BCAA - uporaba prehranskega dodatka za regeneracijo po treningu


BCAA je angleška kratica za Branched Chained Amino Acids oz. po slovensko razvejane aminokisline - Levcin, Isolevcin in Valin. V športu služijo kot uporaba za prehransko dopolnilo, saj različne aminokisline tvorijo beljakovine oz. proteine, ki so nujne za delovanje človeškega telesa. Prehranski dodatek lahko jemljete, pred in po treningu, ali pa jemljete BCAA pred spanjem. BCAA kot prehransko dopolnilo ob primerni količini nima stranskih učinkov. Obiščite našo spletno stran in si v eni od akcij zagotovite aminokisline BCAA tudi vi.

BCAA uporaba Legra


Uporaba BCAA za povečanje mišic in zagotavljanje energije


BCAA aminokisline spadajo med osem esencialnih aminokislin, kar pomeni, da jih telo ne proizvaja in je nujna uporaba prehranskega dopolnila ali pa jih morate pridobiti s hrano. BCAA delimo na Levcin, Isolevcin in Valin, njihova uporaba pa je primerna za preprečevanja mišičnega katabolizma in povečanje mišič. BCAA med treningom ni priporočljiva, veliko boljše je jemanje pred in po treningu, v kolikor pa je aktivnost daljša od 1 ure, pa lahko dodatno zaužijete 2-3 grame BCAA med treningom. Drugače pa je nujna zmerna uporaba BCAA pred treningom in po koncu vadbe, obenem pa BCAA pred spanjem zmanjšuje občutek lakote.

POGLEJTE SI IZDELKE ZA POVEČANJE VZDRŽLJIVOSTI


BCAA pred spanjem - preprečujejo razgradnjo mišic tekom noči

Ko končate s treningom se začne mišična razgradnja, ki je izjemno neprijetna za športnika zato je pomembno, da zaužijete BCAA pred spanjem. Jemanje BCAA pred spanjem poleg preprečevanja razgradnje mišic tudi zmanjšuje občutek lakote, obenem pa ob pravilnem vnosu količine BCAA nima stranskih učinkov. Uporaba BCAA je tako nujna tako pred športno aktivnostjo, kot tudi po njej in za vodne rezultate se moramo držati predvidene količine in časa vnosa. V kolikor bi tudi radi imeli prehransko dopolnilo BCAA lahko obiščete našo spletno stran in v eni od akcij naročite svojo hrano za mišice, v kolikor imate kakšrnokoli vprašanje pa nas lahko kontaktirate.

BCAA med treningom Legra

VESELI BOMO VAŠEGA KLICA