Preprečitev toplotnih mostov: kvalitetna toplotna izolacija balkona


Balkon je eden najbolj pogostih toplotnih mostov, saj izstopa iz glavne stavbe. Pri novogradnjah je že pri samem načrtovanju vključena učinkovita toplotna izolacija balkona, ki zelo vpliva na znižanje stroškov pri ogrevanju in porabi energije za ogrevanje. Bistveno je, da se vse toplotne mostove na objektu dobro izolira, saj to pomeni manjšo porabo energije in preprečitev nastanka nadležne plesni zaradi nabiranja kondenza. S primerno toplotno izolacijo balkona preprečimo uhajanje toplote iz prostorov. Kaj so toplotni mostovi? Vsak preboj fasade je pravzaprav toplotni most, ker je na tem mestu zmanjšana učinkovitost izolacije. Hladen zrak in vlaga tako lažje vdreta v prostor in toplotna prevodnost je velika. Toplotna izolacija toplotnega mostu, kakršen je balkon, je zato zelo zaželena. V podjetju Margop d. o. o. smo za toplotno izolacijo toplotnih mostov, kakršni so balkoni, terase, betonske strehe ipd. pravi strokovnjaki. Za učinkovito in zanesljivo toplotno izolacijo balkona in ostalih toplotnih mostov poskrbimo z inovativnim izolacijskim elementom Termoblok, ki je hkrati izolacijski in nosilni element. Ima številne prednosti, predvsem pa je idealen element za zanesljivo izolacijo toplotnega mostu - balkona.

Toplotna izolacija balkonov
Kaj so toplotni mostovi in kako jih preprečimo?


Pri sanaciji stavb je posebno pozornost potrebno nameniti toplotni prevodnosti oziroma učinkoviti izolaciji balkona in ostalih toplotnih mostov. Če se sprašujete, kaj so toplotni mostovi, imamo za vas pripravljen odgovor: toplotni mostovi so mesta, kjer je povečan pretok toplote na ovoju stavbe. Posledica je izguba toplote in večja poraba energije za ogrevanje. Povzroči pa še eno nevšečnost - vlago. Pri novogradnjah je se toplotna izolacija balkona izvaja že med samo gradnjo objekta, pri sanaciji starejših stavb pa je potreben preudaren razmislek o preprečitvi toplotnega mostu, kakršen je balkon.


Primerna in kvalitetna izolacija za kvalitetno bivanje

Za primerno in zanesljivo preprečitev toplotnega mostu in izolacijo balkona bo poskrbela naša ekipa izkušenih in strokovnih delavcev. Svoje delo bomo opravili kvalitetno in natančno. Z dobro izolacijo toplotnega mostu boste dolgoročno veliko prihranili, tako pri stroških kakor pri zdravju. Z vgradnjo Termobloka bo toplotna izolacija balkonovučinkovita, predvsem pa hitra.

VEČ O TOPLOTNIH KOŠARAH

KAJ SO TOPLOTNI MOSTOVI?

Toplotni mostovi balkoni