Inverterski varilni aparati za profesionalne in ljubiteljske varilce

Inverterski varilni aparati vam z vrhunskimi varilnimi karakteristikami in napredno tehnologijo, omogočajo profesionalno varjenje. Inverterski varilni aparati so primerni tako za začetnike, kot za bolj izkušene mojstre.

Za profesionalno uporabo je pomembno, da multifunkcionalna naprava, ki jo izberete, ustreza raznovrstnim potrebam, s katerimi se boste srečali na delovnem mestu. Za bolj specifične potrebe pa lahko izberete bolj specializirano napravo.

Inverterski varilni aparati so perfektna izbira za samostojne podjetnike in obrtnike. So namreč lažji od klasičnih aparatov, ki ste jih morda vajeni. To omogoča, da je transport iz lokacije na lokacijo veliko lažji. So tudi manjši od klasičnih, torej jih je mogoče brez težav postaviti nekam v prtljažnik avtomobila poleg druge opreme, ki vas spremlja na terenu. S sabo ga lahko prenašate tako lahko, kot kovček z orodjem.

Inverterski varilni aparati in ostala ponudba

Od klasičnega varilnega aparata na žico se razlikuje v tem, da je njegova izhodna moč elektronsko regulirana. Lahko torej natančno določite moč varjenja in niste omejeni z razponom moči, ki ga opredeljujejo okorne stopnje, ki so lahko prešibke ali preveč močne za dano situacijo.

Vaše delo bo torej izvedeno veliko bolj natančno kot s klasičnim aparatom. Tega tipa ne morete priklopiti na gospodinjsko omrežje, saj je njegova poraba prevelika. Inverterski varilni aparati pa porabijo manj električne energije in jih je mogoče priklopijo na gospodinjsko omrežje. Tako se uporabnost naprave poveča, zmanjša pa se količina dodatnega materiala, ki ga ne potrebujete več nositi na lokacije kamor ste namenjeni.

Zaradi svoje napredne tehnologije, je inverterski aparat malce bolj zahteven za uporabo in vam lahko povzroča več tehničnih težav, zato premislite katera izbira je najbolj primerna za vas. Če boste aparat uporabljali izključno v delavnici in veste točno za kateri namen, so morda boljša izbira klasični varilni aparati na žico.

V primeru, da ste veliko na terenu in je vaše delo bolj raznovrstno, pa lahko izberete inverterski aparat in tako vas nobena situacija ne bo presenetila. Ko se boste seznanili z drugačnim operativnim sistemom, boste ob rednem vzdrževanju aparata delo opravljali brez težav. Redno vzdrževanje aparata vam omogočamo tudi v našem podjetju, zato ste lahko brez skrbi.

Varilni aparati CO2

Varilni aparati CO2 in uporaba ostalih zaščitnih plinov – varilni aparati na žico

V naši široki ponudbi boste sigurno našli pravi aparat za vas. Najbolj univerzalni v ponudbi za varjenje, so MIG MAG aparati, ki so varilni aparati na žico in delujejo z zaščitnim plinom. Varilni aparati CO2 imajo pogosto omogočeno uporabo tudi drugih zaščitnih plinov.

Ponovno imate na izbiro manjše vendar prenosne naprave, kot tudi profesionalne aparate. Za lažje varjenje na terenu so manjši MIG MAG inverterski varilni aparati najbolj primerni, omogočajo vam bolj fino, natančno opravljanje dela.

Profesionalni aparati z večjo močjo pa so sicer bolj stacionarni, vendar vam omogočajo opravljanje zahtevnejšega dela v industriji. Industrijska aplikacija zahteva moč, konsistentno kvaliteto varjenja in prilagodljivost pri uporabi zaščitnih plinov. Varilni aparati CO2 bodo zato morda preveč omejeni, saj potrebujete široko prilagodljivost plina, kot je na primer argon.

Iz naše ponudbe lahko izberete raznovrstne kombinacije. Lahko izberete tudi medij za hlajenje gorilnika, ki je lahko zračno ali vodno hlajen. Regulacija moči varjenja je lahko ročna ali pa avtomatska, oz. sinergična.

