Proteini za mišično maso so pomembni, če želimo graditi mišice Proteini za mišično maso  podjetja Legra šport

Povečanje mišične mase temelji na treh osnovnih komponentah: uravnovešeni dieti, intenzivnem treningu in vrhunskih dodatkih k prehrani, kot so proteini za mišično maso, aminokisline, vitamini in minerali. Proteini za mišično masoso pomembni, če želimo graditi mišice. Približno 80% mišične mase sestavljajo proteini (ko odstranimo vodo), odgovorni pa soza mišično strukturo in dejavnost. Veliko športnikov se poleg visoko beljakovinskeprehrane zanaša na proteinska dopolnila, da bi tako optimizirali mišično velikost, moč inzmogljivost.

Proteini za mišično maso so na voljo iz različnih virov, tako živalskih kot rastlinskih. Najdejo se tudi mešanice živalskega in rastlinskega vira. Med proteini za mišično maso so najbolj zaželeni mlečni, grahovi injajčni proteini. Zagotovo najbolj priljubljeni pa so sirotkini proteini. A pozor, niso vsi proteiniproizvedeni na enak način. Proteine lahko delimo na koncentrate, izolate in hidroizolate. Dober izolat ali koncentrat postreže s preko 90 % čistih beljakovin, je praktično brez ogljikovih hidratov (sladkorja nasploh) in ne vsebuje predelanih maščob.

Sirotkini proteini so eden izmed najbolj kakovostnih virov beljakovin Sirotka, beljakovine Legra šport

Sirotkini proteiniso daleč najbolj priljubljeno beljakovinsko dopolnilo, saj vzpodbuja rast mišic inizgubo maščob. Uporabljajo jih tako športniki (saj izboljšajo regeneracijo in povečajo pusto mišično maso) kot posamezniki, ki hujšajo, oziroma uravnavajo svojo telesno težo (pospešijo metabolizem) ali pa jim v prehrani primanjkuje kakovostnih beljakovin (sodoben način življenja, vegetarijanci ...).

Sirotkini proteini so praktično brez ogljikovih hidratov in omogočajo hitro regeneracijo telesa, zato so idealni za tiste, ki dajejo prednost ogljikovim hidratom iz drugih virov hrane. Sirotkini proteini prinašajo še eno prednost: zelo hitro se metabolizirajo oz. presnavljajo in absorbirajo v prebavni sistem, kar zagotavlja regeneracijo mišic v najkrajšem možnem času,pripomore k ohranjanju nizkega odstotka telesne maščobe in posledično izboljša mišično definicijo. Prav tako vsebujejo najvišjo vsebnost esencialnih aminokislin BCAA, ki imajo izrazito regeneracijsko sposobnost.

Vas zanimajo, kje se nahajajo najboljši in najbolj poceni proteini? Legra sport je spletna trgovina s prehranskimi dopolnili in dodatki, med katerimi so tudi proteini za mišično maso.

Obiščite nas.

Več o Whey proteinih:www.vsi.si/legra/whey-proteini

PEGASTI BADELJ

ENERGIJSKI NAPITKI