Toplotni mostovi: res neizogibna težava?


Toplotni mostovi so velika nevšečnost: so namreč mesta s povečanim pretokom toplote na ovoju stavbe. Kaj so toplotni mostovi? Nastajajo na obodnih površinah stavbe na primer pri oknih, kjer je povečan pretok toplega zraka s toplejše strani proti hladnejši. Do toplotnih mostov pride zaradi različnih vzrokov, kot so stik dveh različnih materialov, debelina ali geometrijska konstrukcija.

Prav zato poznamo več vrst toplotnih mostov: lahko so konvekcijski, konstrukcijski ali geometrijski. A ne glede na to, s katerim toplotnim mostom imamo opravka, si je potrebno zapomniti naslednje. Zaradi večje porabe energije za ogrevanje zgradbe na teh mestih ter večje možnosti za razvoj nezdravih plesni in gliv preprečevanje toplotnih mostov nujno potrebno.

Toplotni mostovi


Prekinitev toplotnega mostu z izdelki podjetja Margop d.o.o.


Prekinitev toplotnega mostu je neobhodna, saj lahko le tako zagotovimo dolgo življenjsko dobo objekta ter njegovo dobro energijsko učinkovitost. Če želite biti kos toplotnim mostovom, se odločite za naš termoblok za zidanje. Tu gre za inovativen in resnično učinkovit sistem gradnje: uporablja se pri gradnji balkonov, mansardnih oken in prehodov ter podobno.

PREPREČITEV TOPLOTNIH MOSTOV


Prihranite: termoblok je zidak in izolacija hkrati!


Naš termoblok odlikuje nepremagljiva kompaktna konstrukcija in izredno majhna teža, zato je to certificiran izolacijski element, ki je odličen za prekinitev toplotnega mostu pri oknih. A preprečevanje toplotnih mostov ni njegova edina odlika. Z njim se vam seveda odstranijo tudi številni nepotrebni stroški, vi pa prihranite tako težko zaslužen denar.


termoblok cenaToplotni mostovi: prekinitev toplotnega mostu še nikoli ni bila tako enostavna!


Termoblok za zidanje je zato vedno bolj priljubljen gradbeni element s toplotno izolacijo, ki omogoča čisto in enostavno gradnjo. In kar je seveda najpomembnejše: omogoča učinkovito prekinitev toplotnega mostu. Da o tem, kako ekonomična je cena termobloka niti ne govorimo. Glede cene termobloka nam lahko pošljete brezplačno povpraševanje. Preberite več tukaj: https://www.vsi.si/margop/toplotni-mostovi-izolacija