Vgradni bazeni cena odvisna od več dejavnikov

Vgradni bazeni cena je zelo širok pojem, saj je vrednost končnega projekta odvisna od številnih dejavnikov. Eden glavnih faktorjev je zagotovo kakovost materialov. Visokokakovostni materiali so morda malenkost dražji, a tudi veliko bolj trpežni, odporni na obrabo in vremenske vplive. To pomeni, da bodo takšni bazeni zdržali dlje časa in pri tem potrebovali manj vzdrževanja.

Investicija se na prvi pogled zdi precejšnja, dolgoročno gledano pa se vložena sredstva hitro povrnejo z nizkimi stroški obratovanja in nezahtevnim vzdrževanjem. Vrhunski materiali zagotavljajo boljše funkcionalne lastnosti, kot so preprečitev nastanka osmoze, ojačano školjko, boljšo izolacijo, enostavno čiščenje ter odpornost površine na kemikalije. Kakovostni materiali so tudi estetsko privlačnejši, kajti posebne svetlikajoče barve ustvarijo izjemen naraven efekt vode.

vgradni bazeni cena

Montažni vgradni bazeni izboljšajo kopalno izkušnjo tudi s pomočjo dodatne opreme, kot so masažne šobe, luči, samodejno uravnavanje vode ter različne vodne atrakcije. Mogoč je tudi nakup vodnega brezžičnega robota, ki bo zagotovil najboljši učinek čiščenja z minimalno porabo energije. Tudi strojnica, pokrivala, ogrevanje in solarni tuši so del dodatne opreme, s katerimi se lahko dopolnijo vgradni bazeni cenik končne investicije pa je seveda temu primeren.

PONDUBA VGRADNIH BAZENOV

Zakaj so montažni vgradni bazeni pametna odločitev?

Pri načrtovanju vodnih užitkov v domačem okolju imamo več možnosti. Ena zajema zemeljski izkop, vlivanje betona, polaganje keramike ter druga zamudna in draga gradbena dela. Drugo, manj zahtevno različico, pa predstavljajo tovarniško narejeni vgradni bazeni cena katerih je veliko bolj dostopna. Gre za vnaprej izdelane strukture različnih oblik, velikosti in izvedb, ki prinašajo številne prednosti pred klasično grajenimi kopališči.

Ponašajo se z izjemno hitro montažo, saj so za razliko od betonskih, montažni vgradni bazeni postavljeni le v nekaj dneh, včasih celo v enem samem dnevu. Poleg tega so tudi stroškovno učinkovitejši od klasične izvedbe. Proizvodni postopek v nadzorovanem tovarniškem okolju ter krajši čas montaže tako pomagata zmanjšati stroške celotne naložbe.

Ker so izdelani v nadzorovanih tovarniških pogojih, so podvrženi strogim kriterijem preverjanja kakovosti. S tem je zagotovljena največja raven strukturne celovitosti in trajnosti, kar jo lahko nudijo vgradni bazeni, cenik pa zajema tudi doživljenjsko garancijo za nepropustnost.

montažni vgradni bazeni

Na voljo so številni materiali, iz katerih so lahko izdelani vgradni bazeni cena najnovejših modelov pa vključuje keramično jedro, sloj poliestra z ojačitvami iz karbonskih in steklenih vlaken, ojačitvena jedra iz balse ter zunanji zaključni sloj. Enak material se uporablja tudi pri izdelavi letal, jaht in avtomobilov. Zaradi teh inovativnih rešitev so stroški postavitve nižji, saj ni potrebno izdelati betonske plošče.

Če se kdaj odločimo za selitev ali želimo spremeniti lokacijo bazena na svojem zemljišču, ga je mogoče tudi prestaviti. Dolga življenjska doba omogoča tudi dolgo garancijo, zato gre za investicijo, ki bo omogočala kopalne užitke v zasebnem okolju tudi več generacijam.

POTEK MONTAŽE VGRADNEGA BAZENA

V kakšnem razmerju so vgradni bazeni cenik in dodatna oprema?

Čeprav so montažni vgradni bazeni na voljo v standardnih izvedbah, obstaja veliko možnosti prilagajanja. Prilagodljivost omogoča, da ustvarimo edinstveno plavalno okolje, ki ustreza našim potrebam in željam.

Raznolikost oblikovanja vključuje različne oblike, dimenzije in globine, od klasičnih pravokotnih, ovalnih s stopnicami in kotičkom za sproščanje, pa vse do najprestižnejših modelov v obliki jahte, z integriranim masažnim delom. Glede na opisane kriterije, cenik vgradnih bazenov variira še glede na drugo dodatno opremo, s katero bodo vodni užitki še prijetnejši.

vgradni bazen z masažnimi šobami

Kakšni so vgradni bazeni cena katerih zagotavlja minimalno vzdrževanje?

Naročnike največkrat zanimajo vgradni bazeni cena katerih jim zagotavlja dolgo in brezhibno uporabno dobo, nezahtevno čiščenje ter avtomatizirano kontrolo kopalne vode. Med obvezno opremo, ki bo zagotovila pravilno delovanje in ustrezno kakovost vode, spadajo elementi za čiščenje in cirkulacijo. To vključuje skimer (sesalec površinske vode) ali prelivni rob, povratne šobe in talni odtok.

Poleg tega so montažni vgradni bazeni preko cevi povezani s črpalkami in drugimi napravami, ki so varno nameščene in zaščitene v strojnici. Tam se nahajata tudi cirkulacijska črpalka in filter, ki skrbita za kroženje vode ter izločanje mehanskih delcev s površine.

Za pravilno delovanje celotnega filtrirnega sistema je pomemben tudi konstanten nivo bazenske vode. Najlažje ga vzdržujemo z mehanskim nivomatom in priklopom vode na bazen, ali pa z elektronskim merilnim regulatorjem s sondo v skimerju ter elektromagnetnim ventilom s predfiltrom v strojnici, ki zagotavlja dotok iz vodovodnega omrežja.

Tako se avtomatizirani vgradni bazeni cenik katerih vključuje še avtomatsko izpiranje filtra, kemijsko pripravo vode in dezinfekcijo ter ogrevanje s pomočjo toplotne črpalke ali hišnega ogrevanja, čistijo in vzdržujejo tako rekoč sami. Zato je smiselno že ob naročilu vključiti opisane možnosti, ki nam prihranijo čas, denar in dodatno delo.

KAKPRAVILNO VZDRŽEVANJE BAZENA IN VODE

toplotna črpalka zraven vgradnega bazena

Kje so najboljši vgradni bazeni cena pa ugodna?

Montažni bazeni so pametna izbira za lastnike nepremičnin, ki iščejo brezskrbno, stroškovno učinkovito in prilagodljivo rešitev za kopanje. Pri tem jim lahko uspešno priskoči na pomoč podjetje EMA bazeni, s svojo široko ponudbo visokokakovostnih izdelkov in konkurenčnimi cenami. Strokovno znanje in dolgoletne izkušnje vodilnega proizvajalca montažnih bazenov zagotavljajo, da bodo naročniki dobili najboljše za svoj denar.

Več o njihovih produktih si je mogoče ogledati na spletni strani podjetja, kjer lahko najdemo tudi praktične nasvete glede postavitve, vzdrževanja, materialov ter dodatne opreme.

logotip podjetja ema bazeni