Ema | Domači bazeni, zunanji ali notranji, postajajo vedno bolj priljubljeni

Domač bazen EmaDomači bazeni predstavljajo zelo zanimivo lokacijo za skupno preživljanje prostega časa. Tu se lahko zabavamo, rekreiramo, sproščamo, otroci pa se bodo z veseljem tudi potapljali in skakali v vodo. Za slednje bo verjetno bolj primeren zunanji bazen, za vse ostalo pa bo zadoščal notranji bazen. Ko razmišljamo, kakšen plavalni bazen izbrati, moramo upoštevati kar nekaj dejavnikov. Pomembna je izbira prostora, način gradnje, izbira opreme ter seveda razpoložljiva finančna sredstva. Tako so nam na voljo različni domači bazeni. Najprej se moramo odločiti, ali bomo postavili zunanji bazen ali notranji bazen. Nato pa se lahko odločimo za poliestrski bazen, montažni bazen, naravni bazen, na razpolago pa so nam še betonski in zidani bazeni ter whirlpool masažni bazeni. Bazen uredimo po željah strank, zato so domači bazeni navadno unikati.

Na voljo so vam različni domači bazeni - zunanji bazen in notranji bazen

Ali se boste odločili za zunanji bazen ali notranji bazen, je odvisno od vrste dejavnikov. Oba imata svoje prednosti in slabosti. Zunanji bazen je v stiku z naravo, kar vam omogoča več svobode in svežega zraka, vendar ste lahko izpostavljeni vremenskim vplivom. Rešitev za to so bazenske strehe, ki zmanjšajo vpliv vremena na minimum in vam tako omogočajo kopanje tudi pozimi. Notranji bazen je vedno zaščiten pred vremenskimi vplivi, zato traja kopalna sezona skozi celo leto. Notranji domači bazeni so običajno betonski ali zidani bazeni, manj pogosto pa gre za poliestrski bazen ali montažni bazen. Naravni bazen je vedno zunanji bazen, masažni bazeni pa so lahko kjerkoli - zunaj, na terasi, v zimskem vrtu ali v hiši.

OGLEJTE SI BETONSKE BAZENE EMA

So vam všeč zidani bazeni? Bi imeli raje poliestrski bazen ali morda montažni bazen?

Zidani bazeni imajo pred drugimi prednost, da jih je možno popolnoma prilagoditi željam bodočih lastnikov. Poleg tega imajo zidani bazeni, ki so oblečeni v PVC oblogo, dolgo življenjsko dobo in posledično tudi dolgo garancijo. Slabost pa je, da veliki zidani domači bazeni za izgradnjo potrebujejo gradbeno dovoljenje, pri manjših pa je potrebna priglasitev del. Če bi radi čimprej zaplavali v novem bazenu, vam priporočamo poliestrski bazen. Pripraviti je treba le betonsko ploščo, nato pa vam s posebnim tovornjakom pripeljemo in montiramo bazen. Poliestrski bazen ima garancijsko dobo na vodotesnost 5 let, izbirate pa lahko med mnogimi oblikami. Enako garancijsko dobo ima tudi montažni bazen, ki je cenovno najugodnejši, postavitev je hitra in enostavna, velikosti pa so prilagodljive. Montažni bazen je lahko ovalne ali okrogle oblike. Če ste v dvomih, kaj izbrati, vam bomo z veseljem svetovali, kateri domači bazeni so za vas najprimernejši.

POLIESTRSKI BAZENI EMA

Lagodje narave vam nudi naravni bazen, za sproščanje pa poskrbijo masažni bazeni

Kombinacija vodnega rastlinjaka in bazena je naravni bazen, ki je vedno bolj v modi. Naravni bazen izdelamo tako, da v izkopano jamo položimo PVC oblogo in po želji dodamo tudi raznovrstno tehniko ter posadimo vodne rastline. Izredno lepo se zraven podajo tudi vodne fontane. Če pa si želite masaže z mehurčki in vodnimi šobami, bodo za vas primerni masažni bazeni. Omenjeni domači bazeni so lahko postavljeni na prostem ali v notranjosti objekta. Masažni bazen zdravilno vpliva na telo, saj poskrbi za dobro prekrvavitev, znižuje stres in ima še mnoge druge zdravilne učinke.

Ema | Domači bazeni - zunanji bazen, notranji bazen, poliestrski bazen, naravni bazen, montažni bazen, zidani bazeni in masažni bazeni - povezave do naše spletne strani:

  • Domači bazeni
  • Zunanji bazen
  • Notranji bazen
  • Zidani bazeni
  • Poliestrski bazen
  • Naravni bazen
  • Masažni bazeni
  • Montažni bazen
  • Bazen oprema