonskimi okni.

Izolacija balkonov