Pošlji povpraševanje

toplotna črpalka voda vodaToplotna črpalka voda voda je odločitev, ki je ne boste obžalovali

Toplotne črpalke so energetsko varčne ogrevalne naprave, primerne pa so tudi za hlajenje prostorov. Pri nakupu toplotnih črpalk je zelo pomembna tudi lokacija, kjer bo toplotna črpalka nameščena. V naši ponudbi so toplotne črpalke zrak voda, toplotne črpalke voda voda, seveda pa boste v njej našli tudivisokotemperaturne vodne črpalke zrak voda. Vsaka toplotna črpalka črpa toploto iz določenega naravnega medija: zrak voda toplotna črpalka odvzema toploto iz zraka, zato je delovanje toplotne črpalke zrak voda zelo primerno za območje Primorske, medtem ko toplotna črpalka voda voda največkrat črpa energijo iz podtalnice.

visokotemperaturna vodna črpalka

Toplotna črpalka voda voda: studenčnica namesto kurilnega olja

Energetsko najboljše, vendar tehnično najzahtevnejše, je zagotovo prestrezanje toplote podtalne vode, na čemer temelji delovanje toplotne črpalke oz. toplotnih črpalk voda voda. Toplotna črpalka voda voda toploto črpa iz podtalnice, zato je pogoj za namestitev toplotne črpalke voda voda bližina podtalnice, kjer želimo namestiti takšno toplotno črpalko. Preden se lotimo projekta toplotne črpalke voda voda, moramo tako izvesti ustrezne geološke preiskave in pridobiti potrebna soglasja. Sicer pa toplotna črpalka oz. toplotne črpalke voda voda vodo iz vrtine prečrpajo skozi toplotno črpalko in jo ohlajeno vračajo skozi drugo vrtino nazaj v zemljo.

VAS ZANIMAJO TOPLOTNE ČRPALKE ZRAK ZRAK?

Toplotne črpalke voda voda dolgoročno pomenijo prihranek

Prav podtalnica je najbolj neobčutljiva na spremembe zunanje temperature in zato najbolj primeren in energetsko učinkovit izvor toplote za toplotne črpalke voda voda. Povedano še malce drugače: če izvore toplote za toplotno črpalko razvrstimo od najbolj do manj učinkovitega, vodi podtalnica, sledijo ji površinska voda, zemeljski kolektor in zunanji zrak. Odločitev za toplotne črpalke voda voda je torej naravnost odlična; s toplotno črpalko voda voda boste namreč dolgoročno prihranili in prav nobenega dvoma ni, da se vam investicija v toplotno črpalko voda voda ne bi obrestovala. Preverite torej našo ponudbo toplotnih črpalk voda voda še danes. Toplotne črpalke voda voda dolgoročno pomenijo prihranek