Izolacija terase je najcenejša s konstrukcijo


Izolacija terase je zelo pomembna, saj je terasa lahko streha prostoru, ki je pod teraso. Znano pa je, da je streha peta fasada, zato je potrebno biti pri izolaciji na terasi resnično pozoren. Seveda je cena izolacije in njene vgradnje vedno faktor, ki je za številne investitorje zelo pomemben. Toplotna izolacija terase se tako tudi pogosto ocenjuje skozi perspektivo stroškov. Najcenejša toplotna izolacija pa je zagotovo tista, ki je sploh ni.


Toplotna izolacija terase, ki ni le to, ampak še nekaj več


Zakaj ne bi prihranili celotnega stroška izolacije terase, če je to povsem mogoče? Predlagamo vas, da nosilno ploščo terase izvedete s thermoblock sistemom. Gre za nosilni sistem, ki je toplotno že izolativen, torej opravlja dvojno funkcijo: na eni strani nosi teraso, na drugi strani pa je to hkrati izolacija terase.


Izolacija terase je tako najbolj enostavna


Izolacija terase je včasih kompleksen postopek. Potrebno je paziti, da ne pride do nezadostne toplotne izolacije terase, paziti je potrebno, da ne pozabimo na kakšen toplotni most, skozi katerega bi imeli v prihodnosti toplotne izgube, kar bi lahko bilo povezano z absolutno nepotrebnim povišanjem obratovalnih stroškov za kurjavo pozimi in hlajenje poleti, in še bi lahko naštevali. Takšne dileme v povezavi s toplotno izolacijo terase lahko najenostavneje rešite tako, da vgradite termoblok, ki je hkrati plošča terase in izolacija terase. Lahko bi rekli, da je to najcenejša toplotna izolacija, saj z enim udarcem ubijemo dve muhi na en mah. Izolacije na terasi tako dejansko sploh ne boste potrebovali, saj kot toplotna izolacija terase služi že nosilna površina. Cena izolacije bo tako vsebovana že v sistemu, s katerim boste postavili nosilno ploščo.

VEČ O IZOLACIJI:www.vsi.si/margop/izolacija

IZOLACIJA BETONSKE STREHE

VEČ O IZOLACIJI BALKONOV

toplotna izolacija terasenajcenejša toplotna izolacija