V podjetju Varikon na voljo varilna oprema priznanih proizvajalcev

Varilna oprema

Za varjenje ni dovolj samo kakovosten varilni aparat, ampak je nujna tudi primerna varilna oprema. K temu spadajo poleg zaščitnih artiklov tudi maske, ki omogočajo dovod zraka, ter prezračevalni sistemi. V podjetju Varikon že 30 let zagotavljajo varnost in opremljenost pri delu, saj je varilna oprema iz ponudbe enako prepoznavna kakor varilni aparati, ki jih ponujajo. Razumejo, da je samo primerno opremljena delavnica dovolj varna, da se v njej lahko učinkovito dela. Poudarjajo, da je zgolj ustrezno zaščiten varilec sposoben dolgoročno zagotavljati kakovostne izdelke ter ohraniti svoje zdravje pri uporabi varilne opreme. Nikoli ne smemo pozabiti, da so podjetja uspešna samo, kadar dovolj vlagajo v opremo in delavce. V tem duhu ponujajo najbolj kakovostno varilno opremo in aparate priznanih svetovnih proizvajalcev.

Za kakovostno varjenje se priporoča ustrezna zaščitna oprema

Zaščitne hlačeVsak varilni proces se začne in konča pri zaščitni opremi. Če ne boste zagotovili ustrezne opremljenosti osebja in prostora, so nevarnosti nesreč, poškodb in tveganj za zdravje resnično velike. Profesionalni varilci so na delovnem mestu nenehno ogroženi. Pri vsakodnevni rabi varilnih aparatov v delavnici so zaradi tveganj lahko nevarni toplota, iskre, kovina in hlapi. Varilci so tem grožnjam izpostavljeni več ur vsak dan. Za preprečevanje in lajšanje tveganj je nujna uporaba zaščitne opreme. To pomeni določiti pravo vrsto zaščite za vsako delovno mesto. Zaščitna oprema mora biti uporabna in udobna obenem, prav pa je, da zagotovimo tudi kakovostne izdelke, ki so dolgotrajni in vzdržljivi. V ponudbi najdete izdelke znamke Cepro, ki jamčijo popolno zaščito. Izbirate lahko med rutami, rokavicami, predpasniki, rokavi in jaknami za zaščito telesa.

Nikoli ne pozabite, da je maska za varjenje nujen del varnega varjenja

Mimo so časi, ko smo se med varjenjem lahko zanašali na zaščitna očala in se tako izognili maski za varjenje. Zdaj vemo, da lahko med delovnim procesom samo maska popolnoma zaščiti glavo in vaše dihalne poti ter zagotovi varnost in zdravje pri delu. Ne zanašajte se na manj kompleksne rešitve, tudi če varite samo za  domačo uporabo. Varilne maske so celovite rešitve s posebnimi lečami. Zasnovane so za zaščito obraza, glave in las pred vročino, varujejo pa vas pred iskricami in ostanki materiala. Varilna maska je nujen kos varilne opreme, ki ne sme manjkati v nobeni delavnici. V ponudbi podjetja Varikon izpostavljamo izjemno kakovostne maske proizvajalca Optrel, ki ponuja celovite rešitve. Varilne maske pokrivajo celoten obraz in glavo ter tako zagotavljajo popolno zaščito. So izjemno prijazne za uporabnika, saj je njihova lastnost tudi enostaven mehanizem za dvigovanje z obraza.

Avtomatska varilna maska omogoča optimalen dovod zraka med delom

Elektronska zaščitna maskaMed izdelki najdete avtomatske varilne maske Optrel, ki jih lahko kombinirate z respiratorji. Tako imate vedno zagotovljen svež dovod zraka. Ne glede na to, da so tudi respiratorji ključen del varilne opreme, so zaradi svoje specifike pogosto spregledani. To pa zato, ker je iskanje modelov respiratorjev, ki se prilegajo pod varilno masko, lahko težavno. Ravno zaradi tega vam priporočamo Optrelove sisteme, ki so izjemno prilagodljivi. Respirator se mora namreč tesno prilegati obrazu uporabnika in vsebovati ustrezne filtre. Z izdelki tako priznanega proizvajalca ste lahko prepričani, da bo poskrbljeno za vaše zdravje. Izkušnje nas učijo, da se vložek v zdravje dolgoročno povrne.

Samozatemnitvena varilna maska poleg vaših dihal varuje tudi vaše oči

Med najbolj prefinjenimi izdelki v ponudbi je samozatemnitvena varilna maska. Ker so delovni procesi v današnji delavnicah že velikokrat avtomatizirani, je potrebno imeti tudi pri zaščitni opremi izjemno hiter reakcijski čas. Večina Optrelovih varilnih mask ima leče za samodejno zatemnitev. Delujejo prek vgrajenega senzorja za zaznavanje. Takšna maska vam zagotavlja zaščito oči, dihal in celotnega živčnega sistema, ne da bi vas ob tem ovirala pri delu. Vabimo vas, da se o kakovosti naših izdelkov prepričate v živo in jih obiščete v delavnici v bližini Ljubljane.