Usnjene sedežne garniture so na voljo v dveh vrstah usnja

Usnjene sedežne garniture so narejene iz dveh vrst usnja. Naravno ustrojeno usnje Natural ima več vidnih naravnih značilnosti kot so brazgotine, piki žuželk in neenakomerna obarvanost. Na otip je fino in mehko. Usnje Protecta pa je zaščiteno z dodatnim slojem barve kar mu daje enotnejši videz z manj opaznimi naravnimi značilnostmi. Zaradi trpežnosti je primerno za domove s hišnimi ljubljenčki saj se mehanske poškodbe kot so praske in odrgnine lažje popravijo in so po popravilu manj opazne. Oba tipa usnja sta na voljo v več kot 150 barvnih odtenkih, raznih teksturah, vzorcih in debelinah. Usnje je naravni material zato je vsak kos unikaten.

sedežne garniture trosedi

Oblazinjene usnjene sedežne garniture se prilagajajo temperaturnim spremembam okolja

Usnje je material, ki je zelo plemenit in odporen, z leti pa postaja vse bolj dragocen. Zaradi izjemne sposobnosti prilagajanja temperaturnim spremembam, nudi idealno stopnjo udobja poleti in pozimi. Elastičnost materiala daje občutek udobja s tem, ko se popolnoma prilagaja obliki telesa. Usnje, ki se uporablja za usnjene sedežne garniture iz našega prodajnega programa je ročno izbrano in strojeno v lastnih tovarnah. Pri obdelavi se spoštujejo najvišji okoljevarstveni predpisi, konstantno pa se izvaja tudi kontrola kvalitete. Ohranjene izrazite lastnosti pravega usnja kot so gube, žilice, razlike v strukturi, brazgotine predstavljajo zgodovino kože in dokazujejo originalnost. Neenakomerna barva usnja ni posledica nestrokovnega dela usnjarjev temveč je posledica igre narave. Ta značilnost je med poznavalci cenjena kot vrednota, ki poudarja naravni videz usnja in velja za posebnost. Ko se usnje kroji, se posamezni deli definirajo za manj in bolj vidne dele usnjene oblazinjene sedežne garniture. Na bolj vidnih delih kot je sedišče, opirala za roke in hrbtne blazine, se uporablja usnje z manj izrazitimi značilnostmi kože.

Udobne usnjene sedežne garniture niso zahtevne za vzdrževanje in čiščenje

Usnje Natural ni kemično zaščiteno, zato je vpojno in občutljivo na vse tekočine in ostale snovi. Enkrat do dvakrat mesečno je potrebno sedežne garniture iz usnja obrisati s suho, čisto, mehko krpo. Pri suhih madežih je potrebno usnjeno površino previdno skrtačiti z mehko ščetko. Pri madežih raznih tekočin se najprej odstrani odvečna tekočina s papirnato brisačo ali mehko krpo. Nato pa s krpo in mlačno raztopino pH nevtralnega mila in vode, očistite madež od zunanjega roba proti njegovi notranjosti. Paziti morate, da usnja pri tem ne prepojite, površino pa je potrebno čimprej obrisati s suho krpo.  Če je potrebno očistiti masten madež, se z rahlim pritiskom odstrani odvečna maščoba. S čisto krpo se potem madež dokončno odstrani z mešanico nevtralne milnice in vode. Na koncu se površina obriše s suho krpo. Usnje Protecta ima poseben zaščitni sloj, ki učinkovito ščiti usnje pred madeži, ne spremeni pa njegovega izvornega videza. Enkrat do dvakrat mesečno se mora usnjena udobna sedežna garnitura obrisati najprej z vlažno in nato še s suho krpo. Pri madežih tekočin se tekočina popivna z papirnato brisačo ali čisto krpo. Nato se madež očisti s krpo namočeno v mešanico vode in nevtralnega mila. Zadnji korak je brisanje s suho krpo.

sedežne garniture dvosedi

Usnjene sedežne garniture trosedi imajo možnost vgradnje udobnega ležišča

Usnjene sedežne garniture se zaradi modularnega sistema lahko postavijo v različne sestave. Mogoča je linearna postavitev, kotna postavitev ali pa postavitev v obliki črke U. Sedežne garniture trosedi so običajno del večjega sestava, ki je primeren za velike prostore, lahko pa so samostojni element v majhnih dnevnih sobah. Trosedi so na voljo tudi s posteljno funkcijo, ki pride prav pri obiskih družinskih članov ali prijateljev, ki želijo pri vas prenočiti. Izvlečno ležišče imajo lahko tudi sedežne garniture dvosedi, ki zasedejo še manj prostora kot trosedi. Udobna in enostavno postavljiva ležišča so lahko vzmetena ali pa so izdelana iz spominske pene. Sedežne garniture trosedi imajo tudi veliko funkcij, ki povečujejo udobje pri sedenju. Električno nastavljivi nasloni za noge in glavo, prilagodljivo hrbtišče v ledvenem delu, vgrajen avdio sistem in postaja za polnjenje pametnih telefonov.

PREVERITE PONUDBO SEDEŽNIH GARNITUR NATUZZI