Notranji vgradni bazeni nudijo celoletno kopanje in sprostitev

Notranji bazeni predstavljajo odlično rešitev za vse, ki želite uporabljati bazen preko vsega leta. Današnji tempo življenja in vsakodnevne stresne obremenitve so vzrok za odmik posameznika v svoj svet, v krog svoje družine ali prijateljev, kjer se sprosti in nabere novih moči. Zato so trenutki, preživeti v lastnem vodnem razkošju neprecenljivi. Notranji bazeni so velikokrat vgrajeni v velik kletni prostor, kjer se nahaja filtracijski in dezinfekcijski sklop. Okolica bazena v celoti pohodna, tako da so vse instalacije vedno dostopne. Pogosto je bazen del wellness prostora skupaj z masažnim bazenom (whirlpoolom), savnami in sistemi za razgibavanje, kar zelo prav pride tudi pozimi, ko je manj možnosti za razgibavanje na prostem.
Običajno so to zidani ali betonirani, manj pogosto pa poliestrski ali montažni bazeni. Lahko so grajeni s prelivnim robom (gladina do roba bazena) ali skimmerjem (gladina do polovice skimmerja, približno 10 centimetrov pod robom bazena). Opremljeni so z osnovno bazensko opremo in možnostjo vgradnje dodatne opreme, kot so ogrevanje, protitok, vodne igre, masažne šobe in gejzirji. Posebej uporabne so izvedbe notranjih bazenov, pri katerih lahko v toplih dneh odpremo eno ali dve steni prostora in tako bazen povežemo z vrtom.

notranji vgradni bazennotranji vgradni montažni bazen

Notranji bazeni potrebujejo razvlaževalni klimatski sistem


Vodnim užitkom v notranjem bazenu se bomo lahko brezskrbno predajali, če bomo ustvarili optimalne pogoje za to. Prijetno počutje ob kopanju si bomo zagotovili, če bo prostor, kjer je bazen nameščen, primerno temperaturno ogrevan. Stene in strop prostora, kjer je nameščen bazen, morajo biti dobro toplotno izolirani. Poskrbeti moramo tudi za primerno prezračevanje, vlažnost in čistost zraka. Najbolje je, da se o načinu prezračevanja bazenskega prostora odločimo že ob samem načrtovanju bazena.
Za ohlajanje bazenskega prostora v vročih poletnih mesecih poskrbimo z namestitvijo klimatske naprave. Klimatska naprava deluje tako, da odvaja toploto, kar pomeni, da se prostor znotraj ohlaja in obenem razvlažuje. Visoka temperatura v prostoru je zdravju škodljiva in negativno vpliva na naše počutje.

Celovita rešitev na enem mestu - Ema d.o.o.

V podjetju Ema d.o.o. vam na področju bazenske tehnike ponudimo celovito rešitev, od svetovanja in načrtovanja do vgradnje in seveda zagona bazena. Odlikujejo nas inovativne rešitve, kakovost in konkurenčna cena. Zato nikar ne odlašajte, stopite v stik z nami in nam zaupajte svoje želje.

Vabljeni na našo spletno stran!