Pošlji povpraševanje

Zunanje keramične ploščice v imitaciji lesa zagotavljajo kakovost

Zunanje keramične ploščice skupaj z notranjimi talnimi ploščicami ustvarijo popolno povezanost prostorov. V prvih toplih mesecih leta, misli pogosto bežijo k poletju, druženju s prijatelji ter k večerjam na terasi, ki se velikokrat zavlečejo pozno v noč. S tem pa misel nanese tudi na prenovo terase ali balkona in keramične ploščice.

Zunanje keramične ploščice zahtevajo premišljen pristop k zasnovi terase. Bo ta elegantna, domača, razgibana? Dobro izbrane keramične ploščice, zunanje in notranje, zagotavljajo estetsko dovršen videz površine ter harmonijo prostorov. Zunanje ploščice imitacija lesa, ki so najbolj priljubljene v ponudbi podjetja Keramtrade d. o. o. so:

Zunanje keramične ploščice

  • Koen

Keramične ploščice Koen izstopajo po vsestranskosti. Raznolikost okraskov, oblik, stopnic in zaključkov poskrbi za topel, unikaten prostor. Visokokakovostne zunanje keramične ploščice iz porcelana s 5 različnimi toni so na voljo v polirani in protizdrsni različici v formatih 80 x 80 cm, 20 x 120 cm, 30 x 120 cm ter 20 x 120 cm.

Zunanja talna keramika Koen reproducira ročno izdelano leseno delo. Naravni rezultati ustrezajo vsem vrstam prostorov in so kos še tako zahtevnim izzivom notranjega oblikovanja.

  • Alabama

Keramične ploščice za zunanjo uporabo Alabama združujejo različne okrasne sloge, luksuz in ustvarjalnost. Brezčasna lepota kolekcije nudi tehnično brezhibne ter nadvse prilagodljive polivalentne površine.

Keramične ploščice zunanje

Zunanje keramične ploščice imajo veliko prednosti pred drugimi materiali

Zunanje keramične ploščice so sijajna izbira za terase, saj nudijo široko izbiro ne glede na slog notranjega oblikovanja posameznika. Moderen, minimalističen, klasičen, rustikalen, luksuzen - zunanja talna keramika ponuja prav vse.

Morda si želite prijeten prostor za počitek in sprostitev? Napredne tehnologije so omogočile razvoj različnih imitacij naravnih materialov, med katerimi so najbolj priljubljene “lesene” zunanje ploščice. Imitacija lesa poskrbi za toplejše in bolj domače zunanje prostore, terase, balkone in vrtove, brez nenehnega vzdrževanja.

Zunanje keramične ploščice imajo v primerjavi z drugimi materiali veliko prednosti. Izdelane iz hipoalergenega, naravnega in zdravju prijaznega materiala so nadvse vzdržljive in trpežne. Terasa je prostor, ki je vse dni v letu izpostavljen sončni svetlobi, mehanskim in kemijskim poškodbam, nihanju temperatur ter slabim vremenskim razmeram.

Da bi obdržale estetski videz ter ostale nespremenljive, mora zunanja talna keramika zagotavljati najvišjo tehnično zmogljivost. Le ta je zagotovljena s številnimi testi, ki potrjujejo skladnost s certifikati ISO. S testi proizvajalci zagotovijo optimalne lastnosti keramičnih ploščic ter poskrbijo za ustvarjanje varnih zunanjih površin.

Zunanje ploščice imitacija lesa

Kakšno je pravilno polaganje keramičnih ploščic za zunanjo uporabo in zakaj je pomembno?

Keramične ploščice za zunanjo uporabo nudijo optimalno varnost ter udobje le, če so pravilno položene. Ne glede na to, ali so zunanje ploščice imitacija lesa, kamna ali betona, najpomembnejši so kakovostna izdelava, lepilo, ki bo kljubovalo vsem zunanjim razmeram in vplivom ter ustrezno pripravljena podlaga za keramične ploščice. Zunanje keramične ploščice zahtevajo ravno, suho in čisto površino. Nepravilno pripravljena podlaga s časom povzroči hitrejše pokanje ploščic.

Podlaga za ploščice je različna, saj se lahko uporabijo pesek, mivka ali distančniki. Polaganje zunanjih keramičnih ploščic s peskom poteka tako, da se najprej odstrani trava ter naredi nekaj centimetrov globok izkop. Izkopana površina je najprej poteptana pod 2-% naklonom, da se zagotovi odtekanje vode in nato zapolnjena s peskom. Na pesek so položene keramične ploščice.

Polaganje ploščic na mivko poteka podobno kot polaganje ploščic na pesek, le da prenese večje obremenitve ter omogoča več premikanja. Polaganje keramičnih ploščic na distančnike je odlična rešitev za napeljavo instalacij. Distančniki se namestijo na katerokoli trdno podlago ter omogočajo hidroizolacije brez večjih del. Seveda pa je polaganje odvisno tudi od kakovosti talnih oblog.

Zunanja talna keramika - polaganje

Izbrano lepilo za keramične ploščice za zunanjo uporabo mora biti enakomerno naneseno in dovolj elastično. S pravilnim nanosom se prepreči pronicanje vode skozi fuge. Zunanje keramične ploščice so nenehno izpostavljene različnim vremenskim spremembam, zato bi voda, ujeta pod ploščicami, povečala možnost pokanja ter njihovo odstopanje.

Po polaganju se ploščice zafugirajo z ustrezno fugirno maso, ki poskrbi za učinkovito kompenziranje raztezka pri temperaturnih nihanjih.

Na voljo imate torej različne možnosti (talne keramične ploščice 20 x 20, 60 x 60 in večje dimenzije), za katere se boste odločili, pa je popolnoma vaša izbira.