Plavajoča bazenska pokrivala za zunanji in notranji bazen | Termalna in zaščitna pokrivala – pregrinjala in bazenske rolete

Bazen pokrivamo z različnimi pokrivali in iz različnih razlogov, predvsem pa zato, da bi ohranili temperature vode ter zagotovili zimsko zaščito bazena in zaščito bazena pred padci otrok ali domačih živali v vodo. Klasična plavajoča bazenska pokrivala zato delimo v tri skupine: termalna pokrivala, zimska pregrinjala in zaščitno-varnostna pokrivala. Poleg teh se za isti namen lahko uporabi tudi pomična bazenska streha, ki združuje vse tri lastnosti bazenskih pokrival. Pokrivala lahko uporabimo tako za zunanji bazen kot za notranji bazen.


Termalna, hidravlična in zimska zaščitna pokrivala za notranji bazen in zunanji bazen ter bazenske rolete

Plavajoča bazenska pokrivalaMed kopalno sezono se največkrat uporabljajo termalna pokrivala za bazen, ki preprečujejo ohlajanje vode in njeno prekomerno izhlapevanje, in zaščitna pokrivala, ki ogrevajo vodo ter nudijo zaščito pred pred padci v bazen, pa tudi pred UV-žarki in umazanijo. Bazenska roleta je plavajoče pokrivalo za bazen, namenjeno predvsem ohranjanju toplote bazenske vode. Uporaba  plavajoče rolete pripomore, da so toplotne izgube manjše za od 65 do 80 %. Bazenske rolete so tudi eleganten način prekrivanja bazenov. Bazenska roleta je izdelana iz materiala, ki je odporen na tako na UV-žarke kot tudi na klor in druga sredstva za nego vode. Lamele plavajo na vodni površini in ker so votle, dobro izolirajo bazensko vodo. Izbira solarnih lamel ob sončnem vremenu dodatno ogreva bazensko vodo. Te rolete morajo ostati v stiku z vodo in suhe ne smejo biti izpostavljene soncu. Bazenska roleta se lahko odpira ročno – s stikalom – ali s pomočjo električnega pogona – z daljinskim upravljanjem. Bazenska roleta se lahko tudi zaklene in tako onemogoči dostop nepovabljenim gostom. Na izbiro je nadvodna in podvodna izvedba.


Plavajoča bazenska pokrivala ali bazenska streha?

Plavajoča bazenska pokrivala so zaščitna pokrivala, ki plavajo na vodi oziroma v primeru bazenskih rolet malce nad gladino vode. Bazen se tako zapre z vseh strani in zagotavlja zaščito pred padci vanj. Bazenske strehe pa so zgrajene okoli bazena in se kot steklena kupola dvigajo nad njim. Osnovni namen plavajoče bazenske rolete je zadrževanje toplote vode v bazenu. Medtem pa bazenska streha omogoča plavanje v bazenu pod njo, če je ta prostorna, pa tudi uživanje ob bazenu.


Pokrivala za bazen, za več podrobnosti vljudno vabljeni na našo spletno stran!

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
EMA d.o.o.
Naslov
Stara cesta 20
2311 Hoče
Spletna stran
E-pošta
02 604 04 55
051 685 441
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
Plavajoča bazenska pokrivala, zunanji bazen, notranji bazen, termalna pokrivala, zaščitna zimska pregrinjala, bazenske rolete, bazenske strehe
ZEMLJEVID