Opremljanje prostora zahteva premišljeno umeščanje pohištva

Ne glede na to, ali ste med tistimi, ki si prvič opremljajo majhno stanovanje ali tistimi, ki že tretjič preurejajo družinsko hišo, je urejanje prostora eno tistih opravil, ki jih lahko ljubimo ali sovražimo. Možnosti postajajo s široko paleto izbire materialov in modelov skoraj neslutene, zato je včasih izbira kar težka. Kljub vsej preobilici se človek včasih počuti malo izgubljenega, a brez potrebe. Nekaj klasičnih kosov pohištva je zmeraj uporabnih in veljajo za večne investicije.

Med neminljivimi stilskimi poudarki izberite nordijske barve

Na razstavnih prostorih velikanov pohištvene industrije so nekatere barve in oblike večne. Medne spada tudi tako imenovani nordijski stil, ki izhaja iz severne Evrope in se navdihuje pri gozdnatih bogastvih vikinških sag. Zlasti pozimi daje nežna barvna paleta dodatkov in pohištva hladnejšim mesecem mehkejši ton, ki spominja na svetle gozdove in mehke naravne barve. Glavni odtenki se prelivajo v tonih sivke, žajblja, rožnato rdeče in platneno bele, ki jih lahko uporabite na različnih kosih pohištva po vsem stanovanju. Tako lahko izberete kuhinjske prte v enem tonu, jih okrepite s preprogo v nekoliko temnejši barvi ter paleto zaključite s kotno sedežno garnituro v svetlejšem odtenku. Prav ta raznolikost in številne možnosti dajejo nordijskemu stilu občutek prostornosti, zato je še tako ozka sedežna garnitura po meri videti večja.

Sedežna garnitura po meri

Veliko priložnosti za diskretno lepoto tudi v kopalnici in spalnici

V kopalnicah lahko ohranjamo diskretni nordijski stil, zlasti če smo tudi tam prostorsko omejeni. Les je topel material, ki se vedno hvaležno poda številnim drugim. V zadnjem času je tudi v kopalnicah moderno kombiniranje več stilov in nekateri se odločajo za minimalistične poudarke z izjemno malo pohištva. V vsakem primeru pa naj bo porabnost eno od meril, po katerih sprejemamo odločitve. V kopalnici lahko uporabimo tudi elemente baročnega stila ali nekatere bolj posebne kose, ki z edinstvenimi oblikami in lahko postanejo počitek za oči in nudijo prostor za čutnost telesa. Tudi tu ne pozabimo na uporabnost, a tudi trajnost, saj so takšni, nekoliko posebni kosi pohištva, včasih težje obvladljivi, tudi ko gre za otroke in hišne ljubljenčke. Enako velja tudi za spalnice, kjer bi si veliko ljudi želelo razkošnih postelj, a so velikokrat omejeni s prostorom. Zato lahko s pridom izkoristimo možnosti, ki jih ponuja moderno oblikovanje ter si za dodatno ali celo primarno ležišče omislimo sedežno garnituro po meri. Če smo prisiljeni spati v dnevni sobi, pa lahko temu namenu uspešno in estetsko služi tudi kotna sedežna garnitura.

Kuhinja naj bo funkcionalno prijetna

Ker v kuhinji, ki je v modernih bivalnih enotah pogosto povezana z dnevnim prostorom, preživimo vse več časa, velja izbrati pametno in funkcionalno. Pri kuhinjskih pomivalnih koritih in pipah imamo danes neprimerno več izbire kot pred desetimi leti. Kuhinjski elementi so še posebej vzdržni z dolgo življenjsko dobo, zato velja premisliti o izbiri diskretnih oblik v elegantnih, nevtralnih naravnih tonih.

SEDEŽNE GARNITURE NATUZZI >>