Usnjene sedežne garniture nudijo udobje z nagibom in masažno funkcijo

Usnjene sedežne garniture so poznane kot prestižna pohištvena oprema. Mehkoba usnja zagotavlja kvaliteto udobja, ki jo najdemo le redko kje. Slovensko podjetje Maros ima na področju sedežne garniture več kot 75 let izkušenj. Njihovi profesionalci lahko strankam svetujejo  prek spleta ali na več različnih lokacijah po vsej Sloveniji – prodajne salone najdemo v Ljubljani, Celju in v okolici Bleda. Zunanji izgled je seveda ključnega pomena, prav tako kvaliteta materiala in izdelava. Pred odločitvijo pa je smiselno premisliti tudi o namenu, ki ga bo sedežna garnitura služila. Ali bo oprema namenjena izključno sedenju ali poležanju? Naj služi tudi kot zasilna postelja za dobrodošle družinske goste? Prav tako pomembno je premisliti, ali potrebujemo posebno izdelavo oziroma točno določen tip čvrstosti oz. mehkosti materiala zaradi predhodne poškodbe ali zdravstevnega stanja. Izšolani strokovnjak bo znal takoj svetovati kakšna udobna sedežna garnitura bi bila najbolj priročna ali smiselna za vsako individualno stranko. Na voljo so raznovrstne kolekcije za boljšo držo, sedežno garnituro proti hrbtnim bolečinam ali udoben, klasičen model, ki je odličen za noč prijetnega spanca. Z veseljem svetujejo glede kakršnih koli vprašanj ali skrbi, ki jih ima morebitna stranka. 

Sedežne garniture trosedi

Oblazinjene sedežne garniture zagotavljajo miren spanec za goste

Oblazinjene sedežne garniture nudijo izvrstno udobje. Smiselno si je omisliti model, ki je zadostno velik, da zagotavlja komerkoli v družini prijetno noč spanja. Da bi bile čim bolj udobne, so različne kolekcije opremljene s posebno mehkim materialom. Količina oblazinjenosti bo vplivala na končno mehkobo posameznega kosa v kolekciji. Prevleke so natančno in zanesljivo prišite – šivi ne bodo ostri ali neprijetni na dotip. Nasprotno, po želji lahko stranka izbere celo dekorativne šive, ki izbrani model sedežne garniture obogati. Izbira za vzorec je relativno redka in bo zagotovila, da je izbrani fotelj res nekaj posebnega. Eleganca vzorca je ključnega pomena.

Istočasno je smiselno upoštevati barvne kombinacije in kako bodo različne barve vplivale na izgled doma ali sobe. Oblika sedežne garniture je morda najpomembnejša. Ali si stranka želi kotno postavitev ali morda postavitev v obliki črke L? Zelo priljubljeni je tudi enojni fotelj – povprečno zavzame najmanj prostora. V kolekciji so enojni fotelji med cenovno ugodnejšimi kosi. Stranke si lahko izberejo celo pohištveno opremo v obliki črke U. Ta nudi veliko površino, kar je odlično za vsakogar, ki rad gosti.

Udobna sedežna garnitura – premična naslonjala za vrat in stopala

Inovativnost in udobna sedežna garnitura sta trenutno najbolj iskani pohištveni lastnosti.  Po dolgem dnevu se je najlepše zlekniti na udoben kavč in izbrisati iz glave vse skrbi. Tehnološki razvoj na področju nudi vse številčnejše funkcije, ki naredijo počitek še slajši. Grelna funkcija v posebnih modelih sedežne garniture lahko pri temu pripomore. Morda najbolj iskana je masažna funkcija. Poznamo sedežne garniture, ki nudijo senzorje, razporejene po celotni višini hrbtišča in na sedišču. Za bolečine v nogah obstajajo celo posebne masažne stolice, ki jih lahko uporabnik izvleče iz fotelja po potrebi. Še vedno najbolj kupljena je preprosta funkcija hrtbtne masaže. Redno delo v pisarni ali težko fizično delo lahko resno poškoduje hrbtenico. Kratka vsakodnevna 10 minutna sprostitev na masažni podlagi lahko učinkovito vpliva na počutje in olajša kronične bolečine. Pri Marosu najdemo raznolika premična naslonjala za vrat kot tudi za stopala.

Sedežne garniture

Sedežne garniture – trosedi se dvigajo v povpraševanju in interesu

Prodajna znamka Natuzzi je izjemno prilagodljiva. Vse elemente je mogoče dobiti v različnih velikostih, da bi bilo pohištvo čim bolj udobno za uporabo in čim prikladnejše za postavitev v danem prostoru. Za isti model si je prav tako mogoče omisliti različni material – usnje ali blago. Sedežna garnitura je nato izdelana po naročilu, kot si jo stranka zamislila. Najpogosteje se stranke odločajo ali za trosed ali za dvosedno sedežno  garnituro. Nagib hrbtišča in sedišča je prav tako ključen – pri številnih kosih ga je mogoče poljubno uravnavati. Potrebno razmisliti o številu hrbtišč, če si jih stranka želi vključiti. Ločena hrbtišča omogočajo spreminjanje in prilaganja nagiba vsakega hrbtišča posebej.

Dvosedi kot sedežna garnitura so udobni in prikladni za uporabo

Dvosedna sedežna garnitura je priročna, saj lahko brez težav v le nekaj sekundah namestiti položaj kot nam najbolje služi. Sistem premikanja je lahko ročen, vse pogosteje pa najdemo električne oz. avtomatične sisteme, ki spremenijo položaj sedežne garniture popolnoma samostojno. Po potrebi je mogoče fotelj lahko nato spremeniti v zasilno posteljo, če bi nas obiskali nepričakovani gostje. Za manjši prostor je dvosed odličen.