Pošlji povpraševanje

Ploščice – vašemu domu prijazen element!


Ploščice – beseda, ob kateri najprej pomislimo na kopalnico. Vendar pa so časi, ko so bile ploščice rezervirane zgolj za kopalniške prostore, že zdavnaj minili. Danes nam neskončna izbira dizajnov in materialov ponuja možnost, da s keramiko opremimo tudi stenske in talne površine in s tem svojemu domu dodamo pridih modernosti. Vendar pa estetski vidik ni edina pozitivna lastnost ploščic – ponujajo veliko več.

Talne ploščice za dnevno sobo

Vse bolj priljubljene postajajo talne ploščice

Ploščice veljajo za enega najbolj hvaležnih materialov, zato so se iz kopalniških in kuhinjskih prostorov preselile tudi v druge dele naših domov, vse bolj pa postajajo priljubljene kot talna obloga. V nadaljevanju si oglejte zakaj!

Ploščice se ponašajo s širokim naborom pozitivnih lastnosti. Prva izmed mnogih in najbolj ključnih je zagotovo njihova trpežnost – ne opraskajo se zlahka, se ne razbarvajo in ne zbledijo, zato so ploščice prava izbira tudi za talne površine. Če so pravilno nameščene lahko trajajo celo več desetletij, kar jih uvršča med najbolj trpežne talne obloge na trgu. Poleg tega so hipoalergene, kar pomeni, da ne zadržujejo umazanije in bakterij kot na primer preproge, zato so talne ploščice izvrstna izbira za domove oseb z alergijami. Odlikuje jih tudi neporoznost in vodoodpornost, torej so enostavne za čiščenje – pri tem ni potrebna uporaba kemičnih čistil ali močnih detergentov, saj se površina zgolj obriše s krpo ali gobo. In ker ne vpijajo umazanije, bodo vaša tla dolgo ohranila prvotno barvo. Odporne so proti temperaturnim spremembam, zato so talne ploščice priljubljene tudi za polaganje zunanjih talnih površin balkonov in teras. Poleg vseh naštetih prednosti pa ponujajo tudi možnost talnega gretja. Ploščice za talno gretje imajo v primerjavi z drugimi talnimi oblogami boljšo toplotno prevodnost, zato so zagotovo najboljši material, če si v svojem domu želite talno gretje.


Več o talnih plošicah


Kakšne talne ploščice izbrati?

Pri izbiri talnih ploščic za svoj dom ali poslovne prostore je potrebno upoštevati več faktorjev. Najpomembnejši je zagotovo prostor, kamor jih polagate – njegova velikost in količina svetlobe. S pravilno izbiro talnih ploščic lahko namreč svojemu domu naredite veliko uslugo!

Ploščice za zunanje površine

Kako izbrati talne ploščice?

Pri sami izbiri igra pomembno vlogo barva – seveda je pomembno, da se ploščice skladajo z ostalo opremo v prostoru, potrebno pa je upoštevati tudi trpežnost samega materiala. Talne ploščice bodo zelo verjetno trajale več let, zato je praktična izbira barve v nevtralnih odtenkih, saj so nezahtevni za kombiniranje. Tako boste lahko svojo talno površino obdržali tudi po morebitni prenovi prostora. Pri izbiri barve je pomembna tudi velikost samega prostora – lahko so prav ploščice tisti element, ki vaš prostor naredi svetlejši in ga optično poveča. To lahko dosežete z izbiro svetlejših barv, poseben učinek pa dodajo ploščice s sijajem, saj poskrbijo za odbijanje svetlobe, s tem pa prostor postane svetlejši in bolj odprt.

Danes saloni keramike ponujajo široko paleto različnih vzorcev in velikosti, pri čemer se poraja vprašanje, kakšno velikost izbrati. Če opremljate prostor, ki ga želite optično povečati, so ploščice večjih velikosti prava izbira! Velikost vaše talne ploščice namreč določa, koliko linij fugirne mase bo na tleh. Večje ploščice in manj linij fug lahko ustvarijo iluzijo večjega prostora, zato so izvrstna izbira za vse manjše prostore.

Talne ploščice so narejene iz različnih materialov, zato je pri izbiri pomemben prostor, kamor jih nameravate položiti. Porcelanaste ploščice so močnejše od keramičnih, zato so primerne tudi za zunanjo uporabo in različne vremenske vplive. Za opremo notranjih prostorov pa vse bolj raste priljubljenost talnih keramičnih ploščic v imitaciji lesa. Cena teh je odvisna od kakovostnega razreda v katerega spadajo, ta pa je odvisen od namena njihove uporabe.

Če je prostor, ki ga opremljate prostorsko omejen, je potrebno pri izbiri talnih ploščic dobro premisliti, saj lahko s pravo izbiro prostoru naredite veliko uslugo! Če pa imate na voljo veliko kvadraturo, pa so vaše možnosti skoraj neomejene, torej talne ploščice – akcija!

Talne keramične ploščice v imitaciji lesa

Ploščice ali les?

Ne veste ali izbrati les ali keramične ploščice v imitaciji lesa? Cena govori v prid ploščicam, prav tako nekaj drugih dejavnikov. Seveda je trpežnost lesene talne obloge odvisna od vrste samega lesa, vendar je na splošno les bolj občutljiv za poškodbe, bolj dovzeten za vlago in madeže. Na drugi strani pa je ponudba keramičnih ploščic v imitaciji lesa zares široka – izbirate lahko med različnimi barvami, vse od naravnih barv lesa pa do črnih ali belih. Les se hitreje obrablja in upogiba, medtem ko trpežne ploščice ostajajo na mestu.

Če se odločite za ploščice, se vam odpre tudi cela paleta možnosti za polaganje – lahko jih položite vodoravno ali podolgovato, kot mozaik ali heksagon, ribjo kost ali kocke… možnosti je zares veliko! Če spadate med bolj kreativne posameznike, lahko s ploščicami v imitaciji lesa opremite tudi stenske ali kuhinjske površine. Keramične ploščice v imitaciji lesa združujejo vso lepoto, ki jo ponuja les s funkcionalnostjo keramičnih ploščic, zato so prava izbira za vse, ki jim je všeč naraven videz, ki bo trajal leta!

Ploščice zares so vašemu domu prijazen element, zato v salonu keramike izberite svoje talne ploščice. Akcija!


Ploščice v imitaciji lesa namesto lesa