Pegasti badelj - ugodna cena prehranskega dopolnilapegasti badelj prehransko dopolnilo

V literaturi najdemo za pegasti badelj (cena prehranskega dopolnila na spletni strani) naslednji opis: ima majhne cvetove vijolične barve ter gole, spodaj cele in široko eliptične, zgoraj pa peresasto razrezane, suličaste liste z ostrimi, rumenimi zobci. Za pripravo zdravilnih pripravkov in prehranskih dopolnil se uporabljajo plodovi, saj se v njih nahajajo različni flavonoidi, ki jih s skupnim imenom imenujemo silimarin. Med njimi so za zdravilne učinke najpomembnejši silibilin, silikristin in silidianin. Te spojine delujejo ugodno na delovanjejeter, zato se izvlečki iz plodu pegastega badlja uporabljajo pri preprečevanju in lajšanju jetrnih obolenj, kot so hepatitis, ciroza jeter in zastrupitve.

Jetra so najpomembnejši organ za presnovo hrane (sladke in mastne), alkoholnih pijač, sokov in zdravil. Vse, kar naše telo zaužije, gre skozi jetra.Poleg hrane in pijače jetra obremenjujejo šeonesnažen zrak, stresno življenje, virusi in cigaretni dim.Pri nezdravem načinu prehranjevanja imajo jetra težje delo razstrupljanja.

Pegasti badelj kot prehransko dopolnilo zelo cenjen Pegasti badelj

Pegasti badelj je zaradi flavonoida silimarin dobro poznan tudi kot cenjeno prehransko dopolnilo. Številne študije, opravljene na silimarinu, kažejo, da ta ne ščiti samo jetrnih celic pred strupenimi snovmi, ampak tudi stimulira sintezo beljakovin, da pospeši regeneracijo in proizvodnjo jetrnih celic.

Pegasti badelj kot prehransko dopolnilo, katerega cena je zelo ugodna, je na voljo tudi v spletni trgovini Legra sport: HAYA LABSMilk Thistle (pegasti badelj). Pozitivni učinki izdelka so naslednji: podpira zdravo delovanje jeter, podpira zdravje žolčnika ter podpira zdravo in čisto stanje kože. Poleg tega lahko HAYA LABS Milk Thistle poveča učinkovitost glutationa,ki je močan antioksidant v telesu. HAYA Labs Milk Thistle je standardiziran, vsebuje 80% semen pegastega badlja, silimarina (80 mg) in je na voljo v paketu 60 vegetarijanskih kapsulah. Pegasti badelj (prehransko dopolnilo) je na tržišču na voljo tudi v obliki tablet in tinkture.

Priporočeno doziranje pegastega badlja je do 200 mg standardiziranega izvlečka (ta vsebuje 70-80 % silimarina) trikrat dnevno; tudi manjši odmerki so pogosto zelo učinkoviti. Izvleček iz pegastega badlja je najbolj učinkovit, če ga jemljemo med obroki. Vas zanima, koliko stane pegasti badelj? Cena vas bo zagotovo navdušila. Obiščite nas.

Ponudba gainerjev:www.legrasport.si/izdelek-kategorija/prehranski-dodatki-za-sport-in-zdravje/gainerji

VEČ O SIROTKI

PONUDBA KREATINA