Nega bolnika na domu

Nekatere bolezni pripeljejo do nezmožnosti, da bi posameznik lahko skrbel za samega sebe. Najpogostejša primera sta možganska kap in multipla skleroza, pri katerih je nujna ustrezna nega bolnika na domu. Pri možganski kapi je po začetnem zdravljenju potrebna tudi strokovna bolniška nega družinskega člana. Rehabilitacija v bolnišnici je pogosto prekratka, zato je kakovostna nega na domu še kako pomembna.


Bolniška nega družinskega člana po možganski kapi

Možganska kap udari tiho in nenapovedano. Kako uspešno bo okrevanje, je težko napovedati. Po zdravljenju se takoj prične rehabilitacija, največkrat že naslednji dan po kapi. Hitra bolniška nega oz. zgodnje razgibavanje prizadetih udov lahko precej doprinese k uspešnejšemu okrevanju. Pomembna je tudi ustrezna oprema za nego. Idealno bi bilo, da bi bolniška nega trajala več mesecev, vendar zaradi omejenih kapacitet v bolnišnicah to na žalost ni možno. Bolniki so hitro odposlani domov in prepuščeni v oskrbo svojcev.


Nega bolnika na domu in najpogostejše težave

Bolniška nega družinskega člana na domu največkrat poteka s strani svojcev. Težava se pojavi, ko domači zaradi službenih in drugih obveznosti nimajo dovolj časa za nego bolnika. Takrat je potrebno poiskati strokovno pomoč, ki pa marsikomu predstavlja velik finančni zalogaj. Težava se kaže tudi v tem, da se bolnik pogosto počuti kot breme svojcem in zavrača pomoč. Nega bolnika na domu mora potekati z veliko pozornosti, vztrajnosti in predvsem potrpežljivosti. Za prijetnejšo in udobnejšo skrb je potrebna tudi kakovostna oprema za nego. Največ pa k okrevanju prinese dobra volja, zdrav način življenja, stik z naravo, redno razgibavanje in terapije.

Oprema za nego - Kemcel Trade d.o.o.

V podjetju Kemcel Trade d.o.o. se zavedamo, da je nega bolnika poglavitnega pomena pri njegovem okrevanju. Zato smo v naš prodajni program vključili tudi visoko kakovostno opremo za nego, primerno za uporabo doma, v domovih za ostarele ter v bolnišnicah. Sem sodijo vrečke za urin in blato, prednavlažene rokavice za hitro in udobno umivanje ter kakovostne inkontinenčne zaščitne prevleke za jogije.

Več o izdelkih za nego bolnikov si lahko preberete na naši spletni strani.