Zunanje keramične ploščice za najbolj zahtevne kupce

Zunanje keramične ploščice se od notranjih keramičnih ploščic razlikujejo predvsem v strukturi materiala. Imenujejo jih tudi granitogres zunanje ploščice. Zunanje keramične ploščice imajo bistveno manjšo vpojnost in so zato odporne proti zmrzali. Če ljubite les, si lahko izberete tudi ploščice v imitaciji lesa. V našem salonu keramike, kjer imamo na ogled le delček najbolj bogate ponudbe v Sloveniji, si lahko ogledate nekatere najlepše zunanje keramične ploščice.


Zunanje keramične ploščice granitogres so protizdrsne

Če vas nismo prepričali s trdnostjo in kompaktnostjo zunanjih ploščic, pa vas bomo s tem, da vam omogočam tudi izbiro protizdrsne keramike. To so ploščice za teraso, ki kljub vsem vremenskih pogojem, zmrzali in dežju, niso tako gladke, da bi vam na njih lahko zdrsnilo, saj so namenjene pohodnim površinam. Je pa pomembno, da ste pri polaganju granitogres zunanjih ploščic pozorni na to, da poskrbite za ustrezne naklone in padce površin, saj ima zunanja keramika minimalno vpojnost vlage, zaradi česar je potrebno poskrbeti, da voda ali sneg ne ostaneta na keramiki, pač pa lahko brez težav odtekata.

Imajo pa zunanje ploščice granitogres še eno pomembno lastnost, namreč da so debelejše od notranjih ploščic, merijo približno od 10 do 12 milimetrov. Položene morajo biti namreč na dobro pripravljeno podlago in lepljene na ustrezno lepilo, ki lahko zdrži celoletne spremembe temperatur in vlage.


Zunanje keramične ploščice

Granitogres zunanje ploščice izberimo in položimo pametno

Zunanje keramične ploščice so pohodne, zato morajo biti polno funkcionalne. Če ste se denimo odločili za ploščice v imitaciji lesa, je dobro, da izberete takšne, ki so protizdrsne, saj je gotovo zadnja stvar, ki bi jo želeli, da se vaša terasa ob prvem padcu temperature pod ničlo ali ob prvem snegu spremeni v drsalnico.

Ploščice za teraso morajo biti torej takšne, ki vam bodo omogočale največjo varnost v vseh letnih časih in v vseh vremenskih razmerah. Granitogres zunanje ploščice so debelejše od notranjih; polagamo jih s posebnim lepilom, ki bo preživelo obremenilne vremenske oziroma temperaturne vplive.