Sirotka v prahu priročen in zdrav dodatek v prehrani Sirotka Legra v prahu


Sirotka v prahu je lahko ravno tako priročno in zdravo prehransko dopolnilo kakor sirot

Koncentratsirotke je sicer hranilno vrednejša surovina, če je poreklo mleka kontrolirano (se pravi krav pašne reje), kar pa je pri nas zelo težko pridobiti. Sirotka izolatje na drugi strani tako rekoč »čista« beljakovina, brez laktoze in maščob, kar mu omogoča lažjo prebavljivost tudi za tiste, ki mlečnega sladkorja ne prenašajo najbolje ali bi se ga enostavno želeli izogniti. Na voljo je tudi hidrolizirana sirotka, ki vsebuje delno prebavljene proteine, vključno s polipeptidi in peptidi.ka v tekoči obliki. V procesu predelave je sirotka v prahu prikrajšana za večino laktoze in maščob. To pomeni, da ostane sirotka v družbi le najkakovostnejših beljakovin, s praktično najboljšim možnim razmerjem vseh nujno potrebnih aminokislin. Dober izolat ali koncentratsirotke postreže s preko 90 % čistih beljakovin, je praktično brez ogljikovih hidratov (sladkorja nasploh) in ne vsebuje predelanih maščob. Če se odločimo za sirotko v takšni obliki, moramo temeljito prebrati, kakšna je njena hranilna vrednost in kaj sirotka v prahu vsebuje.

Sirotka v prahu - visoka hranilna vrednost rudnin, vitaminov in aminokislin

Beljakovine, ki jih najdemo v sirotki, naše telo odlično izkoristi, zato je uživanje idealno ob športnih naporih, priporočamo pa jo tudi oslabelim. Sirotka v prahu, katere hranilna vrednost je zelo visoka, odlično dene našemu imunskemu sistemu. Beljakovine v sirotki za krepak imunski sistem skrbijo tako, da povečujejo proizvodnjo glutationa, enega najmočnejših antioksidantov. Glutation uničuje proste radikale, bele krvničke in jetra pa ga uporabljajo pri procesu razstrupljanju telesa.

Sirotka v prahu pa vsebuje še številne druge beljakovine, ki podpirajo delovanje našega imunskega sistema, med katerimi izpostavljamo albumine in globuline, ki jih zaradi njihove sestave in izkoristljivosti telesa uvrščamo med najkakovostnejše beljakovine. Sirotka v primerjavi z drugimi viri beljakovin vsebuje še posebej veliko aminokislin z razvejano verižno zgradbo, in sicer levcin, izolevcin in valin, ki so zelo pomembne za obnovo in izgradnjo telesnih tkiv.

Obiščite spletno trgovino Legra sport, kjer vas čakajo kakovostna prehranska dopolnila in dodatki. Vabljeni.

Preberite še nekaj o pegastem badlju:www.vsi.si/legra/pegasti-badelj-cena

PONUDBA BREZGLUTENSKIH IZDELKOV

Sirotka v prahu