Vzdrževanje vode v bazenih – filtriranje vode, ogrevanje vrtnega bazena

Vzdrževanje vode v bazenih je potrebno vsak dan sproti, posebno pa še ob menjavi letnih časov. V našem podjetju bomo poskrbeli, da bo vaš bazen varen in bo tudi brezhibno deloval. Le v takšnem bazenu se boste lahko popolnoma sprostili in v njem optimalno tudi uživali.

Vzdrževanje vode v bazenih zahteva določeno skrb

Kakšna so priporočila za vzdrževanje vode v bazenih

Le čista in zdrava voda nam nudi brezskrbno uživanje v bazenu. In kako vzdržujemo čisto vodo v bazenih? S pomočjo filtracije. Peščeni filtri nam zagotavljajo najvišjo kvaliteto vode. S filtriranjem vode poskrbimo za to, da v bazensko vodo ne zaidejo umazanija in ostali delci, ki v bazen ne sodijo. Neoporečnost bazenske vode vam bodo tako omogočili filtri in bazenska črpalka.

Za vzdrževanje bazenske vode so potrebni bazenski sesalci. Poleg ročnih sesalnikov za bazensko dno ponujamo tudi robotske sesalnike, vsekakor pa vam priporočamo samočistilni sistem vantage. Vantage sistem je vgrajen v školjko bazena. S pomočjo šest smernega ventila visokotlačna črpalka poganja vodo po cevnem sistemu do pogrezljivih šob. Slednje umazanijo s tal pometejo v poseben odtok, kjer se umazanija odstrani iz bazena.

Tudi uravnavanje pH vrednosti bazenske vode, preprečevanje nastanka alg in predvsem dezinfekcija bazenske vode s klorom, je pomemben del vzdrževanja vode v bazenih. Treba je omeniti, da boste lahko le s pravilnim vzdrževanjem bazenske vode, brezskrbno uživali v svojem vrtnem bazenu.

Sesanje dna in filtriranje vode v bazenu

Zimsko pokrivalo za bazen po konkurenčni ceni

Zimska pokrivala za bazen priporočamo vsem, ki imate bazene v letnem času prekrite s solarnimi folijami ali pa roletami.

Zimsko pokrivalo za bazen bo poskrbelo, da se v jesenskem času v bazenu ne bodo nabirali odpadno listje in ostala umazanija, pozimi pa bo bazen tudi zaščiten pred mrazom. Pred samo namestitvijo zimskega pokrivala je seveda potrebno poskrbeti tudi za pripravo bazena na zimo. Za vse to in še več poskrbimo v našem podjetju.

Zimsko pokrivalo za bazen

Učinkovito ogrevanje bazena na različne načine

Ogrevanje bazena izvajamo s pomočjo električnih grelcev, hišnega ogrevanja ali pa s pomočjo toplotnih črpalk. Električni grelci so primerni za manjše bazene.

S pomočjo hišnega ogrevanja lahko ogrevamo prav vse bazene. Potrebujemo le toplotni izmenjevalnik, ki ga priključimo na vaše hišno centralno ogrevanje.

Najugodnejši način ogrevanja bazenov so toplotne črpalke. V letnem delu sezone nam služijo za osnovno ogrevanje, pozimi pa delujejo vse do – 20 stopinj celzija.

Ogrevanje bazena s toplotno črpalko

Vsa potrebna oprema za vzdrževanje vode v bazenih na enem mestu

Naše podjetje vam ponuja vse od kemijske priprave vode do daljinskega nadzora. Za varno in učinkovito prezimovanje vašega vrtnega bazena poskrbimo v podjetju Ema d. o. o..

Vrtni bazeni - priprava na zimo