Vgradni bazeni, cena katerih vas bo navdušila!

Vgradni bazeni, cena katerih je dandanes veliko bolj dostopna skoraj vsakemu, so tisto, o čemer mnogi pred prihajajočim poletjem le sanjajo. Ker si predstavljajo, da so cene bazenov astronomske, se njihove skrite želje nikoli ne uresničijo. Koliko dejansko stanejo vgradni bazeni? Cena je prilagojena tudi tistim najbolj racionalnim kupcem, zato si ta dodatek k domu lahko privošči praktično vsak.

V nadaljevanju vam bomo pojasnili, kateri dejavniki vplivajo na cene bazenov, katera vrsta bazenov je najugodnejša in kdo se ukvarja s prodajo bazenov.

vgradni bazeni cena

Koliko stanejo vgradni bazeni? Cena je odvisna od 3 dejavnikov

Ste se kdaj spraševali, koliko stanejo vgradni bazeni? Cena je seveda lahko zelo nizka ali pa zelo visoka, odvisno kakšen bazen si izberete. Na splošno lahko rečemo, da na končni znesek najbolj vplivajo:

- velikost in oblika: večje in bolj kompleksne oblike stanejo več.
- material: izdelani so lahko iz betona, poliestra, stekloplastike itd. Najugodnejši so poliestrski kalupi, ki so že industrijsko oblikovani.
- dodatna oprema: izbira je zelo pestra, saj je mogoče kupiti razna pokrivala, obrobe, solarne tuše, sesalce, grelce, vodne atrakcije in podobno.

Če ste že obiskali ponudnika, ki se ukvarja s prodajo bazenov, ste verjetno že ugotovili, da je k začetni investiciji potrebno prišteti še stroške vzdrževanja. Le-ti so lahko precej visoki, saj je kopalno površino potrebno redno čistiti. Čeprav lahko večje kose odstranite ročno, pa je vseeno obvezno poskrbeti za ustrezno filtriranje vode.

Za čistost, bistrost in neoporečnost je nujno, da voda vsaj enkrat dnevno steče skozi za to namenjen filter. Ta ima namreč izjemno pomembno funkcijo, saj očisti tudi najmanjše nečistoče, ki jih s prostim očesom niti ne vidimo. Ker deluje do približno 50 mikronov, voda ves čas ostaja bistra, alge pa se ne nabirajo. K začetni investiciji tako ni potrebno prišteti le filtra, temveč celoten sistem vključno s črpalko, rezervoarjem, prelivnim robom, sesalcem in morda tudi solarnim pokrivalom.

cene bazenov so odvisne od velikosti in materiala

Cene bazenov: kateri so najugodnejši?

Ste že preverili, katera vrsta se trenutno najbolj prodaja? Bazeni so narejeni iz različnih materialov, razlikujejo pa se tudi v načinu izdelave. V zadnjem času so zaradi svoje praktičnosti, estetskega videza in seveda tudi izjemno ugodne cene, najbolj priljubljeni montažni ali vgradni bazeni.

Cena je tako nizka, saj so poliestrski kalupi tovarniško izdelani, torej že pripravljeni za montažo. Vse kar morate storiti je, da teren ustrezno utrdite, školjko pravilno namestite in jo nato zasujete z mešanico peska in cementa. V 3 do 4 dneh je tako kristalno čista voda že pripravljena za kopanje, kar je ena izmed pomembnih prednosti tovrstnih bazenov. Zidani bazeni so za razliko od njih precej dražji, montaža pa je kompleksnejša in dolgotrajnejša.

UGODNO DO SVOJEGA BAZENA


Katera dodatna oprema je nujna, če se odločite za vgradni bazen?

Cena vzdrževanja je lahko zelo nizka, če se odločite za ustrezno dodatno opremo. Čeprav se ta na prvi pogled morda zdi draga, pa lahko stori ogromno namesto vas in na dolgi rok zniža letne stroške. Kot smo že omenili, sta najpomembnejši dodatek filter in črpalka, ki skrbita za neoporečnost vode. Koliko boste zanju odšteli je spet odvisno od sistema, ki ga boste izbrali. Črpalke se med seboj razlikujejo. Nekatere so šibkejše, spet druge močnejše, kar se seveda pozna pri porabi električne energije. Celoten sistem je vsekakor potrebno prilagoditi velikosti in obliki školjke oz. količini vode – več kot je je, močnejša črpalka je potrebna.sesalec za bazenZa čistost sicer ne skrbita le filter in črpalka. Za večje delce poskrbijo prelivni rob ali sesalec, povratne šobe in talni odtok. Ti pripomočki imajo pri vzdrževanju zelo pomembno vlogo, saj razbremenijo filter, ki se lahko v nasprotnem primeru zelo hitro zamaši. Sesalci svojo nalogo opravijo zelo kakovostno, saj z navigacijskim sistemom temeljito očistijo tako dno, kot tudi stene. Po končanem delu se avtomatsko izkopijo, kar pomeni, da vam hkrati olajšajo vzdrževanje in znižajo stroške, saj filtru podaljšajo življenjsko dobo.

Poleg cene bazenov si tako oglejte tudi cene dodatne opreme, saj vam lahko le-ta na dolgi rok izjemno koristi. Poleg sesalca se vam izplača kupiti tudi zimsko pokrivalo. Ta priročen dodatek skrbi za večjo čistost vode, saj vanjo zaide manj prahu, odpadlega listja in na splošno umazanije. To pa ni edini razlog za dobro prodajo. Bazeni se največkrat uporabljajo le v toplejših mesecih, kar je velika škoda. Če si tudi vi želite, da bi lahko v njem zaplavali tudi pomladi in jeseni, vam priporočamo nakup solarnega pokrivala, ki zmanjša toplotne izgube za 65 % do 80 %.

prodaja bazeni

Na posvet k strokovnjakom z dolgoletnimi izkušnjami s prodajo bazenov

Razpon med cenami bazenov je zares velik, zato je najbolje obiskati tiste, ki se na tematiko zares spoznajo. Le tisti z veliko znanja in goro izkušenj vam bodo znali svetovati, katere vrste so primerne za lokacijo, kjer želite bazen postaviti, kateri način gradnje je najprimernejši, kakšne so prednosti in slabosti določenih oblik, kako poskrbeti za varnost otrok in hišnih ljubljenčkov, kako vzdrževati vgradne bazene. Cena je sicer ugodna, se je vseeno potrebno zavedati, da je to dolgoročna investicija, zato obiščite strokovnjake pri Ema bazeni in jih prosite za pomoč.

KAKO PRAVILNO VZDRŽEVATI BAZEN?