Toplotni most je vrzel, skozi katero teče vaš denar


Toplotni most je nekaj, kar se pri vsaki spodobni gradnji nikakor ne sme pojaviti. Toplotni most je področje brez ali s pomanjkljivo izolacijo. Skozi ta področja potem v času ogrevanja ali hlajenja objekta energija uhaja. Zadeva je še posebej problematična v času velikih temperaturnih razlik med notranjo in zunanjo temperaturo. Takrat lahko v razmeroma kratkem času pride do občutno povečanih obratovalnih stroškov iz naslova toplotnega mostu.

toplotna izolacija cena
Cena toplotne izolacije se vam splača


Nobena cena toplotne izolacije ne sme biti previsoka, če gre za izolacijo toplotnih mostov. Če namreč na toplotni most izolacija ni položena, bodo stroški, ki se vam bodo nabrali v teku let, tako visoki, da ni tako visoka nobena cena toplotne izolacije, ki jo lahko kupite na trgu. To je razvidno iz kateregakoli cenika toplotne izolacije.


Toplotni most zviša obratovalne stroške


V današnjem času je pomen toplotne izolacije bistveno večji, kot je bil nekoč. K temu je odločilno prispevala znanost s svojimi ugotovitvami. Včasih se je uporabljalo bistveno premalo izolacije, ker je bila cena toplotne izolacije višja in razumevanje njenega pomena slabše. Danes pa je kljub dejstvu, da cena toplotne izolacije še vedno ni najnižja, kar je razvidno iz veliko različnih cenikov toplotne izolacije, njena uporaba bistveno intenzivnejša, kot je bila nekoč. Seveda je posledično tudi boj izolacije proti toplotnim mostovom bolj intenziven. Pojma toplotni most in dobra izolacija namreč nikakor ne gresta skupaj. Toplotni most je eden najbolj nezaželenih elementov, ko govorimo o termo izolaciji. Da boste prihranili, je potrebno izničiti prav vse toplotne mostove na objektu. To najlažje opravite z vgraditvijo termobloka.

Več o izolaciji toplotnih mostov: https://www.vsi.si/margop/toplotne-kosare

IZOLACIJA TERASE

VRSTE IZOLACIJSKIH MATERIALOV

toplotna izolacija cenik