Varilni aparati na žico pred postopkom varjenja zahtevajo premislek, kateri material je najbolje uporabiti. Kvaliteta žice bo namreč določala čistočo varjenja. Nekatere imajo lahko v zmesi več deoksidantov, kar pomeni, da bodo delovale proti površinski rji ali umazaniji, ki jo morda ne boste mogli ščistiti iz jekla ali drugega materiala.

Deoksidativne lastnosti materiala lahko torej omogočijo bolj kakovostno in čisto varjenje. Varilni aparati CO2 pogosto ponujajo dovolj ustrezno zaščito pri varjenju z jeklom. Izbira zaščitnega plina pa je odvisna od debeline materiala in premera žice, prav tako pa od postopka varjenja.

Varilni aparati na žico

MIG MAG aparati za sinergijsko ali pulzno varjenje

Naši sinergični varilni aparati, ki spadajo v kategorijo MIG MAG varjenja se ponašajo z izjemno kakovostjo. Aparati »Synergyc«, ki jih ponujamo so na voljo v številnih modelih. Vgrajen imajo kvaliteten zračni ali vodni hladilni sistem. Aparatu lahko ločeno dokupite tudi prodajalno omarico.

Najbolj multifunkcionalni sinergični aparati, trofazni aparati omogočajo bolj moderen, poenostavljen način varjenja in so vsestransko uporabni za različne materiale. Omogočajo varjenje jekla, nerjavečega jekla in aluminija.

Sinergijsko varjenje je bolj primerno za neizkušene varilce, saj delo poteka zelo avtomatizirano. V program vnesete karakteristike varilnega materiala, ta pa sam prilagodi parametre in vam omogoča zelo enostaven proces dela.

Pulzno varjenje je bolj primerno za varjenje težko varljivih materialov, kot so legirana jekla, aluminij, nikelj in baker. Pulzni varilni aparat generira tokovni pulz, ki omogoča prehod dodanega materiala v zvarno mesto po kapljah. Pulzno varjenje omogoča bolj homogeno strukturo zvara.

Z aparatom, ki ponuja nastavljivost začetnega toka, boste lahko delali z natančnim in stabilnim zvarom. MIG MAG aparati omogočajo varjenje na žico premera 1 do 1,2 mm, za varjenje pa boste potrebovali tudi zaščitni plin, npr. če se odločite za varilni aparat CO2.

Priporočamo vam izbiro varilnega aparata, ki omogoča uporabo več zaščitnih plinov, saj bo tako vaša naprava bolj multifunkcionalna in vaša investicija se bo bolje splačala.

MIG MAG varjenje

Tig varjenje za izvedbo natančnih in čistih varov

S TIG varjenjem lahko dobite čist in kompakten var v vseh legah. Za TIG varjenje boste potrebovali AC/DC ali DC varilni aparat, gorilnik, masa kabel, regulator in jeklenko s plinom. Izbira AD/DC aparata se od samega DC aparata razlikuje v smeri električnega toka.

Enosmerni tok, ki ga omogoča DC naprava je primeren za varjenje večine kovinskih materialov, z izjemo aluminija in magnezija ter njunih zlitin, za katera boste potrebovali dvosmerni električni tok. Tega ustvarijo AC/DC aparati.

Tig varjenje prav tako poteka po principu varilnih aparatov na žico. Material v oblok pri TIG varjenju dodajamo le po potrebi sam oblok pa je v napednejših aparatih pod nadzorom samega aparata. Eletrični oblok nastane med elektrodo iz volframa in obdelovalcem.

Že najbolj enostavni aparati vam omogočajo pulzno varjenje, vsi pa vam ponujajo enostavno vendar vrhunsko varjenje. Primerni so za varjenje žice do 6mm. Gorilnik in elektroda sta vključena v nakup, potrebovali boste torej le vir energije in zaščitni plin, ki tokrat ni CO2 ampak argon. Ponovno imate poleg inverterskih varilnih aparatov TIG na voljo tudi močnejše industrijske, zato boste brez dvoma našli napravo, ki ustreza vašim potrebam dela.

TIG varjenje