Pošlji povpraševanje

Kaj vse moramo upoštevati, ko se odločimo za bazena doma?

Bazen v osrčju domačega dvorišča predstavlja odličen prostor za sprostitev in druženje z našimi najdražjimi. Vendar se moramo pred montažo bazena odločiti, kakšen bazen si na domačem dvorišču sploh želimo.

Najprej se moramo odločiti iz kakšnega materiala bo naš bazen zgrajen. Dan danes so izjemno popularni montažni bazeni, ki jih lahko kupimo v vseh bazenskih trgovinah in so praviloma tudi najugodnejši. Poznamo tudi klasične oziroma linearne bazene, ki so navadno zgrajeni iz betona oziroma zidakov ali pa so sestavljeni iz močnih pločevinastih elementov. Poliestrski bazeni se večinoma (ali vsaj 3/4) vkopljejo v tla. Zaradi izredno lepo izdelanih oblik in gladkih zaokroženih vogalov, enostavnosti gradnje in vzdrževanja, ter dolge življenjske dobe je poliestrski bazen lahko prava izbira za domače dvorišče. Seveda pa ne moremo mimo betonskih bazenov, katerih gradnjo omogoča naprednejša gradbena tehnologija, pa tudi njihova cena je relativno ugodna.

Lastniki bazenov moramo skrbeti za mehansko in kemijsko čistočo bazenov

Vendar bomo vsi lastniki bazenov dokaj hitro ugotovili, da se skrb za bazen pri njegovi gradnji šele začne. Tudi, ko je bazen končan in v njem že uživamo, je potrebno poskrbeti za vzdrževanje bazena, saj bo voda v bazenu samo tako ostala čista in primerna za kopanje, prav tako pa moramo pozimi bazen pripraviti na prezimovanje (izjemo seveda predstavlja notranji bazen, ki je uporaben skozi vse leto).

 Bazen lahko mehansko očistimo s sesalcem za bazen s pomočjo katerega bomo odstranili umazanijo iz bazenskih tal. V podjetju EMA bazeni vam ponujamo kar nekaj sesalcev za bazen, ki jih lahko uporabite za čiščenje domačega bazena. Dobro pa je tudi, da bo uporabi bazen prekrijemo s pokrivalom. Pokrivalo za bazen bo namreč preprečilo, da bi v času, ko bazena ne uporabljamo, vanj vstopila dodatna umazanija, kot je na primer listje, razne žuželke in nenazadnje tudi prah in okolice.

Voda v bazenu pa se bo zaradi uporabe umazala tudi, če bomo bazen mehansko ves čas redno čistili, zato je nujno, da skrbimo tudi za kemično sestavo vode, predvsem pa si lahko pri čiščenju »nevidne« umazanije iz bazena pomagamo s filtrom za bazen. Filtrirno napravo predstavlja filter, ki iz vode odstranjuje fine nečistoče, kot so prah, lasje, koža in druga umazanija, ki se med uporabo bazena znajde v vodi. Filter deluje tako, da vodo potiska skozi filtrirni medij, ki delce zadrži, enako kot v naravi. Poleg samega filtriranja vode pa je vodi potrebno dodajati tudi določene kemikalije, saj bomo z njihovo pomočjo lahko enostavno nadzorovali pH vrednost vode v bazenu, ki mora znašati med 7,0-7,4. Če je vrednost nižja od 7,0 je voda kisla, to pa povzroča korozijo kovinskih delov na napeljavah, toplotnem izmenjevalcu in filtru. Kadar pa je pH vrednost višja od 7,4 pride do izločanja mineralnih snovi (bele obloge na bazenu), kar povzroča srbečico kože in pekoče oči.

Filter za bazen


Sesalec za bazen


Grelec za bazen

V EMA bazenih smo poskrbeli tudi za ponudbo različnih vodnih atrakcij

V EMA bazenih pa ponujamo tudi drugo bazensko tehniko. Tako lahko pri nas naročite tudi različne vrste filtrov za bazene, pa tudi ventile za bazene. Seveda pa se pri nas zavedamo tudi, da je bazen namenjen precej zabavi, zato smo v svoj prodajni program vključili tudi dodatke za bazen, ki so namenjeni samo temu, da bo bazen še bolj uporaben in zanimiv. Odločite se lahko za masažno napravo, protitočno reko, nad katero bodo navdušeni vsi rekreativni pa tudi profesionalni plavalci ali pa lučke, ki v bazenu - sploh zvečer - ustvarjajo čaroben ambient.