Pošlji povpraševanje

Talne ploščice za teraso – zunanje ploščice visoke kakovosti

Talne ploščice morajo biti res kakovostne, saj so precej bolj obremenjene kot stenske. Pri izbiri ploščic za vaše domovanje, ali morda poslovne prostore, je ponudba, ki jo imamo v salonu keramičnih ploščic Keramtrade v Črnučah, res izjemno velika, tako da smo že vajeni težav, ki jih imajo stranke, ko se morajo odločiti katere stenske ali talne keramične ploščice bodo prave zanje.

Pri nakupu talnih ploščic za teraso, balkon in druge zunanje ter notranje površine, je priporočljivo dobro preveriti kvaliteto ter se ne ozirati le na ceno. Notranje in zunanje keramične ploščice namreč veljajo za dolgoročno investicijo, zato morajo leta ohraniti vse svoje prvotne lastnosti.

Nenazadnje pa morajo biti lastniku tudi maksimalno všečne, saj jih ne bo kmalu spet zamenjal. Še posebej talne ploščice, nikar ne kupujte na hitro in po ekstremno nizki ceni, saj se bo zelo hitro pokazalo, da z njimi nekaj ni v redu. Na trgu je žal vse preveč talnih keramičnih ploščic, ki se ne morejo ravno ponašati s kakovostjo, zato je potrebna previdnost pri nakupu. 

Za notranje stenske in talne ploščice je smiselno, da jih izberete glede na opremo oz. stil ostalih prostorov stanovanja, da bodo z njimi popolnoma sovpadale. Lahko se odločite za popoln kontrast, ali pa za nežen prehod in ujemajoče se barve.

S tem boste dosegli enoten videz celotnega doma, ali pa ga boste načrtno dodatno razgibali z različnimi barvami in vzorci, katerih je v naši ponudbi ogromno. Kakorkoli se boste že odločili, je najpomembnejše, da izberete kakovostne keramične ploščice talne in stenske, ki bodo vrsto let uspešno prenašale vaše korake.

Talne ploščice - zunanje

Zunanje talne ploščice za teraso, balkon ali dvorišče

Talne ploščice, ki jih nameravate položiti na zunanjih površinah, kot so zunanja stopnišča, balkoni, terase, dvorišča… morajo biti seveda prilagojene oz. izdelane za zunaj. Talne zunanje ploščice so namreč odporne proti nizkim temperaturam in vsem vremenskim razmeram, ki so jim ves čas izpostavljene.

Če so talne keramične ploščice za teraso kakovostne, jim niti mraz, niti žgoči sončni žarki, toča ter velike temperaturne spremembe ne bodo prišle do živega in jih poškodovale. Najpomembnejša lastnost zunanjih ploščic je zagotovo kvaliteta.

Ploščice, namenjene oblaganju notranjih prostorov, nikakor niso primerne za zunanje površine. Zunanje ploščice za balkon, teraso in druge pohodne površine morajo biti bistveno trše oziroma vzdržljive, odporne proti zmrzali in premazane s premazom ali drugo zaščito proti drsenju.

V nasprotnem primeru bodo ploščice za teraso ali balkon nevarne ob vsakem deževju in snegu. Prav tako bodo ob prvem mrazu razpokale, se odluščile, hitro pa jih bo poškodovala tudi hoja z umazanimi čevlji ali kamenčki v podplatih. Vedno in brez izjeme dajte prednost kakovosti!

Zunanje keramične ploščice

Talne ploščice v stanovanju – estetika in kakovost obenem

Že tradicionalno, se s keramičnimi ploščicami oblaga kopalnice in stranišča, pogosto tudi hodnike in stopnišča, vedno večkrat pa se ljudje odločijo za talne ploščice tudi v drugih prostorih. Včasih je bila izjemno zakoreninjena misel, da so keramične ploščice hladne, da niso primerne za bivalne prostore, danes pa vemo, da to ne drži, zato jih lahko najdemo tudi v dnevnih sobah, spalnicah, kabinetih, da o garažah, kleteh in priročnih skladiščih niti ne govorimo.

Poleg vsega so tako zunanje kot notranje stenske in talne ploščice izjemno praktične. Čiščenje je nezahtevno, v primerjavi z drugimi oblogami so veliko bolj vzdržljive in funkcionalne, tako da je izbira popolnoma smiselna. Posebno pa so primerne za zunanje in notranje prostore, ki so izpostavljeni vlagi, saj jo od vseh oblog najbolje prenašajo.

Talne ploščice za teraso - polaganje

Čemu je potrebno polagati pozornost pri nakupu zunanjih ploščic

Kot smo že omenili, je potrebno dobro razmisliti o materialu talnih keramičnih ploščic za teraso ali balkon in se pozanimati o tem, v čem se le-te med seboj sploh razlikujejo. Najpogosteje so zunanje keramične ploščice izdelane iz bele ali rdeče gline ter porcelarizirane keramike, vsem dobro znane kot gres.

Zanje je značilno, da so izjemno trdne, odlično odbijajo vodo, prav tako pa dobro kljubujejo vsem vremenskim razmeram. Keramične ploščice talne, iz gresa, so primerne za polaganje v notranjih prostorih in na zunanjih površinah in so med najbolj prodajanimi. Ko boste kupovali talne keramične ploščice za teraso ali balkon, bodite pozorni na oznake (R11, R10, R12), ki povedo kakšna je površina oz. drsnost ploščice.

Če želite res visoko protizdrsnost, potem izberite zunanje ploščice s faktorjem R12. Prav tako se boste morali odločiti o debelini talnih keramičnih ploščic. 

Vse pa ni odvisno le od kakovosti ploščic. Za polaganje stenskih in talnih ploščic je priporočljivo izbrati dobrega keramičarja, ki bo svoje delo opravil res kvalitetno. To pomeni, da bo dobro pripravil podlago, izbral kakovostno lepilo in fugirno maso ter bo natančen od začetka do konca polaganja. Fugirna masa in lepilo morata biti fleksibilna, da se bosta na vročem soncu in v mrzlih dneh raztezala in krčila ter posledično talne ploščice tudi dobro držala na mestu. 

Če imate kakšna vprašanja, nas lahko pokličete saj vam bomo radi svetovali in razložili vse potrebno. Še bolj bomo veseli, če nas boste obiskali v našem salonu keramičnih ploščic in si našo ponudbo ogledali v živo.

Talne ploščice za teraso