Pošlji povpraševanje

Na voljo varilni aparati priznanih svetovnih proizvajalcev

MMA varjenje

V podjetju Varikon, ki je zraslo iz družinskega podjetja Marko Končan s.p., se že trideset let specializirajo za ponudbo in servis varilnih aparatov najbolj kakovostnih znamk. Vedno si prizadevajo, da so varilni aparati v skladu z najnovejšimi svetovnimi trendi, pri čemer sodelujejo s priznanimi svetovnimi proizvajalci. Zlasti aparati nemškega proizvajalca EWM so med najbolj iskanimi na svetu nasploh. Ponosni so, da lahko s tem zvenečim imenom med izdelovalci varilnih aparatov sodelujejo in vam ponujajo najbolj kakovostne rešitve. Njihove izkušnje na tem področju segajo še v čase, ko so bile zasebne varilne delavnice še razmeroma redke, zdaj pa postajajo vse bolj pogoste. Tudi velika podjetja jim zaupajo, saj poleg distribucije zagotavljajo tudi zanesljiv in kakovosten servis ter montažo varilnih aparatov.  Dobavitelji so priznana imena iz sveta varjenja, poleg EWM tudi italijansko podjetje Telwin. Velike svetovne znamke se poleg kakovosti odlikujejo tudi po varčnosti. Spoji, varjeni s priznanimi aparati, so namreč bolj varčni, ker je pri bolj učinkovitem delu potrebno manj delovne sile in manj materiala. Ravno to pa je tudi prednost varjenja pred mnogimi drugimi delovnimi procesi, saj je učinkovitost in trdnost varjenega spoja večja od učinkovitosti zakovičenega spoja. Poleg tega je večja tudi estetska vrednost varjenih spojev, saj so videti boljše od velikih zakovičenih spojev.

Samo varjenje s kakovostnimi aparati je varno in zanesljivo

Vedno poudarjajo, da mora biti varjenje varno. To lahko zagotovimo le z najbolj kakovostnimi aparati, rednim vzdrževanjem in primerno zaščitno opremo. Varjenje v pogojih, ki ne spoštujejo predpisanih standardov, je lahko izjemno nevarno. Zato med ponudbo poleg kakovostnih varilnih aparatov priznanih proizvajalcev najdete tudi zaščitno opremo

Zaščitna delovna oblačila

Zaščitna oprema za varjenje

Ponujajo vse za delavnico, v kateri se bo varilec dobro počutil, obenem pa so zagotovljeni pretočnost zraka in varna zaščita pred delovnimi poškodbami. S kakovostno opremo se zmanjšuje tudi možnost nesreč na delu ter obenem zvišuje produktivnost vašega osebja. Zagotovite sebi in vašim sodelavcem ustrezne in produktivne delovne pogoje z našimi aparati, zaščitnimi maskami in ostalimi artikli iz njihove ponudbe.

Pri Varikonu najdete vse za MIG/MAG varjenje

MIG/MAG varjenje je med najbolj razširjenimi vrstami varjenja. Zaradi svoje relativno preproste uporabe in sorazmerno visoke kakovosti zvarov je primerno za številne namene. Med ponudbo izpostavljajo izjemno kakovostne aparate nemškega proizvajalca EWM, ki je med vodilnimi tudi na tem področju. Posebej primeren je postopek force Arc plus, kjer je kakovost izjemna. Pri tej metodi varjenja se lahko visokokakovostni zvari izdelajo veliko hitreje kot pri standardnih načinih. Majhna je možnost nesreč ali napak, saj ni možnosti, da bi se žlindra zataknila v kovino zvara. To pomeni visoko kakovostne zvare in visok odstotek ustreznosti. MIG/MAG varjenje je vsestransko in se lahko uporablja z najrazličnejšimi kovinami in zlitinami.

Svetovali vam bodo tudi glede izdelkov za MMA varjenje in TIG varjenje

Varilni aparati za MIG/MAG varjenjeČe menite, da je za vas bolj primerno MMA varjenje ali  TIG varjenje, bodo poskrbeli tudi za vas. Med aparati najdete aparate, primerne za varjenje po postopku activArc ali dinamični TIG varilni oblok ter  tigSpeed, kar označuje dinamični sistem dovajanja pri TIG varjenju z vročo in hladno žico. Pri vseh vrstah varjenja, ki jih opravljate, morate zagotoviti ustrezne pogoje, in sicer z izbranimi aparati ter primerno opremo. Delavnica naj bo zračna in ustrezno prostorna, da omogoča prosto gibanje in dovajanje energije. Med izdelki najdete tudi prenosne varilne aparate, ki vam zagotavljajo gibljivost in omogočajo delo na različnih deloviščih. V ponudbi zaščitne opreme najdete tako očala kakor maske, pa tudi rokavice, predpasnike in ostale dele opreme. Večino artiklov si lahko podrobno pogledate na naši spletni strani, kjer najdete tudi opise metod varjenja, ki jih podpirajo. Vse vam bodo radi razložili tudi po telefonu ali osebno.