Toplotna izolacija: ugodna cena toplotne izolacije z odpravo toplotnih mostov


Toplotna izolacija hiše
je zelo pomembna zaradi učinkovite rabe energije. Če pa je kvalitetna toplotna izolacija, v primeru gradnje, istočasno tudi gradbeni material, dodatno toplotno izoliranje hiše ni potrebno, kar bistveno vpliva na ceno gradnje in nižjo ceno energije. Pri podjetju MARGOP d.o.o., je možno izbrati odličen gradbeni material Thermoblock po odlični ceni, ki je istočasno tudi vrhunska toplotna izolacija sten, ter tudi temeljne plošče in tal v pritličju. Cena toplotne izolacije oz. vrhunskega izolativnega gradbenega materiala je bistveno nižja, od seštevka cene gradbenega materiala in cene dodatnega toplotnega izolacijskega materiala, kamor moramo prišteti tudi ceno dodatne dozidave hiše z toplotno izolacijskim materialom in višjo ceno ogrevanja zaradi nižjega prihranka energije.

VEČ O TOPLOTNI IZOLACIJI TERASE

Kaj je Thermoblock in kakšna je toplotna izolacija Thermoblock elementa?

Cena toplotne izolacijeThermoblock je cenovno ugoden in vrhunsko toplotni izolacijski gradbeni element iz polistirena, ki je v sredini votel in služi, kot opaž za beton pri izdelavi sten pri gradnji nizkoenergijskih A + ter pasivnih hiš in objektov “brez toplotnih mostov” oz. “z zelo malo toplotnimi mostovi” - le ti pa pomenijo odlično toplotno zaščito hiše oz objektov ter nižjo ceno ogrevanja. Stena, zgrajena z Thermoblock elementi je izolirana z obeh strani. Prednost te dvostranske izolacije pa je v tem, da zunanja temperatura ne prehaja v notranjost in notranja toplota, ne uhaja v okolje. Zaradi notranjega sloja Thermoblock gradbenega materiala in njegove istočasne toplotne izolacije, ni potrebe po dodatnem segrevanju hiše oz objektov, rezultat pa je prijetna notranja temperatura tudi v primerih ekstremnega mraza v okolju, kar bistveno zniža ceno energije.


Kakšno je gradbeni material Thermoblock?

Thermoblock je energetsko učinkovit gradbeno izolativni material iz Neoporja, kateri ima majhne črne kroglice polistirena (EPS), ki vsebujejo zrak, nemškega podjetja BASF. Posebno siva barva toplotno izolacijskega materiala Thermoblock definirajo dodani ogljikovi delci, kateri izboljšujejo toplotne izolacijske lastnosti polistirena (EPS). Neopor, imenovan tudi 'sivi stiropor' ima 20% boljšo toplotno izolacijsko kapaciteto klasičnega in zelo razširjenega 'belega stiropora', ter je vsestranski, vodoodbojni, odporen proti staranju in razpadanju, trden in dimenzijsko stabilen, ki je poleg izjemne toplotne zaščite tudi varen za okolje in cenovno ugoden.
Najpomembnejša značilnost toplotno zaščitnega materiala Thermoblock je nizka toplotna prevodnost (W / m K) in boljša toplotna zaščita, ki je posledica zaprtega zraka v kroglicah polistirena (EPS), kar pomeni dokazano visoka ekonomska in cenovna učinkovitost. Nizkoenergijske A + ter pasivne hiše “brez toplotnih mostov” oz. “z zelo malo toplotnimi mostovi” in učinkovito hidroizolacijo lahko gradimo po ugodni ceni s pomočjo odličnega toplotno izolativnega in lahkega gradbenega materiala Thermoblock v kombinaciji z vrhunskim hidroizolacijskim materialom Bentizol za hidroizolacijo temeljne plošče ali tal v pritličju oz. sten hiše pod površjem.

PREBERITE TUDI O TOPLOTNIH KOŠARAH

Hidroizolacija temeljne plošče, tal v pritličju in sten hiše pod površjem

Ko govorimo o izolaciji hiše, mislimo na ugodno ceno toplotne izolacije stropa, sten, tal v pritličju in temeljnih plošč ter odpravo toplotnih mostov, ki nastanejo na predelu spoja sten oz spoja plošč, npr: spoj balkona ali terase z notranjo ploščo hiše. Učinkovito hidroizolacijo temeljne plošče, tal v pritličju ter sten hiše oz objekta, ki so pod zemeljskim površjem omogoča Bentizol. Bentizol je učinkovita hidro izolacija iz bentonitno geodetske podlage v kombinaciji dveh, med seboj povezanih plasti polipropilena na temeljni plošči ali tleh pritličja. Le ta s samotesnilnimi lastnostmi, deluje, kot neprepustna pregrada za vodo tudi za nosilnimi zidovi hiše oz objekta na način, da izolacijsko tesnilna masa ob prisotnosti vlage nabrekne, ter tako postane neprepustna ovira za vodo. Bentizol hidroizolacijske podloge so lahko nameščene horizontalno ali vertikalno, ravno tako tudi na trdni opaž. Bentizol hidroizolacija predstavlja nizko ceno za časovno neomejeno delovanje pri vodi s pH vrednostmi med 4 in 8 pH, ter ima visoko odpornost proti dejavnikom kemikalij.

Toplotna izolacije hiše