Pošlji povpraševanje

Vhodna vrata alu so zelo stabilna, odporna in zanesljiva

V primeru dotrajanosti vaših vhodnih vrat, je smiselno razmišljati o čimprejšnji zamenjavi, saj so toplotne izgube največje prav pri stavbnem pohištvu. Poleg toplotnih izgub pa dotrajana vrata prav tako ne zagotavljajo več takšne stopnje varnosti, ki so jo na začetku, nenazadnje pa povrhu vsega še kvarijo estetski izgled vaše hiše. Proizvodnja vhodnih vrat se je skozi leta zelo spremenila kar pomeni, da imajo vhodna vrata v današnjem času povsem drugačne karakteristike. Aluminijasta vrata pred leti niso imela dobrih izolativnih lastnosti, danes jih imajo, s pomočjo posebnih zračnih komor, ki se nahajajo v profilu in z dodatnim termičnim členom. Aluminij, ki se uporablja pri proizvodnji vhodnih vrat je odporen in močen, zaradi česar imajo vrata zelo dolgo življenjsko dobo. Imajo tudi zelo dobro zvočno izolativnost, kar je razlog, da se pogosto uporabljajo za vhodna vrata v večstanovanjskih zgradbah. Vhodna vrata alu so neobčutljiva na vremenske vplive in druge dejavnike, zato niso podvržena kakršnim koli deformacijam, ki bi lahko privedle do zmanjšanja njihove funkcionalnosti. Ker so vhodna vrata alu zelo stabilna, prenesejo tudi večjo težo, zaradi česar jih lahko izdelujejo tudi v večjih nestandardnih velikostih. So enostavna za čiščenje in ne potrebujejo posebnega vzdrževanja.

ALU vhodna vrataAluminijasta vhodna vrata

Montaža vhodnih alu vrat mora biti izvedena strokovno, v skladu z določenimi pravili

Montaža vhodnih vrat je postopek, ki ga je najbolje prepustiti strokovno usposobljenim delavcem. V primeru nestrokovne montaže, vrata ne bodo izpolnjevala vseh vaših pričakovanj, skrajšala pa se jim bo tudi življenjska doba. Pred montažo novih vhodnih vrat je potrebno izvesti pravilno demontažo starih vrat. Pri menjavi vhodnih vrat je potrebno zamenjati tudi podboj, saj so novejša vrata popolnoma drugačna kot so bila vrata pred leti. Razlikujejo se glede debeline, tesnil in drugih stvari. Tudi če bi velikost novega vratnega krila ustrezala velikosti starega podboja, pa ne bi bilo mogoče ustrezno prilagoditi tesnil. Zato je za optimalen rezultat treba zamenjati tudi podboj. Demontaža se prične z žaganjem starega podboja in njegovega odstranjevanja po delih. Ko je podboj v celoti odstranjen, je potrebno vratno odprtino očistiti in montaža novih vhodnih vrat oziroma podboja se lahko prične. Po sami namestitvi podboja, se obdela tudi stena v notranjosti, največkrat s pomočjo zaključnih letvic. Na koncu se stena okrog podboja še fino obdela in proces je zaključen. Edino kar je potrebno storiti, je še namestitev vratnega krila. Odločite se lahko za vhodna vrata, ki so izdelana serijsko ali pa za vrata izdelana po meri. V primeru, da se odločite za vrata serijske izdelave, jih lahko dobite takoj. Večina prodajalcev ima na zalogi vsaj nekaj modelov vhodnih vrat iz serijske proizvodnje. Slaba stran takšnega nakupa je omejenost pri barvah in dimenzijah. V primeru izdelave po meri pa dobite unikatna vhodna vrata, ki bodo vašemu domu dodala estetsko vrednost.

Preverite našo nagrajeno kolekcijo vhodnih vrat

V vhodna alu vrata, ki so izdelana po meri se lahko vgradi elektronski sistem zaklepanja

Za vhodna aluminijasta vrata izdelana po meri lahko izberete tudi enega izmed sodobnih elektronskih sistemov odpiranja, ki imajo veliko prednosti. So zelo preprosti za uporabo, imajo daljšo življenjsko dobo, ker ne pride do obrabe mehanskih delov ter nudijo enako stopnjo varnosti kot mehanski sistemi. Vaša vhodna vrata imajo lahko sistem zaklepanja s pomočjo prstnih odtisov, kode, telefona, kartice, domofona ali daljinskega upravljalnika. Investicija je lahko res višja kot bi bila pri izbiri klasičnega zaklepanja, vendar morate vedeti, da z elektronskim sistemom ni v prihodnosti nobenih stroškov. Pri klasičnih ključavnicah se lahko zgodi, da izgubite ključ in morate plačati za izdelavo novega ali pa je potrebno zaradi dotrajanosti zamenjati cilinder. Teh problemov pri elektronskem sistemu ni. Edina pomanjkljivost je odvisnost od napajanja z električno energijo. Ta problem je rešljiv z dodatnim akumulatorskim napajanjem, ki deluje v primeru izpada elektrike. Na tiste elektronske sisteme, ki pa imajo baterijsko napajanje pa izpad elektrike ne vpliva v nobenem primeru.