Pošlji povpraševanje

Notranje keramične ploščice – salon keramike Ljubljana

Notranje keramične ploščice (talne, stenske, kuhinjske, kopalniške, stenske ...) so že tisočletja pomemben del človeških bivališč. Pomenile so nekakšno alternativo kamnitim ploščam in mozaikom, ki so si jih lahko privoščili le premožnejši sloji družbe.

Notranje keramične ploščice so osvojile tako bogate kot revne sloje, saj so bile cenovno ugodne, obenem pa so se izkazale kot izjemno praktične in obstojne - s pravo tehnologijo izdelave, seveda.

Ta se je skozi leta tako izpopolnila, da so danes izdelki še bistveno boljši oziroma kakovostnejši, kot so bili še pred nekaj leti. Po eni strani je tehnologija izdelave za kuhinjske, kopalniške, stenske ali talne keramične ploščice ostala v osnovi enaka, po drugi pa se je bistveno spremenila.

Pridite v naš salon keramike Ljubljana in si oglejte najsodobnejše zunanje in notranje keramične ploščice, ki bodo zagotovo našle pot v vaš dom.

Notranje keramične ploščice

Kuhinjske stenske in talne keramične ploščice - zaščita in funkcionalnost

Notranje stenske in talne keramične ploščice se od zunanjih razlikujejo predvsem po tem, da ne prenesejo velikih temperaturnih nihanj oziroma temperature pod lediščem, sicer pa med njimi ni bistvenih razlik. V kuhinji se lahko odločite tako za stenske kot za talne keramične ploščice, saj boste tako zaščitili steno ob štedilniku in umivalniki, obenem pa tudi tla v kuhinji, ki so veliko bolj izpostavljena trdovratnim madežem kot v drugih delih stanovanja.

Notranje kuhinjske keramične ploščice boste zlahka obrisali ali pomili z detergentom, tako da se madeži hrane ali pijače ne bodo poznali. Pri drugih stenskih in talnih oblogah je lahko to težava.

Stenske in talne keramične ploščice

Notranje talne keramične ploščice

Talne keramične ploščice v stanovanjski ali poslovni stavbi so predvsem zelo praktična in cenovno ugodna izbira, poleg tega pa vam naš salon keramike Ljubljana nudi toliko različnih izdelkov, da boste zanesljivo našli ustrezen slog zase.

Časi, ko so bile v trgovini kuhinjske keramične ploščice, ali tiste za kopalnice in hodnike le v treh barvah in različicah, so že zdavnaj mimo. Tako po stenah, predvsem pa tleh, so notranje keramične ploščice daleč najbolj praktična izbira. So namreč vzdržljive, čiščenje je enostavno, cena pa ugodnejša kot pri drugih talnih oblogah.

Kuhinjske keramične ploščice

Kakšni so danes modni trendi za talne keramične ploščice

Razmišljate o menjavi talnih oblog, ali na novo urejate dom pa ste v dilemi katere talne keramične ploščice izbrati? Potrebujete zunanje ali notranje? To vam radi verjamemo, saj je na trgu ogromno najrazličnejših modelov, ki kar kličejo po nakupu.

Kot prvo, si oglejmo dimenzije talnih keramičnih ploščic, ki jih lahko najdete pri nas, v podjetju Keramtrade. Zelo aktualna je keramika velikih formatov, ki prostor optično poveča. Zaradi manj fug, je tudi poraba mase za fugiranje precej manjša in končna cena nižja.

Velike keramične ploščice lahko poljubno kombinirate z manjšimi, ustvarite vzorce in tla poživite. Oglejte si modele dimenzij npr. 40 x 120, 30 x 120, 20 x 120, 35 x 100 in druge, zagotovo boste našli prave zase.

Kaj pa videz? Danes so zelo iskane talne kuhinjske keramične ploščice (tudi za druge prostore) v imitacijah različnih naravnih materialov. Z videzom kamna, marmorja in betona, lahko poudarite moderno, minimalistično opremo stanovanja, ali pa ga naredite domačnega, če se odločite za imitacijo lesa.

Zelo atraktivne in priljubljene so vintage izvedbe, ki ponazarjajo obrabljen ali zažgan videz keramike, katerim se ljubitelji starinskega ne morejo upreti.

Salon keramike Ljubljana

Čudovite in kvalitetne kuhinjske keramične ploščice

Stenske kuhinjske keramične ploščice nudijo nešteto možnosti za opremljanje. Na voljo so vam najrazličnejše barve in odtenki, z različnimi učinki, ki jih je mogoče kombinirati na vse mogoče načine. Te so lahko polirane ali mat, z ravnimi ali valovitimi robovi, reliefne – z različnimi strukturami, vzorci in 3D učinki.

Barvna paleta kuhinjskih keramičnih ploščic je neomejena. Na voljo so v naravnih, zemeljskih tonih, tudi pisane in živahne, pastelne, še vedno pa kraljuje bela, ki ne gre nikoli iz mode. Ljubitelji klasike še vedno najraje posežejo po njej, saj omogoča prosto izbiro barv pohištva in ostalih dodatkov.

Pred nakupom vam svetujemo, da se posvetujete s svetovalci v našem salonu keramike Ljubljana, ki vam bodo pomagali izbrati prave ploščice za vaš dom.