Pošlji povpraševanje

Kuhinjske ploščice | Talne in stenske ploščice za kuhinjo – ugodno

Kuhinjske ploščice največkrat najdemo na steni med kuhinjskim pultom in visečimi omaricami ter na tleh. Talne in stenske keramične ploščice (cena ugodna) za kuhinjo, delo v njej zelo olajšajo, saj so vzdržljive ter odporne na vlago in vročino, poleg tega pa jih je enostavno čistiti in vzdrževati. Odločitev za katere kuhinjske ploščice se odločiti, pa zaradi velike ponudbe, pogosto ni ravno lahka. 

Svetujemo vam, da pri izbiri upoštevate predvsem velikost kuhinje, pa tudi videz ploščic in njihov namen. Prav tako pa se je pomembno zavedati, da visoka cena keramičnih ploščic še ne zagotavlja tudi njihove kakovosti. 

V podjetju Keramtrade d. o. o. vam nudimo kakovostne, moderne kuhinjske ploščice, ki bodo vaš prostor poživile in mu dodale pridih domačnosti. Cena keramičnih ploščic za kvadratni meter, je pri nas zelo konkurenčna, še posebej če se poglobite v njihovo kakovost. Na voljo so vam talne in stenske keramične ploščice za kuhinjo vrhunskih italijanskih in španskih proizvajalcev, ki so znani po svoji kvaliteti in že dolga leta priznani na svojem področju. 

V ponudbi boste našli vse od klasičnih, pa do modernih talnih in stenskih keramičnih ploščic za kuhinjo. Če morda urejate oz. prenavljate kopalnico ali druge prostore, pa je na voljo primerna in cenovno ugodna keramika tudi zanje.

Kuhinjske ploščice - stenske in talne

Stenske ploščice za kuhinjo za klasike in modne navdušence

Če imamo pohištvo kuhinje v temnih odtenkih, je dobro izbrati kuhinjske ploščice svetlejše barve - in obratno. Stenske ploščice za kuhinjo so lahko gladke in sijoče – visokega sijaja (nikar ne mislite, da jih je težko očistiti), ali pa mat in malce reliefne. Sodobni trendi priporočajo, da so ploščice na steni enake barve kot tiste na tleh. Tako se ohrani barvni minimalizem, še posebej če so kuhinjski elementi večbarvni, hkrati pa se ohrani tudi živahna barva sten. Seveda pa je izbira odvisna od vsakega posameznika, ki kuhinjo ureja.

Prav tako se nekateri ozirajo na nenapisana pravila, da naj bodo na stenah ožji formati stenskih ploščic za kuhinjo, kar pa je spet odvisno okusa in želje ljudi. Danes so meje in pravila zabrisana, zato preprosto izberite kar vam je všeč in dajte prednost dobremu počutju.

Kuhinjske stenske ploščice pogosto nadomestijo različni mozaiki, ki so lahko keramični, stekleni ali pa izdelani iz naravnih materialov, kot so kamen, les ali kovina.

Cena keramičnih ploščic je izjemno konkurenčna

Talne kuhinjske ploščice – hrapava površina preprečuje zdrse

V primerjavi s stenskimi, morajo talne ploščice cena katerih je zato malce višja, prenesti večje obremenitve. Prav tako je običajno njihova površina bolj hrapava, da prepreči možnost zdrsa, ko se le-te zmočijo. In v kuhinji je to kar pogosto. 

Priporočamo vam torej nakup močnejših talnih ploščic, prijaznih barv in ne povsem gladke površine, da ne bodo le lepe, temveč tudi varne. Lahko jih položite samo v prostor s kuhinjskimi elementi, ali pa se nadaljujejo tudi v jedilnico (če je ta ločena), na hodnik in v ostale bivalne prostore.

Obiščite nas in si oglejte našo široko ponudbo. Kakovost in cena keramičnih ploščic, gresta v našem podjetju z roko v roki, zato naj poživijo vašo kuhinjo, kopalnico, dnevno sobo ali teraso. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

Talne in stenske ploščice za kuhinjo