Pošlji povpraševanje

Vzdrževanje vode v bazenih. Vse za varno in brezskrbno uživanje v domačem bazenu.

Imate doma vrtni bazen? Se šele odločate za njegov nakup? Morda pa ste že izbrali model bazena in primeren prostor zanj. Pa vendarle se vrtni bazeni sami od sebe ne bodo ne očistili, ne pripravili na zimo.

Za vso opremo, ki je potrebna za osnovno delovanje bazena in opremo, ki vam bo zagotavljala še več udobja in užitkov poskrbimo v Ema-bazenih.

Osnovna oprema je tista tista oprema, ki jo bazen potrebuje za svoje pravilno delovanje. Tako morajo biti v bazensko školjko vgrajeni elementi za čiščenje bazenske vode in cirkulacijo, to so sesalec površinske vode oziroma t.i. skimer, talni odtok in povratne šobe. Bazen s črpalkami in drugimi napravami povezuje cevna povezava. Cirkulacijska črpalka in filter skrbita za kroženje bazenske vode, slednja pa sta nameščena v prostoru, ki mu pravimo strojnica.

Vzdrževanje vode v bazenih

Vzdrževanje vode v bazenih in filtriranje vode

S filtracijo vode poskrbimo za čisto in zdravo vodo. Najvišjo kvaliteto bazenske vode zagotavljajo t.i. peščeni filtri. Filtri za vodo zagotavljajo, da v bazensko vodo ne zaidejo delci, ki tja ne sodijo. Zmogljivost in velikost filtra določata kakvost bazenske vode, filtri pa delujejo tako, da vodo potiskajo skozi filtrirni medij, ki nečistoče in delce umazanije zadrži. Filtriranje vode je tisto, kar bo skupaj z bazensko črpalko poskrbelo za neoporečnost bazenske vode in vam omogočil brezskrbno uživanje v bazenu.

Skozi letno sezono za vzdrževanje vode v bazenih skrbijo tudi sesalci za bazen. V kolikor nimate našega samočistilnega sistema vantage ali pa preprosto nimate časa za ročno sesanje bazenskega dna, vam v našem podjetju priporočamo robotske sesalnike bazenov. Robotski sesalniki bazenov s pomočjo navigacijskih sistemov očistijo vse kotičke bazenskega dna, nekateri med njimi pa tudi stene. Pri tem se še dodatno filtrira voda, zaradi česar se kakovost bazenske vode še izboljša. Robotski sesalci se po končanem delu izklopijo sami. Pri nas dobite različne vrste sesalcev za velike in manjše bazene.

Vzdrževanje vode v bazenih obsega tudi uravnavanje pH vrednosti bazenske vode, ki jo dosežemo s t.i. pH ragulatorji, dezinfekcijo bazenske vode s klorom in preprečevanje nastanka alg.

Le z vzdrževanjem kakovosti in čistosti bazenske vode boste v svojem bazenu lahko uživali ali se rekreirali brezskrbno. Za vse to in še več poskrbimo v podjetju Ema-bazeni.


Zimsko pokrivalo za bazen ali streha po vaši izbiri

Pokrivala za bazene sodijo med pomembnejšo bazensko opremo. Naše podjetje vam ponuja različne vrste pokrival.

Kot del priprave bazena na zimo vam ponujamo zimska pokrivala, ki jih priporočamo tistim, ki imajo bazene v letnem času prekrite z roleto ali solarno folijo. Zimsko pokrivalo bo poskrbelo, da bo vaš bazen v jeseni zaščiten pred umazanijo in odpadlim listjem, pozimi pa bo bazen zaščiten tudi pred mrazom. Pred namestitvijo zimskega pokrivala, pa je potrebno znižati gladino vode, namestiti potrebne elemente zimovanja, pripraviti vodo, preveriti, ter pripraviti bazenske instalacije. Poskrbeti je potrebno tudi za to, da voda pozimi ne bo zamrznila.

Naše Compass Pools rulete so lahko tudi estetski dodatek k vaši hiši, hkrati pa vaš bazen tudi popolnoma izolirajo. Bazenske rolete so votle in plavajo na površini, izberete pa lahko tudi sončne lamele, ki bazensko vodo dodatno ogrevajo.

Med ugodnejša rešitvami so standardne bazenske strehe, ki jih izdelujemo serijsko. V kolikor se odločite za bazensko streho zimsko pokrivalo za bazen ne bo potrebno.

V našem podjetju vam vedno lahko izdelamo tudi pokrivalo po vaši meri, izdelano posebej za vaš bazen in po vašem okusu.

Zimsko pokrivalo za bazen

Ogrevanje bazena  

Poznamo več načinov ogrevanja bazenov. Ogrevanje bazena se lahko izvaja s pomočjo električnih grelcev, hišnega ogrevanja ali pa s pomočjo toplotnih črpalk. Za manjše bazene je primeren električni grelec za vodo. Pri nas dobite električne grelce z različnimi vrstami moči, ki vam ga tudi namestimo. Vsi naši grelci imajo tudi termostat.

Vse bazene lahko ogrevamo s pomočjo hišnega ogrevanja. Vodo ogrevamo s pomočjo toplotnega izmenjevalnika, ki ga priključimo na vaše hišno centralno ogrevanje. Toplotni izmenjevlanik tako deluje kot dodaten radiator na vašem centralnem ogrevanju. Pri našem podjetju vam nudimo osnovno izvedbo s termostatom in priklopom bazenskega dela. Ponujamo pa vam tudi izvedbo s termostatom, obtočno črpalko in priklopom bazenskega dela.

Najučinkovitejši in najugodnejši način ogrevanja bazenov pa so t.i. toplotne črpalke. V letnem delu sezone nam črpalke služijo za osnovno ogrevanje, poskrbijo pa tudi za podaljšanje kopalne sezone. Črpalke črpajo energijo iz zraka, se zelo tihe in neopazne in nam omogočajo enostaven priklop tudi na že obstojoče bazenske sisteme. Črpalke, ki jih imamo v naši ponudbi po zaslugi inverter tehnologije delujejo vse do – 20 stopinj celzija.


Naša oprema za vaše bazenske užitke

Naša ponudba zajema tudi kemijsko pripravo vode. Ponujamo vam dezinfekcijo s klorom ali soljo, hidrolizo ali UV sterilizacijo. Za lažje upravljanje bazena so vam na voljo daljinski nadzor iPool, daljinski nadzor Pool View, elektronsko krmiljenje filtra in samodejno uravnavanje gladine vode.

Pri nas dobite vse za varno in prijetno prezimovanje vašega vrtnega bazena.