Oprema za nego starostnika v domačem okolju

Nega starostnika v domačem okolju zahteva veliko potrpežljivosti in časa. Doleti veliko število posameznikov, ki morajo poskrbeti za svoje starše v njihovem tretjem življenjskem obdobju. Čeprav je veliko takšnih, ki so v svojih poznih sedemdesetih ali osemdesetih še zdravi in polni energije, pa je seveda tudi množica starejših, ki potrebujejo stalno nego na domu. To obdobje je pogosto precej stresno in težavno tako za starostnike kot za svojce oz. skrbnike. Ustrezna oprema za nego lahko neprijetnosti v veliki meri olajša, saj je nega na domu opravljena na hiter, preprost in udoben način.


Nega na domu ali nega v domovih za ostarele

Ko starostnik ni več zmožen skrbeti za samega sebe, mu največkrat preostaneta dve možnosti - nega na domu ali nega v domovih za ostarele. Odločitev je pogosto zelo težka, saj starejši neradi zapustijo okolje, na katerega so navajeni. Svojci pa zaradi službenih obveznosti le stežka kakovostno poskrbijo za svoje nepokretne starše. Čeprav je nega v domovih za ostarele smotrna odločitev, pa vse bolj priljubljena postaja tudi možnost nege starostnika v domačem okolju s strani izkušenih poklicnih negovalcev. Vsaka odločitev ima svoje prednosti in slabosti. V domovih za ostarele se starejši med seboj družijo, se udeležujejo raznih delavnic, domovi imajo zaposlene izkušene negovalce ter razpolagajo s kakovostno opremo za nego. Nega starostnika v domačem okolju pa omogoča tesnejši stik s svojci, sosedi in prijatelji. Tudi zasebna podjetja, ki opravljajo nego bolnika ali starostnika, največkrat zaposlujejo prijazne in strokovne negovalce. Slednji se s starejšimi tudi veliko pogovarjajo, jih vozijo na izlete, opravljajo nakupe ipd. Odločitev torej res ni lahka, poleg vsega je potrebno upoštevati tudi finančni vidik.


Nega bolnika ali starostnika na domu - oprema za nego

Oprema za nego vpliva na hitrost, udobje in kakovost nege. Tako nega bolnika (npr. po možganski kapi) kot nega starostnika je lahko opravljena na način, ki od negovalca zahteva manj vloženega napora, bolniku ali starostniku pa zagotavlja udobje in ohranitev dostojanstva. Inovativna in kakovostna oprema za nego vam je po ugodnih cenah na voljo pri podjetju Kemcel Trade d.o.o iz Ljubljane. V ponudbi so zajete CareBag in GelMax vrečke za urin in blato, Aqua prednavlažene rokavice za umivanje ter inkontinenčne zaščitne prevleke.

Oprema za nego vam je na voljo v naši spletni trgovini.